Politika

Bošković odlikovao vojnike u Avganistanu

Pogledajte kadrove dodjele medalja i obraćanje ministra Boškovića pripadnicima našeg kontingenta u Avganistanu.

Posted by Ministarstvo odbrane Crne Gore on Tuesday, May 21, 2019

Ministar odbrane Predrag Bošković odlikovao je crnogorske vojnike u Avganistanu za uspješan angažman u Resolute Support misiji.

“Moram da iskažem svoje zadovoljstvo što sam ovih tri dana proveo sa vama. Naš dolazak ovdje bio je odraz našeg poštovanja prema svemu što radite u misiji u Avganistanu i naravno da pokažemo još jednom da je vojni poziv nešto čime treba svi da se ponosimo”, kazao je ministar.

Vojnicima je poručio da traži od njih da uniformu nose na častan i pošten način i da svoju državu predstavljaju uvijek, bez obzira da li su u uniformi ili civilnom odijelu.

“Ono što mogu obećati je da ćemo sa naše strane učiniti sve da vojsku opremimo tako da vam olakšamo da izvodite vaše zadatke. Siguran sam da država koju volimo u budućnosti neće učestvovati u ratovima, a i da tu uniformu koju nosite i oružje nećete koristiti u odbrani svoje zemlje. Ali moramo biti spremni da odgovorimo na izazove koji nam se postavljaju. Pogotovo ako smo svjesni da su prirodne katastrofe nešto što je itekako intenzivno posljednjih godina i da je tu vojska koja prva odgovara na poziv građana. Želim vam da u narednih tri mjeseca iskoristite da svoje dužnosti obavljate na odgovoran profesionalan način. Da vas zdravlje i sreća posluže i da se zdravi i veseli vratite svojoj porodici i Crnoj Gori”, kazao je Bošković.

On je nešto kasnije u bazi Marmal organizovao prijem povodom 21. maja, crnogorskog Dana nezavisnosti.

Ministar je pripadnicima X kontingenta u misiji Odlučna podrška u Avganistanu, čestitao 21. maj, jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji Crne Gore, podsjećajući ih da će njihove voničke dužnosti trajati i onda kada više ne budu nosili uniformu Vojske Crne Gore.

Bošković je naglasio da su sve ocjene koje je čuo od njihovih nadređenih tokom svog boravka u bazi Marmal bile izuzetne, zahvaljujući im se na svemu onome što su uradili za protekla tri mjeseca za dobrobit stanovnika Avganistana, kao i za očuvanje mira i stabilnosti te prelijepe zemlje.

“Nadam se da će tako proteći i preostala tri mjeseca vašeg boravka ovdje, u misiji Resolute Support, kako bi vaše sposobnosti bile nadograđene i kako bi ta iskustva mogli da ih iskoristite u kasarnama Vojske Crne Gore”, zaključio je ministar Bošković.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kako je
Gost
Kako je

Nas Vojnik nije placenik PENALI

CHE
Gost
CHE

BOLJE BOGAMI PO KOVERTU DA SI IM DA
BOLJE BI TE PAMTILI. NIJE LAKO BITI 6 MJ. U AVGANISTAN , PA NEKA ZBORI KO ŠTO OĆE. ZDRAVO DOMA DOŠLI MOMČADI. SREĆNO.

Okupatori
Gost
Okupatori

Dajes im ti i ostali gradjani kovertu svaki dan. Svaki dan oni uzmu od gradjana 200 eura, pojedinacno. Nikad crnogorski vojnik nije bio okupator i okretao puscanu cijev u djecu. Kroz borbu za svoju slobodu Crnogorci su znali da cijene i tudju.
Svako ko na djecijim suzama zaradjuje zasluzuje prezir i osudu.

Samo pare
Gost
Samo pare

Placenici su zastidje drzave.

radosav72
Gost
radosav72

A kako to ide kod tebe u RS? Ne primaju vojnici platu? Ili naprimjer u SPC, primaju li popovi platu?

Placenici
Gost
Placenici

Evo ti orden. Zasto? Nizasto. Ima jedna divna pozorisna predstava gdje Laza Ristovski glumi Kralja Nikolu. Sve ovo su pametni ljudi, reditelji, predvidjeli i prikazali narodu. I narod se smijao. Umjesto da napredujemo vracamo se unazad. Djele se ordeni okupacionim snagama koje zaradjuju pare na djecijim suzama. Zvanicni izvjestaji kazuju da su placenici pobili vise civila nego sto su to… Više »

Pircio Biroli
Gost
Pircio Biroli

Šta je dobio golman što je puštao golove?

Franko
Gost
Franko

Kovertu. 🙂

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Makarone

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Eeee, u staroj Crnoj Gori orden je mogao da dobije samo zaslužni junak, ludo hrabar, neustrašiv, a vidi ovo danas. Moraćemo gvožđe da uvozimo koliko ordena štancujemo.

Send this to a friend