Politika

Ako neće Daka, biće Strahinja Bulajić

Strahinja Bulajić

Predstavnici Demokratskog fronta, Demosa i Socijalističke narodne partije iz Nikšića dogovorili su se da, ako biznismen Miodrag Daka Davidović odbije, nosilac njihove liste na izborima u ovom gradu Bude Strahinja Bulajić iz Nove srpske demokratije, saznaju Dnevne novine.

Mogućnost da Davidović odbije da bude nosilac liste aktuelizovana je nakon svađe Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore, jer je Davidović zagovarao što širu opozicionu koaliciju i okupljanje svih snaga koje su protiv Demokratske partije socijalista. Mnogi smatraju da je ovaj biznismen i glavna garancija da će opozicija imati dovoljno novca za predizbornu kampanju.

U DF-u smatraju da je Davidović prava ličnost za nosioca liste i da bi on mogao da privuče nedostajući broj birača za pobjedu u Nikšiću. U medijima odavno Davidović slovi za glavnog finansijera kampanje DF na nedavnim parlamentarnim izborima.

Osim razgovora, nosiocu liste predstavnici tri partije su raspodijelili i mandate za prvih deset na odborničkoj listi. Prema tom preliminarnom dogovoru Demokratski front će imati šest odbornika, Socijalistička narodna partija tri i Demos jednog odbornika.

Podsjetimo, DPS je u Nikšiću 16. oktobra osvojila 46,6 odsto, a Socijaldemokrate 1,7 odsto podrške građana. Od opozicije najbolji rezultat u Nikšiću je ostvario Demokratski front sa 28 odsto podrške, slijede Demokrate sa 9,3, SDP sa 5 odsto i Ključ sa 8 odsto.

U Frontu tvrde da rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazuju da opozicija ima sve više birača, a da DPS posustaje, te da se izbori u Nikšiću održavaju u pravom trenutku.

Na drugoj strani, u Demokratskoj partiji socijalista smatraju da će na izborima u Nikšiću odnijeti ubjedljivu pobjedu, jer, kako kažu, iza njih ne stoji prazna priča nego vidljivi rezultati.

Planove Demokratskog fronta u ovom gradu donekle je poremetila odluka Demokrata da samostalno izađu na izbore. To je bio povod za “napad” DF-a na ovu partiju.

Iz Opštinskog odbora Demokrata Nikšić su poručili da su navodi DF-a da je ta partija donijela sebičnu odluku neosnovani.

“Skorašnji primjeri Budve i Kotora idu u prilog tezi da se čak i iz 5 kolona može smijeniti DPS. Takođe, da ponovimo, sve i da ste vi u pravu, a niste izlazak opozicije na jednoj listi je nemoguć, jer su se već dva respektabilna politička subjekta opredijelila za samostalan nastup”, piše u saopštenju Demokrata.

Iz te su partije procijenili da je njihova odluka o samostalnom izlasku trebalo da naiđe ili na ćutanje ili na odavanje priznanja DF-a.

“Najmanje što smo očekivali, u trenutku kad smo preuzeli vlast u Budvi i Kotoru i dok DPS ima nikad lošiji rejting, jeste da se vraćate starom maniru i da izazivate trvenje među opozicijom. Ajde kad ste već imali taj ‘loš dan’, mogli smo i da shvatimo, ali dva loša dana uzastopno previše je i samo pokazuje zlu i štetnu namjeru. Takva namjera, pored drugih objektivnih faktora, kao što je krađa DPS-a na svakim izborima, jedna je od krivaca za nezanemarljiv broj poraza opozicije u prethodnih četvrt vijeka”, dodaju Demokrate.

Bečić ne može na izbore sa Milićem i Bulatovićem

Demokrate tvrde da im je više od pola članova i simpatizera reklo da ne bi ni izašli na izbore ako bi, kako oni kažu, Aleksa Bečić išao zajedno sa Predragom Bulatovićem i Srđanom Milićem.

“Ako vi mislite da je za opozicionu pobjedu dobro da 8% birača Demokrata ostane doma, svaka vama čast na računici, ali mi istu matematiku, očigledno, nismo učili”, istakli su u toj partiji.

Stoga, cilj saopštenja DF-a je bio, smatraju, da Demokrate prikažu kao izdajnike.

“Dakle, logika je jasna kao dan: pokušavate da spustite naš rejting sa 16%, kako biste preuzeli naše biračko tijelo. Ovog puta ti to neće poći za rukom, Predraže Bulatoviću. Dosta si svađao opoziciju”, poručili su iz Demokrata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Iosei
Gost
Iosei

Jesu li ovo izbori u NK-u ili u Zeti, kakve veze B(l)e(s)cic, Milic i Bulatovic imaju s tim?

Peki
Gost
Peki

Ovo je apslutna laz.

Anika
Gost
Anika

Kakva li su ovo podmetanja? Bulajic je izuzetan covjek i svi mi u Niksicu to znamo, ali ovo je najobicnije spinovanje i unosenje dodatne zabune.

Banjo
Gost
Banjo

Kakva je ovo izdajica roda svoga.!

Mojsijr
Gost
Mojsijr

Grsdjani ce prepoznati sve aktere ixbormog procesa i odluciti kome cr dati povjerenjr Sigutsn sam da to necr biti muckarosima iz Fronta i njima slicnim.
9o

Send this to a friend