Politika

Adžić: Krivokapić da shvati da su četnici fašisti

Adžić

Premijer Zdravko Krivokapić, koji je u Manastiru Podlastva odao počast saradnicima okupatora i pripadnicima četničkog pokreta, po riječima pravnika i istoričara Novaka Adžića odavno je izgubio istorijski i politički kompas jer pati od deficita ne samo političkog legitimiteta već i od ogromnog deficita istorijskog znanja.

“Dvije suprotstavljene ideologije, dva pokreta: nacifašistički kakav je bio četnički pokret i partizanski, antihitlerovski NOB, nikad se i ni u kom slučaju ne mogu pomiriti jer je to sukob vrijednosti i sukob civilizacija. Ako aktuelni premijer misli da u Evropu ide sa rehabilitacijom četničke politike i ideologije, treba da zna da je 9. maj Dan Evrope, koji četnici ne slave. Oni se nijesu borili za oslobođenje Evrope od fašističke i nacističke nemani. Naprotiv, četnici su bili vjerne sluge okupatora, bilo italijanskog ili njemačkog, odnosno Trećeg rajha”, kaže Adžić.

Adžić, u izjavi za Gradski portal, navodi da bi Krivokapić morao posjetiti partizanska NOB stratišta i žrtve zločinačke klerofašističke, velikosrpske ideologije koju je predstavljao četnički zajedno sa nedićevskim i ljotićevskim pokretom.

“Nijesam vidio aktuelnog premijera da je položio vijence na spomen-obilježja žrtvama stradalim u Lazinama 1944. godine, za čija ubistva je odgovoran najvjerniji italijanski i njemački sluga i saradnik, četnički kapetan Jakov Jovović. Nije mi poznato da je on odao počast žrtvama zloglasnog četničkog logora u Kolašinu i svim ostalim žrtvama iz drugih četničkih logora”, zaključio je Adžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mokri
Gost
Mokri

Nema gorih četnika, od crnogorskih četnika!

Komita
Gost
Komita

Mog đeda komunistu su ubili četnici, znam imenom i prezimenom te zločince,a podoljub se klanja zločincima.
Ja se nikad pomiriti neću.

Maitland Niles
Gost
Maitland Niles

Svaka čast Novače.
Veliki pozdrav

Ljubo
Gost
Ljubo

Moja baba mi je pričala da su i jedni i drugi mnoge porodice u crno zavile, samo je pitanje ko je bolje iskoristio priliku.A ovo današnje vrijeme ne razlikuje se mnogo od tadašnjeg,bar po mržnji,a ovakvi sa jedne ili druge strane samo dolivaju ulje na vatru,u pamet se Crnogorci i Srbi Crnogorci ako je imate.

milko
Gost
milko

je li ti baba pricala da cetnici nijesu ubijali okupatore vec samo svoj narod?

Mirna
Gost
Mirna

Ostavi se Lazina i Grblja Adziću… Velika, istoričaru znas li sta o tome

vesko nk
Gost
vesko nk

Mirna znaš li ti što o Velici.Ko je ono branio Veliku i ko je ono napuštio Beranski okrug da bi klao po Sandžaku.Mirna Mirna nemirna.

Bozidar
Gost
Bozidar

Fašisti su i komite sada i povijesno i to ti ne smeta ?

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Imate na internetu snimak kako srpski popovi dočekuju italijanske fašiste na Cetinju u drugom svjetskom ratu!

Kerato
Gost
Kerato

Dijelo da dijelom ne,jer opet to je bila sluzbena vojske Jugoslavije.

Pomorac
Gost
Pomorac

Tacno! Od rijeci do rijeci.

Mrgud
Gost
Mrgud

Objasnio je to njemu Kavaja!

Region
Gost
Region

Kavaja je bio komunista i sva nu familija dok ih kako i ostale komuniste nidu poslali na Goli otok. Znsči drugi sv rat Ksvsje su Partizani

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Četnički pokret je bio prilično masovan i to su ga većinom činili ljudi koji su za vrijeme kraljevine živjeli više nego bijedno,a ipak su pošli da brane taj sistem? Pa čak i kada je draža pošao sa njemcima talijanima i ustašama u koaliciju? Zašto je srbima teško da se suoče sa istinom,to im je valjda ostala navika još kad su… Više »

Damir
Gost
Damir

E moj gos Adzicu zna on dobro istoriju nego ne mari iskazuje svoj licni stav i simpatiju a narod Crnogorski sloboddarski koji je iz svake kuce izgubio najmanje jednog clana a neke i po vise trpi i gleda ponizenje nepostovanje i sve sto ide uz to

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Evropska unija je komunističke zločine izjednačila sa fašističkim. Prema tome, gospodine Adziću, vidite ko su komunisti.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Kako da shvati kad je i sam četnik?

Send this to a friend