Politika

Bošković: Crna Gora pod hibridnim udarom Rusije i Srbije

Predrag Bošković

Crna Gora je pod hibridnim udarom Rusije i Srbije, koji nije bio moguć bez domaćih saradnika, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, komentarišući informaciju koju je da su obavještajne službe Rusije pokrenule široku i intenzivnu akciju umrežavanja svih njihovih saradnika – od onih iz svijeta politike, preko Crkve Srbije i medija – kako bi državu potpuno vratili u “zonu ruskog uticaja”.

On je rekao da se prije ili kasnije ostvarilo sve ono što su u DPS-u govorili u susret izborima avgusta 2020. godine.

“Crna Gora je bila i tada i danas pod hibridnim udarom Rusije i Srbije, koji nije bio moguć bez domaćih saradnika. Sve je započelo kreiranjem pro-ruskih medija u Crnoj Gori. Nastavilo se sajber napadima, rušilačkim demonstracijama Demokratskog fronta i ta prva faza je završena neuspjelim pokušajem terorizma i ubistva predsjednika Crne Gore u koji su direktno bile umiješane službe Rusije. To međutim nije omelo ispunjenje našeg cilja, a to je članstvo u NATO”, napisao je Bošković.

Nakon toga taktika se promjenila ali su igrači ostali isti, dodaje Bošković,  “koristeći i promijenjene geo-političke okolnosti uglavnom kod naših zapadnih partnera”.

“U igru je uključen najsposobniji ruski proxy u 🇲🇪 u liku SPC a što je bilo i najavljeno dosta ranije u govoru arhitekte projekta. Sve gore navedeno uz obilje naših grešaka, dovelo je do toga da smo danas u situaciji da naše bezbjednosne službe više liče na ispostave ruskih, nego kao institucije koje treba da zaštite interese svije države, što se najbolje ogleda u postupanjima ANB i Ministarstva odbrane”, naveo je Bošković.

Prema njegovim riječima, zbog toga je krajnje vrijeme da sve političke snage u Crne Gore kojima je stalo do građanske, multietničke i evropske države, ostave po strani svoje razlike i ujedine se u zaštiti ključnih nacionalnih interesa.

“Prvi preduslov je stvaranje Vlade koja se može uhvatiti u koštac sa svim izazovima. Vlade koja je okrenuta crnogorskim interesima a ne tuđim. Sve ostalo bi bio izgovor radi sebičnih političkih interesa kakvih smo se nagledali u prošlosti”, objavio je Boišković na Twitter-u.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prešo
Gost
Prešo

Vrati stan,ili plati ekonomsku cijenu.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Odavno, ali se s tim niko nije ozbiljno bavio !!

Radovan
Gost
Radovan

Dace Bog da vam jednom za navek Vucko ili bilo ko drugi uvede vize i podigne Kineski zid prema Srbiji.Koga vi mafijasi i dileri droge zanimate u Srbiji.Daleko vam lepa kuca.

Send this to a friend