Politika

Aprcović: Završićemo bazen do marta, uskoro rekonstrukcija tunela

Željko Aprcović

Svečanom sjednicom biće obilježen Dan Kotora. Finasije su stabilne, a prvi čovjek te opštine Željko Aprcović očekuje da će pothodnik, koji bi trebalo da bude završen do iduće turističke sezone, smanjiti kotorske saobraćajne gužve. U narednoj godini trebalo bi da dobiju i nove hotelske kapacitete. Bazen će biti završen do marta, a Aprcović očekuje i skoru rekonstrukciju tunela.

Tardicionalno je svečan 21. novembar. Na Dan kada slave oslobođenje, Aranđelovdan i Gospu od zdravlja, Kotorani se mogu pohvaliti sztabilnim finsijama, kaže prvi čovjek opštine Željko Aprcović.

To što ih već godinama boli- kotorske saobraćajne gužve biće, ako ne u postpunosti riješene, a ono ublažene izgradnjom pothodnika do 1 marta.

“Njegova cijena je milion i 382 hiljade eura, on će po onome što kaže struka omogućiti bolje pješačke komunikacije svih turista koji dolaze u Kotor kruzerima,” naveo je on.

Turistima bi trebalo i podići taksu, kako bi grad više zaradio.

“Moj prijedlog je da već iduću godinu podignemo taksu na dva eura, a da idemo ka tome da izletnička taksa u Kotoru bude tri eura.”

Nedavni incident u kotorskom tunelu, kada je ventilator, pao na vozilo alarmirao je upravu.

“Do početka iduće turističke sezone da riješimo taj problem i u smislu rasvjete ui u smislu ventilacije, koja sada nije zadovoljavajuća”, napominje Aprcović.

Kotorani će u škaljarskom bazenu zaplivati već u martu, kaže Aprcović, a sportska dvorana mogla bi biti završena za godinu do godinu i po.

Očekuje se i izgradnja većih hotelskih kapaciteta. U Vrmcu, na Prčanju trebalo bi da se otvori oko stotinjak radnih mjesta.

Iako su se Demokrate žalile Upravnom sudu zbog, kako kažu, nelegalne smjene Vladimira Jokića, Aprcović takve optužbe odbacuje.

“Ovdje imamo volju neposredno izabranih predstavnika građana da on ne bude više predsjednik Opštine”, tvrdi prvi čovjek Kotora.

Ne dotiču ga ni napadi iz opozicije zbog, kako tvrde, negalnog odlaganja otpada sa prostora Fjorda. Nova uprava je, kaže, morala reagovati.

“Da smo svi u Kotoru svjesni činjenice da su nas mnogi pitali da li je Kotor bio bombardovan”, jasan je Aprcović.

O budvanizaciji Kotora, koja se često spočitava iz opozicionih redova, nema ni govora, tvrdi predsjednik opštine. Gradiće se u Kotoru, jer se moraju razvijati, al, kako naglašava Aprcović, uz strogo poštovanje zaštićenog područja.

Razgovor sa predsjednikom opštine Kotor, Željkom Aprcovićem, slušajte sjutra nakon 9 sati u Mozaiku koji uređuje i vodi Vesna Đurović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Toliko su me demokrate razočarale da nemam riječi.Ima ih mnogo koji tako misle,dno dna!!!!

Boys
Gost
Boys

Konacno nesto da se radi, demokrate su nas vratile 20god nazad. Ne namjerno nego zato sto ne znaju.

Send this to a friend