Politika

Bojanić Lalović o pojanju Nemanjićima: Negdje smo očigledno pogriješili

Zoja Lalović-Bojanić

Doskorašnja direktorica Gimnazije Slobodan Škerović Zoja Bojanić Lalović komentarisala je današnje skandalozno pojanje Nemanjićima tokom obilježavanja Dana gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” u Danilovgradu.

<<<Promocija anticrnogorstva: U Gimnaziji Danilovgrad pjevali o Kosovu, Nemanjićima i Obiliću; SDP: Pokrenuti disciplinski postupak<<<

Kako je navela, dan škole je oduvijek bio prilika da se slave i veličaju ideali kojima gimnazijalci teže, da se proslave svi uspjesi i predstave talenti mladih ljudi.

“Prkosni, avangardni, kreativni donose energiju koja pokreće i budi nadu. I nema ničeg spornog kada nas oni upozore da mladost traži nešto novo, nešto moderno, drugačije, ali je zabrinjavajuće kada ne samo da ne prepoznaju naše loše uticaje već ih i prihvataju. Od njih očekujemo da nas podsjete na sebe i svoj duh koji se bori protiv svih vidova ograničenja, jer gimnazijalci vide više. Oni jednostavno i u skladu sa godinama teže da iskoče iz zadatih okvira. No ambijent u kojem bi oni mogli da se izraze ipak kreiramo mi, njihovi profesori, pedagoški rukovodioci i šira društvena zajednica”, poručila je Bojanić Lalović.

Ipak ocjenjuje, da dešavanje u gimnaziji u Danilovgradu pokazuje da “smo negdje očigledno pogriješili”.

“Negdje smo očigledno pogriješili kada smo im otvorili prostor da odabir njihovog muzičkog programa ugrožava osjećanja drugih, da se insistira na naglašavanju nacionalnog identiteta, a ne da se okupljaju oko univerzalnih umjetničkih vrijednosti”, zaključila je Bojanić Lalović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Veri
Gost
Veri

Nemanjići su živjeli u robovlsnočko doba i za ime vlastele su ubijali islužene robove .

Mladen
Gost
Mladen

Jadni ste vi Crnogorci kad se stidite Nemanjića koji su sagradili jedne od dvije najveće svetinje u Crnoj Gori manastir Moraču i Djurdjevi Stupove kod Berana.

Levis
Gost
Levis

Ne stidim se jer nisu naši.I Turci su gradili lijepe džamije ,pa se nadam da uviđaš da ti je logika čudna.

Houo
Gost
Houo

Nemoj se ti previse uzrujavati.

Ljudi
Gost
Ljudi

Naravno da ste pogriješili.

Jovana
Gost
Jovana

O Zoji govore njena djela,.Suvisan je svaki komentar osim da je to osoba koja moze popraaviti stanje u prosvjeti.

Tamara
Gost
Tamara

Lijepa, pametna, obrazovana, kulturna i puna pozitivne eneegije e to je nasa Zoja!!!!

Fendi
Gost
Fendi

Da se samo držala svog posla,, da mogla je biti Dir Gimnszije i dalje Min. Prosvijete ali je uvučena u politiku…. I to više nije Zoja, ona Zoja…večnovs što je sa ovima što nspadaju Crkvu koja im pomaže… E za je Zoja smijenjena, a za onu predhodnu naravno i od mene puna podrška…

Podgoricanka
Gost
Podgoricanka

Zoju treba postaviti umjesto Braticke jer ima sve kvalitete i sto je najvaznije nije zlobna i sujetna

Gimnazijalka
Gost
Gimnazijalka

Direktoricu Zoju cu pamtiti kao dobrog covjeka, kao velikog humanistu i izvsnog pesagoga, kao nekog ko je imao sluha za nas ucenike i sve nase probleme. Jos jednom veliko Vam hvala na svemu!

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Bivsu bivsu bivsu direktoricu!!!!!

Toto
Gost
Toto

Kad ste izglasali Zakon o vjeri.

Senži
Gost
Senži

Zoja,kao i uvijek,pametna,inteligentna. Nije slučajno bila djak generacije. To joj sigurno nije partija dala. Bravo Zoja.

A_A
Gost
A_A

Sve ste pogriješili.
I pravac i smjer i put.
Sve.

Ironman
Gost
Ironman

Zoju za direktoricu gimnazije

Barba
Gost
Barba

U Tuzi, jedino

Radius
Gost
Radius

U Tuzi, ima i tamo gimnazija

Kolektiv Gimnaz
Gost
Kolektiv Gimnaz

Bila je cast raditi sa Vama.Podrska za Zoju.

Roditelji
Gost
Roditelji

Draga nasa Zoja,, vjerujemo i nadamo se da ce ovo ludo vrijeme brzo proci i da ces biti na celo ministarstva prosvjete da spasis nasu djecu.Tesko je vrijeme doslo a oni najvise ispastaju.

Jovan
Gost
Jovan

Postovana direktorice, citava prica je velika LAZ .
Djeca koja su “ponos” ove skole, ovu pjesmu kao i mnoge druge pa cak i BELVEDERSKU, a tome sdp ne govori pjevali su posle programa za svoju dusu. Jadno je sto se se pričaju lazi o ovoj skoli, a ne istina da je pripremljen sjajan program u ovakvim uslovima

Rudo
Gost
Rudo

Svaka cast za tekst.

Katalonka
Gost
Katalonka

Primiš izbjeglice,oni dodju i tvoju kuću i uvode svoje ,i ubjedjuju nas da smo isto,nismo.Razlika kao dan i noc.E da je kod nas zapucalo,ne znam ko bi nas primio i zaposlio,i kad dodjemo tamo da litijamo i izmišljamo i lajemo protiv te drzave.E to su,Crnoj Gori donijele izbjeglice,uzas.

MitaHN
Gost
MitaHN

Koliko ih je došlo u CG ? Jel više od 8?? Kome vi pomognete, njemu nema spasa!!!

Lula
Gost
Lula

Pogrijesili, praveci VIP odjeljenja sa djecom DPS-ovaca.

Vanja
Gost
Vanja

Dobra zena, direktor i covjek.

Sasa
Gost
Sasa

Lijepo izbjeglice vracaju Crnoj gori.

Gost
Gost
Gost

Niste nigdje pogriješili ne osudjujte sebe to je istina istorijska da Stefan Nemanja rodjen na prostoru današnje Podgorice, njegov sin Vukan je upravljao Zetom to su istorijske činjenice koje ne odgovaraju milogorcima i montenegrinima, koji za sebe kažu da su potomci ustaša Pavelića i Kvaternika, Tudjmana to bi oni voljeli da su pa se odriču Nemanjića i svaki pomen da… Više »

Sale
Gost
Sale

Količina laži u ovom komentaru je zapanjujuće… Zašto Srbija ne slavi Tursko carstvo pošto je 7 velikih vezira bilo iz Srbije? Zašto se uči samo o Mehmed paši? A, da, SPC… Zašto se srpski patrijarh ne bira u Istambulu, ipak se tamo najduže birao…

malagrupap
Gost
malagrupap

ne lupetaj no uzmi knjigu ali ne srbijansko izdanje.uci pravu istoriju a ne tu lazljivu sto si pisali okupatori srbojanski.

PG-posmatrač
Gost
PG-posmatrač

Na silu je gušen onaj dio bića u najvećem broju Crnogoraca koji ga čini bliskim srpstvu. Umjesto da se ta činjenica ladno prihvati, a poenta se stavi na izgradnju demokratkog i pravednog društva, vlast je korištena za borbu protiv istorije, tradicije…

Sale
Gost
Sale

Opiranje asimilaciji razotkivanjem istorijski falsifikat je po tebi loše??? Sto se ta bliskost ne neguje poštovanjem Crnogoraca nego nam se osporava pravo na postojanje? Da li bi tvrdnje da Srbi ne postoje od strane bilo koga ocenio kao negovanje bliskosti?

Ludak
Gost
Ludak

Pjevajte još malo i što više.Isti će te vi OPET pjevati CrnojGori

Iskra
Gost
Iskra

Pa to i jeste Crna Gora …samo sto je sad demokratija…pa pjeva ko sta oce…

Mileva cg
Gost
Mileva cg

nije demokratija za ove iz srednjeg vijeka.

Djuka
Gost
Djuka

Gaze nas… a mi cutimo i cekamo… Srbi su inace poznati po tome ako nemaju sa kim da se svadjaju oni se sami sa sobom posvadjaju… odlicna taktika ali traje

Брђанин
Gost
Брђанин

А шта си ти Ђукићу, окле си?

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ovakav rad govori da je priča o partijskom zapošljavanju bila prazna!

Eto tako
Gost
Eto tako

Znamo dobro ko je pogrijesio…

Posmatračica
Gost
Posmatračica

Da, pogriješili smo što su takvi kao ti bili na čelu obrazovnih ustanova. Vraćamo se sebi, sviđalo se to vama ili ne.

Marko
Gost
Marko

Vraćamo se sebi pjevajući o Kosovu? Kako to???

atomski mrav
Gost
atomski mrav

Vraćamo se sebi tako što kosovski zavjet kao dio srpskog genetskog koda iz ove i druge đece nije obrisalo pola vijeka komunističke diktature niti 20 godina montenegrinskog progona svega što je srpsko.

Insider
Gost
Insider

Kojima sebi? Koliko ja vidim 90% novih direktora ministara zamjenika rukovodilaca itd nemaju nikakve veze sa CG osim sto su svi u nju dosli 90-99.. I opet pitam kojima sebi se mi vracamo?

o majko mila
Gost
o majko mila

@Posmatračica Vidi se da nisi podgoricku gimnaziju zavrsila i da ne znas o kome pricas…

Posmatračica
Gost
Posmatračica

o majko mila, u komentaru si napravio (-la) nekoliko grešaka: poslije vokativa se piše zarez, umjesto ,,nisi” u ijekavskom treba ,,nijesi”, koristiš ,,ćelavu” latinicu, nije ,,zavrsila” već ,,završila”. Dakle, završila sam baš podgoričku gimnaziju, ali me nije Zoja edukovala, zato njegujem svoje korijene i prave vrijednosti.
P.S. Zaviri malo u pravopis.

Inspektor Kluzo
Gost
Inspektor Kluzo

Zoja je genije. Podigla je nivo gimnazije za 100000%, ali takvi kao ti nemaju kapacitet da to shvate

Zoka
Gost
Zoka

Nemojte se vracat sebi,no se vratite na Kosovo i u republiku sumsku,to je najbolje za sve

Rudo
Gost
Rudo

Samo se vi vracajte ,samo puštite ove što idu naprijed .

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Posmatraču: Ako si izbjeglica sa Kosova i želiš da se vratiš srećan ti put. No čini mi se ne smiješ a i ljepše ti je u Crnu Goru. Ovdje ste dobili poslove i svi radite i dobro živite. Ja sam Crnogorka školovana a posao ne mogu dobit iako sam glasala prethodnu vlast.

Radoje
Gost
Radoje

Vjerujem ti. Zoja je mogla sve. Uslo joj u krv da je moc kod nje. Nije imala mjeru u mrznji prema odredjenim ljudima. Bilo kojeg opredeljenja da su bili. Zlo ne stari, samo je s godinama vece.

Radius
Gost
Radius

Ksko ko, ti sigurno

Veljko
Gost
Veljko

Sinu si obezbijedila besplatno skolovanje, Zoja nista ne radis bez svog dijela kolaca. Mogla si biti Bilja za nasu partiju I bila bi nam SADA druga situacija. Mnogo je bilo interesnih clanova u DPS. Zato smo dosli dovde .

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Ne samo svom sinu. Nego i mnogoj djeci svojih prijatelja. Zavrsavali su gimnaziju odlicnim uspjehom lagano dok su se druga djeca ubijala od ucenja za taj isti uspjeh. Ali tu su i nastavnici krivi. Trebalo je samo i njih malo istumbati. Napraviti razmjenu sa danilovgradskom pa da se vidi pravo znanje ucenika.

Send this to a friend