Politika

Bojanić: Vlada promoviše korupciju

Mladen Bojanić

Bivši predsjednički kandidat Mladen Bojanić uputio je otvoreno pismo premjeru Dušku Markoviću, u kome mu ukazuje da ta grana vlasti promoviše korupciju time što je Nebojšu Obradovića trajno rasporedila na radno mjesto Samostalni savjetnik I u Službi za finansijsko-knjigovodstvene poslove Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

“Da vas podsjetim, iako znam da niste zaboravili, radi se o licu koje je vršeći funkciju Direktora za željeznice nezakonito platilo troškove održavanja dva skupa partije SD u hotelu Ramada. Zbog ovih radnji, odnosno visoke korupcije i zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju, Nebojša Obradović je pravosnažno osuđen. Očigledno je da ste napravili truli kompromis sa SD-om i ministrom Nurkovićem i umjesto da ga odmah po pravosnažnosti presude razriješite direktorske funkcije zbog krivičnog djela koje ga čini nedostojnim za obavljanje dužnosti, dozvolili ste navedenom licu da podnese ostavku, a onda ga sljedećeg dana, bez zakonske obaveze raspisivanja internog odlasa, rasporedili na drugo radno mjesto u okviru istog Ministarstva. Pritom ste prekršili zakonsku normu iz člana 56, stav 2 Zakona o državnim službenicima i namještenicima koja jasno definiše da se ne može zasnovati radni odnos sa licem koje je osuđeno za djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje dužnosti”, kazao je Bojanić.

Prema njegovim riječima, Vlada ovim potvrđuje da korupciju prihvata kao djelo dostojno službenika izvršne vlasti..

“Vaše nedavno izrečene tvrdnje da Vlada ima nultu toleranciju za korupciju u potpunoj su suprotnosti sa opisanim postupkom jer ste lice pravosnažno osuđeno za visoku korupciju i zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju nagradili novim radnim mjestom u vašoj Vladi. Nepoštovanjem javno izrečenih stavova demantujete sami sebe, pokazujete da promovišete korupciju i pospješujete nezakonito ponašanje službenika vaše Vlade”, istakao je Bojanić.

Uvjeren je, kaže, da će na sve ovo izostati odgovor Markovića.

“Ćutanje i čekanje da se sve zaboravi odraz je slabosti, odnosno vašeg pristajanja na sve zahtjeve koalicionih partnera, pa makar se radilo i o kršenju zakona. Nema tu govora o posvećenosti u borbi protiv korupcije, kako često, a sada vidimo i neiskreno, u javnim nastupima volite da naglasite”, zaključio je Bojanić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rile
Gost
Rile

Evo sa broda gledam i citam izjave ovoga lika on je bio kandidat za presjednika crne gore koje on i iz koje je partije neka mi neko objasni njegovu zasluznost za crnu goru unaprijed hvala

Gost
Gost
Gost

Zasluzan za to sto nekom prica o malverzacijama s isto to tadi, a sin mu studira u Americi, bice da nema otac para da ga finansira.

Borivoje B.
Gost
Borivoje B.

I što ćemo sade. Ko da je to nešto novo.

Send this to a friend