Politika

Anđelić na čelu Foruma žena SDP-a

Za predsjednicu Foruma žena SDP-a jednoglasno je izabrana Dragica Anđelić iz Podgorice, dugogodišnja aktivistkinja NVO sektora,.

Za potpredsjednice FŽ su izabrane Dijana Caušić iz Ulcinja i Iva Tošić iz Budve.

Anđelić je ocijenila da Forum očekuju intezivne aktivnosti, orjentisane na ostvarenje temeljnih socijaldemokratskih načela, s akcentom na vladavinu prava i vraćanje povjerenja u institucije sistema.

“Ono što je posebna misija Foruma žena SDP-a jeste borba za rodnu ravnopravnost. Kao dodatni motiv koji ovoj ideji daje vjetar u leđa, jeste činjenica da od svih parlamentarnih partija u Crnoj Gori, jedino Socijaldemokratska partija na svom čelu ima ženu predsjednicu, koja je takođe prisustvovala konvenciji”, dodala je ona.

Predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je u pozdravnom govoru izjavila da Forum predstavlja dio partije na koji je posebno ponosna.

„Borba za rodnu ravnopravnost i veći angažman žena u politici, jeste borba koja traje godinama u Crnoj Gori. Sigurna sam da će Forum žena SDP-a nastojati da u ovoj izbornoj godini ispuni svoju misiju koju je jasno predstavio na centralnoj konvenciji i iza koje kao predsjednica partije čvrsto stojim. Kao žena u politici, trudiću se da što više pomognem kako bi se ova misija sprovela u djelo“, zaključila je ona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor
Gost
Kotor

Hahah sve zajedno njih 15, sa svim majkama i sestrama

Mirko
Gost
Mirko

Greote

markos
Gost
markos

Dragice eto tamo đe je vjetar nanese…. Tačnije, kako vjetar dune 😀

Nevena Ct
Gost
Nevena Ct

Bravo, svaka cast za Dragicu, predavala mi je Upravi za kadrove.

Send this to a friend