Politika

Amfilohije: Bogdanović je zalutao u kulturu

Beograd ; SPC ; Sabor ; Patrijarssija ; Saborna crkva ; vladike ; mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije , vera , religija , pravoslavlje 15.05.2012. Snimio:Dragan Jevremovich

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je, da je odluka Ministarstva kulture da se podnese krivična prijava protiv organizatora koncerta u Herceg Novom, svjedočanstvo nerazumlja ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i onih koji su ga postavili na tu funkciju. On je poručio i da je Bogdanović zalutao u kulturu.

<<<Zbog skrnavljenja crnogorske himne Ministarstvo podnosi krivične prijave<<<

“To je samo svjedočanstvo nerazumlja tog zvanog ministra kulture i to nije kultura, nego njeno poricanje i nekultura najgore vrste sa njegove strane, a nije prvi put da je tako uradio. Znak njegove neobrazovanosti primitivnosti je njegov predlog da strpa bogorodicu Filermosu u onu pećinu. Ovo sada pokazuje da je on zalutao i postavlja se pitanje ko je takvog čovjeka postavio na takvo mjesto. Daj Bože i njemu i vlasti razuma da nađu nekog normalnog čovjeka da bude na takvom značakjnom mjestu ministra kulture na kojem se sada nalazi Bogdanović”, kazao je mitropolit.

Komentarisao je i zastavu koja se pojavila tokom manifestacije u Herceg Novom.

“Srpska zastava nije bila, to je zastava crkvena, zastava SPC, a trobojka je i zastava kralja Nikole Petrovića. Poricati trobojku, a predstavljati se kao predstavnik Crne Gore nije normalno”, dodao je Amfilohije.

On ne vidi ništa sporno u pjesmi “Tamo daleko”, pa tvrdi da tu pjesmu pjeva cijela Evropa.

“Pjeva sva Evropa tu pjesmu, i Francuzi, Englezi i Rusi. Ta pjesma je sa grobnice oslobodilaca Balkana od njemačkog i austorugarskog ropstva. Biti protiv te pjesme, to nije Crna Gora mojih predaka, Petrovića, to više nije Crna Gora nego Montenegro”, rekao je Mitropolit za Novi TV.

Poručio je da koncert koji je održan u Herceg Novom smeta “družini na vlasti”, jer su, prema njegovim riječima, pljunuli na Crnu Goru.

“Oni su se odrekli i pljunuli na Kralja Nikolu, odrekli su se Crne Gore i mučeničkih grobova. Odrekli su se izvorne Crne Gore i Metohije. Ne znam dokle će to odricanje još da ih prati. Oni mogu da rade šta hoće, ali Kosovo i Metohija ostaju sastavni dio Crne Gore, kao što je to bilo od vremena Vojislavljevića, Balšića, pa sve do Petrovića”, naveo je Amfilohije.

A.G.

100

avatar
1000
54
46
0
 
82
MojsijeBedemSotonaFileopgМакс
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Ima dosta onih koji su zalutali,ali izvjesno da si pope zalutao u ovaj danasnji savremeni svijet.

Sotona
Gost
Sotona

BRAVO RISTO SINE MOJ!!!!!

Gile
Gost
Gile

On zalutso u kulturu a ti u politiku i eto nama đe smo…

TALOG
Gost
TALOG

Tako je,GOS.Mitropolite.Na zalost,to zna SVA C.Gora,ali nije vajda,jer taj ,,KULTURNI neimar,ispunjava osnovni uslov C.Drzave,Clan je DPSa,i to je dovoljno za Bilo koju funkciju.

vuk
Gost
vuk

Nije gori od Tomovića i Dubaka no su oni išli tebi niz dlaku pa su bili dobri. Isto ka sa Milom dok ste imali isti cilj bio je dobar fino ga dočekivao i nije ti bilo važno što je nevjernik, no si falio njegovu politiku i vodjenje države ali od kad stese razišli milion puta ponovi da je nevjernik.

StarinaMlada
Gost
StarinaMlada

Pa i jeste zalutao jer se u zivotu mije bavio time! To samo kod nas moze da je neko ministar oblasti u kojoj nema dana iskustva

Filipa
Gost
Filipa

A dje ti zaluta, nije ti tu mjesto svojim govorima i sirenjem mrznje i kletvama!

Samo kažem...
Gost
Samo kažem...

A ti zalutao u crkvu…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Covjek je sluzio crkvi i Bogu preko 60 godina….mozak ti je zalutao nedje

Coki
Gost
Coki

Kako se čovjek sprda sa ministrom, pa je li ovo realno

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

RISTOMORA
Pomozite mi doktore
Bolujem od ristomore
Vi znate da je ristomora
Bolest najteža
Bolest najgora
Bježim od Ristovih popova
Prate me pomoću džipova
Botove su svoje vatrene
Nahuškali na mene

Макс
Gost
Макс

Е ова ти је добра Ђенерале. Ха, ха, ха, 🙂

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

DA MINISTAR HOCE VELIKU SRBIJU ONDA BI BIO NORMALAN

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Svaki Srbin ko neće Prirodnu veliku Srbiju, nije normalan

freeMNE
Gost
freeMNE

SPC – politička partija(saopštenje)

Prc CG
Gost
Prc CG

Zalutao je on u životu,lako je za kulturu za to znamo da je potpuno otpisan…Pokazao se prije neku godinu kada je obećao pomoć ženi iz bara koja je invalid,da će joj pomoći jer joj je poginuo brat kao gledalaca na auto trci na lovcenu,nikad ništa nije uradio po tom pitanju,sram ga bilo folirant običan!!!!!

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

A ti u religiju.

Budo
Gost
Budo

A ti u komentatore!

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Idi meditiraj neđe!

Jelena
Gost
Jelena

Ovaj je kao đavo!

Risto smeće
Gost
Risto smeće

Pa i jesam đavo.

Realnost
Gost
Realnost

Ko ovakve komentare odobrava????????

Send this to a friend