Politika

Aleksandra Sindik – Milićević napustila debatu na RTCG

Kandidatkinja za odbornicu sa izborne liste „Dr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti“ Aleksandra Sindik-Milićević napustila je danas debatu na Televiziji Crne Gore, posvećenu izborima u Kotoru, saopšteno je iz Socijalista.

Kako su kazali, Sindik-Milićević je napustila emisiju nakon što su predstavnici DPS-a, SD i SDP- a, nabrajajući prioritete razvoja Kotora, iznijeli niz očiglednih neistina i stalno ponavljanih lažnih obećanja.

Sindik – Milićević, koja je na debati govorila poslednja, prije napuštanja emisije rekla je da joj kao rođenoj Kotoranki sve što su njeni prethodnici rekli, osim Jokića i Vukšića, izuzetno vrijeđa inteligenciju.

“Kotoru treba zaobilaznica, ali građanima Kotora ne treba da slušaju prazna obećanja. Ja sam išla u osnovnu školu kada se na sva usta obećavala zaobilaznica, a sada sam profesorica u toj istoj školi, a zaobilaznica se i dalje obećava.

Kotoru treba redovno vodosnabdijevanje, ali o tome ne mogu da pričaju oni čiji rezultat vladanja je 84% gubitaka na vodovodnoj mreži. U njihovim privatnim takulinima nije bilo gubitaka. Oni nisu sposobni da promijene cijevi na kopnu u
21.vijeku, a Branko Baćo Ivanović je mogao prije 25 godina da napravi podvodni cjevovod za Muo, Prčanj i Stoliv”.

Kotoru je, kako je rekla, davno trebala sportska dvorana, a ne njen spomenik.

“Ispred mene je fotografija DPS-ovih funkcionera ispred table na kojoj piše da će dvorana biti završena 2011.godine. Svaka im je istina takva”, naglasila je ona.

Nakon toga, Sindik-Milićević je reagovala na činjenicu da Željko Aprcović nije htio da potpiše inicijativu da se Kotoru vrati status grada.

„Došla sam u emisiju sa štanda Socijalista gdje svakog jutra građani, bez obzira na partijsku pripadnost potpisuju inicijativu Socijalista da se našem Kotoru vrati status grada koji je imao od 1301. godine a sad ga nema. Tu inicijativu potpisuju
mnogobrojni građani, pa čak i funkcioneri drugih partija ali nije htio da je potpiše Aprcović. Jasno mi je i zašto, jer ovi ljudi koji potpisuju znaju kako se voli Kotor, a Aprcović samo zna kako se voli funkcija“, rekla je ona.

Ona se potom obratila svima u studiju koji su, kako je istakla, radili protiv Luke Kotor.

„Zadnjih 10 godina i ja i svi Kotorani slušamo priče DPS-a i SDP-a da Luka Kotor ne može da dobije koncesiju. I onda Branko Baćo Ivanović dođe na čelo Luke i dobije koncesiju za godinu dana. Sada je svima jasno da je koncesija bila moguća
ali nije bila željena, jer ste vi htjeli da prodate Luku Kotor. Sačuvali smo Kotoru vrata od grada! Sačuvali smo je od vas. Iza naših riječi stoje djela“, naglasila je Sindik-Milićević.

Kao ključni razlog napuštanja emisije Sindik-Milićević je kazala kako je donijela gomilu dokumenata i argumenata da govori kako treba, a kako ne treba da se vodi Kotor.

“Ali ja jednostavno više sekunda ne mogu da sjedim ovdje među ovim ljudima. Aprcović je 29.12. 2017.godine u Skupštini opštine Kotor sa nekim svojim drugovima napravio čin koji predstavlja moralno i političko posrnuće koji će ući u kotorske anale političkog beščašća.

Moj partijski zadatak je bio da debatujem danas sa vama, ali ja ovo prodavanje magle od strane predstavnika trenutne vlasti više slušati ne mogu. Zato vas sad ostavljam da dijelite interesne zone i prazna obećanja, a ja idem da dijelim brige s građanima Kotora, jer ni oni više ne mogu da vas slušaju”, rekla je Sindik-Milićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Festadjun
Gost
Festadjun

Sa pomenutima je bila 3 godine na čelu Kotora, imali su 5m na računu, i ništa ama baš ništa nisu uradili, tako da slobodno napusti politiku i povedi svoje drugare sa sobom, da makar nekome zdravom omogući da postane normalna opozicija

Slavko
Gost
Slavko

Kakva glumica, a pouzdano se zna da pripremaju teren za koaliciju sa dpsom poslije izbora a ovim izjavama samo poboljsavaju pregovaracku poziciju. Bice gori od Sdp i SD

Nek je vjecnaCG
Gost
Nek je vjecnaCG

Politika draga politika a politika je Kur.a tako da se razumijemo nijesmo ni mi srećni sa DPS BANDOM ali opet bolje njih nego ove iz spc i srpske piune !!!

Stara Crna Gora
Gost
Stara Crna Gora

A za koji sport treba dvorana u Ko???
Bazeni gospodjo, jos bar jedan da se uradi ili dva, ne moze se kosarka i rukomet igrat u Ko jer ga nemate, vaterpolo tu ste br 1

Dgra
Gost
Dgra

Glupo razmišljanje iako nisam iz Kotora. Jer ne mogu ni imati rukomet i košarku itd,ako nemaju dvoranu i uslove za to! Poslije se čudimo propadanju talenata. Šta ćemo ako se rodi neki ekstra talenat za košarku ili rukomet u Kotoru, a recimo ne voli vaterpolo? Takvo razmišljanje nam je baš urnisalo sport Crne Gore.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Vi ocigledno niste iz Kotora.Mislila je na izgradnju dvorane koja je zapoceta pre sedam,osam godina i na tome je i ostalo.Ruglo Kotora je sada.Jedino pred izbore dodju gradjevinari da rade.I posle toga ih opet vise nema

Darina
Gost
Darina

Baš šteta. Ko li je finansirao ovaj performans ? Ha ha ha.

Marko
Gost
Marko

tanke zivce ima, nije ona za politiku

nikola
Gost
nikola

Od vas profesorice daci imaju sta da nauce i da budu ponosni sto su imali covjeka i profesora u jednom bicu……..sve cestitke a KOTORANI pamet u glavu za svoj grad i buducnost vase djece

Rope
Gost
Rope

Ali Aprcović je Crnogorac?

KOTOR
Gost
KOTOR

Možda vas je i ona ‘ nekotoranka’ naučila na ovaj potez i privlačenje medijske pažnje?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Браво краљице!!!

Štreber
Gost
Štreber

Aleksandra, svaka ti čast! Svaka riječ istinita i, čini mi se, od srca i muke, ljudski iskazana. Ne znam kakva je ovo stranka, ali ova žena kao pojedinac služi na čast ne nekoj stranci nego običnom narodu. I Kotoru.

Pop Vukovci
Gost
Pop Vukovci

Svaka cast….
Dosta je bilo lazi i praznih obecanja
Ustala je Crna Gora

Dux
Gost
Dux

Fenomenalan potez

Send this to a friend