Politika

Bošković: Lažna mantra o ugroženim Srbima, kao alibi za miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore

Predrag Bošković

Član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Predrag Bošković kazao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja nacionalna prebrojavanja, uz neizostavnu tezu o ugroženosti srpstva. Bošković smatra da teorija o “ugroženim Srbima“ predstavlja isključivo alibi državi Srbiji da se miješa u izborne procese u Crnoj Gori, predsjednika Srbije, izgleda ne dotiče, saopšteno je iz DPS-a.

“On kao da je zaboravio da su u Crnoj Gori prosrpske partije na vlasti. Doduše njegovi favoriti nijesu dio Vlade – sami znaju zbog čega – ali su zato kao utješnu nagradu dobili ogroman broj državnih preduzeća u koja po dubini i širini, uhljebljuju svoje funkcionere, rodbinu itd. Malo li je”, naglašava u saopštenju.

Ako govorimo jezikom nacionalnog prebrojavanja, ističe Bošković, bliskom Aleksandru Vučiću, podsjećamo ga da se u ak-tuelnoj Vladi Crne Gore, bukvalno svi ministri izuzev dva – prema njihovim vlastitim navodima – izjašnjavaju kao Srbi.

“Teško će proći i Vučićeva zamjena teza o smjeni ministara zato što su “izgovorili jednu rečenicu”. Da, ali zato što onaj ko izgovori tu rečenicu negira genocid u Srebrenici i dovodi u pitanje kredibilitet međunarod-nih sudskih institucija. Želimo da vjerujemo da je za predsjednika Srbije, to ipak sporno, i sa pravnog i sa ljudskog aspekta”, napominje on.

Poslanik DPS-a je istakao da niko u Crnoj Gori ne optužuje Srbe za bilo šta, osim ako se izuzme stav jednog od lidera Demokratskog fronta, koji je, ničim izazvan, kazao kako svi Srbi u Crnoj Gori misle kao mnistar pravde?!

“Srećom, zna se da to nije istina i da to samo može da izgovori najgori politički profiter koji se nada da će lažnom mantrom o “ugroženim Srbima“ da napuni svoje džepove, pa i njemu da se kao kolegi Careviću posreći da stekne 100 nepokretnosti i 60 automobila”, dodaje Bošković.

Bošković smatra da Vučić ne može baratati istorijskim cinjenicama o Crnoj Gori bolje od samih Crnogoraca.

“I na kraju, ljekovito bi bilo kada Vučić ne bi baratao “istorijskim činjenicama” o Crnoj Gori koje Crnogorci, valjda, ne znaju. Jer složićemo se da mi koji ovdje živimo, ipak valjda bolje poznajemo svoju istoriju od njega”, zaključuje u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sasa
Gost
sasa

Srbija se nikada i ni na koji nacin nije mesala u unutrasnje stvari tj,politiku Crne Gore

Send this to a friend