Politika

Abazović zakon o državnom tužilaštvu predao i Savjetu Evrope

Nakon što je Nacrt Zakonao državnom tužilaštvu predat Evropskoj komisji on je uručen i Savjetu Evrope.

Prvi draft izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu predat i Savjetu Evrope, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

<<<Evropska komisija razmatra amandmane o tužilačkim zakonima<<<

“Nastavljamo dalje. Široka inkluzija svih zainteresovanih strana. Može Crna Gora!”, napisao je Abazović na Twitter-u.

Podsjećamo da je juče bivša pregovaračica za poglavlja 23 i 24 Marijana Laković Drašković, u izjavi za CdM kazala da je Vlada Crne Gore poslala Evropskoj komisiji Nact zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnom tužilaštvu koji nije usaglašen sa mišljenjem Venecijanske komisije.

<<<Nacrt tužilačkog zakona poslat EK neusklađen sa mišljenjem Venecijanske komisije<<<

“Venecijanska komisija je u zaključcima i preporukama iz Konačnog mišljenja navela da je prihvatljiva izmjena jednakog broj tužilaca i uglednih pravnika, ali samo ako se sprovede na sljedeći način: da ostanu svi ugledni pravnici do isteka mandata, doda im se jedan (koga će izabrati nova parlamentarna većina) i zamjeni jedan ili svi predstavnici tužilacke organizacije, uz novog predstavnika Ministarstva pravde”, pojasnila je Laković Drašković.

Ranije je Abazović saopštio da su zakoni usaglašeni sa preporukama Venecijaske komisije te da će narednih dana biti proslijeđeni Skupštini Crne Gore na razmatranje.

Demokrate su saopštile javnosti da se nadaju da je istina ono što je Abazović kazao o usklađenosti tužilačkih zakona sa preporukama Venecijanske komisije i EK, te da oni nijesu vidjeli dokument.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pero
Gost
Pero

Svskome je poslao zskon, jedino ga tužioci nijedu vidjeli. Svašta.

Loš
Gost
Loš

Koliko vidim ,šalju svima na mišljenje,sem Venecijanskoj komisiji.

DejoDejo
Gost
DejoDejo

Ako ti ga je Joanikije sastavio,bas ce ti proci taj zakon

Send this to a friend