Politika

Bošković: Brutalno kršenje pravnog sistema

Bošković

Član Odbora za bezbjednost i odbranu i bivši ministar odbrane Predrag Bošković kaže za Pobjedu da se na političkoj sceni vidi velika nekompetentnost nove većine, da se brutalno krši pravni sistem, te da će se posljedice novih odluka u bezbjednosnom sektoru osjetiti malo kasnije jer one imaju odgođeno dejstvo.

“Sve ovo što se dešava na političkoj sceni Crne Gore govori o jednoj velikoj nekompetentnosti kada je u pitanju nova politička većina, čiji je jedini cilj bio skinuti DPS sa vlasti. Već se osjećaju pogubni efekti jedne takve političke odluke na izborima 30. avgusta. Potvrđuje se sve ono što je DPS ukazivala u susret tim izborima”, kazao je Bošković.

Poručio je da „samim tim nije zaobiđen ni bezbjednosni sektor“.

“Odluke koje se iz dana u dan donose osjetićemo malo kasnije jer su to odluke sa odgođenim dejstvom. Ono što je svakako nevjerovatno jeste da oni koji su se busali u demokratiju i poštovanje svih prava brutalno krše pravni sistem Crne Gore, a zakleli su se da da će ga štititi. Za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu bira se osoba koja ima prvostepenu presudu za pokušaj terorizma, a za v. d. direktora ANB postavlja se neko ko nije razriješen sa druge funkcije, pri čemu on donosi odluke prije nego je i u Službenom listu objavljeno da je postavljen na to mjesto”, istakao je Bošković.

Upozorio je i na kršenje Ustava u Ministarstvu odbrane.

“Za državnog sekretara u Ministarstvu odbrane postavlja se vojno lice odlukom Vlade, čime se direktno krši Ustav Crne Gore” , istakao je Bošković.

Prema njegovim riječima, na sceni je, kako kaže, „jedna opšta histerija koja je ozvaničila brutalno kršenje ljudskih prava u državnoj upravi“.

“Na to će DPS nastaviti da ukazuje i da se bori i izbori sa ovom kulminacijom nekompetentnosti samoproklamovanih eksperata”, dodao je Bošković.

Parlamentarna većina sprovela je kadrovske promjene u vrhu bezbjednosnog sektora. Na čelo ANB postavljen je nosilac liste koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“ u Kotoru Dejan Vukšić, koji je bez radnog iskustva u bezbjednosnom sektoru. Njegovo postavljenje desilo se bez mišljenja Odbora za bezbjednost i odbranu.

Za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu izabran je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, koji je pred crnogorskim pravosudnim organima prvostepeno osuđen na pet godina zatvora za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Samim tim, postao je i član Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

13

avatar
1000
10
3
0
 
12
majkMirzaCG glavu goreSUZIKuvar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CG glavu gore
Gost
CG glavu gore

Tako je Boskovicu mi se u ovakvoj Crnoj Gori neosjecamo sigurno, NIKAD VISE 1918. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

majk
Gost
majk

A dosta vise sa tim glupim sloganom, vidi se sa Marsa da si trol.

SUZI
Gost
SUZI

A kad ste vi krsili sve moguce zakone i sisteme blo vam je dobro.

Kuvar
Gost
Kuvar

Povuci se ljudino ,stetis partiji

Festadjun
Gost
Festadjun

Ovaj treba da se povuče iz politike, šteti dpsu

Mirza
Gost
Mirza

Tacno

majk
Gost
majk

Upravo suprotno. Covjek koji ima iza sebe rezultate, dje god da je radio. Samo je Crbima trn u oku.

Nikśić
Gost
Nikśić

Sram te bilo!!

Nikola
Gost
Nikola

Boskovicu, pusti ti nestrucne da rijese probleme u Crnoj Gori koje vi strucnjaci niste mogli ni znali da rijesite.

Nevjerovatno
Gost
Nevjerovatno

Ajde me mlati! Koliko si cinova podijelio svima i svakakvima, e na to se odnosi to sto zboris da cemo osjetiti malo kasnije posljedice… Unazadio si Vojsku

Pepa
Gost
Pepa

Klerofasisti na vlasti i drzavni neprijatelji

F117
Gost
F117

E,moj Boškoviću! Zbog vaše kompetentnosti i stručnosti ,evo 30 god.,smo tu sad,đe smo! Da ne pričamo o “brutalnom” kršenju pravnog sistema!

Dula
Gost
Dula

Pozoriste.

Send this to a friend