Politika

Bošković: Umjesto da goni kriminalce, Abazović sa njima sastanči

Bošković

Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković kaže za Dnevne novine da sastanak potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića sa bezbjednosno interesantnom osobom koja se povezuje sa škaljarskim klanom pokazuje stanje u Crnoj Gori, naglašavajući da ne samo ovaj, nego i drugi slični događaji i susreti pokazuju da je bezbjednosni sektor u Crnoj Gori poljuljan, a država izložena značajnom riziku.

“Mislim da ovaj primjer najbolje ilustruje sve što se dešava u Crnoj Gori trenutno. Potpredsjednik Vlade, zadužen za borbu protiv organizovanog kriminala, u zvaničnu posjetu prima lice za koje se sumnja da je član organizovane kriminalne grupe u Budvi. Dakle, imamo na djelu jedno potpuno odsustvo odgovornosti za preuzete državne obaveze i jasno se može postaviti pitanje da li Dritan Abazović u ovom trenutku koordinira službama bezbjednosti ili organizovanim kriminalom u Crnoj Gori?”, poručuje Bošković.

Za razliku od Simijanovića za kojeg je tvrdio da nije znao o kome se radi, Abazoviću je sigurno moralo biti poznato kakav dosije u policiji ima Kažanegra, tim prije što je sastanku prisustvovao njegov savjetnik Miodrag Laković, bivši policijski funkcioner.

Na pitanje kakva se poruka šalje pripadnicima kriminalnih organizacija kada vide potpredsjednika u srdačnom razgovoru sa bezbjednosno interesantnom osobom, Bošković ističe da se šalje poruka da je prihvatljivo baviti se organizovanim kriminalom.

“Ipak, potpredsjednik Vlade obuzet svojim populističkim naletima nema vremena da se ozbiljno pozabavi svojim poslom, već umjesto toga, svojim ponašanjem šalje poruku daće kriminalci biti na sigurnom dok god je on na toj funkciji. Kao posljedica takvog ponašanja možemo očekivati snaženje organizovanih kriminalnih grupa i dalji porast stope kriminaliteta”, navodi Bošković.

Kažanegra je odbornik DF-a i predsjednik MZ Sveti Stefan, a navodno je bio zadužen za napade na Aman, Miločer.. S obzirom da je na sastanku bio i predsjednik borda direktora Morskog dobra, pojavila se informacija da je Abazović pokušao da posreduje i smiri situaciju na Miločeru i Sv.Stefanu.

“Moguće da je i to jedno od objašnjenja. Dakle, umjesto da se lica procesuriraju zbog nanijete finansijske, ali i štete po međunarodni ugled, jer su svojim djelovanjem doveli do toga da Aman napusti poslovanje u Crnoj Gori i da se dodatno rizikuje gubitak 140 miliona po osnovu arbitraže, potpredsjednik Vlade učestvuje u posredovanju u njihovom pomirenju, a sve kako bi se vjerovatno sačuvala klimava vlast u Budvi. Nečuveno ali i svjedočanstvo u kakvom vremenu trenutno živimo u Crnoj Gori”, navodi Bošković.

Poznato je da je policija ostala bez vozila, da se na uviđaje ide privatnim autima, da nema sredstava ni za gorivo, niti javnost zna po kom osnovu se angažuju privatni automobili, iz kojih sredstava se plaća gorivo vlasnicima…

“Sve navedene činjenice opisuju učinak Vlade i resornog ministra koji su, svojom neodgovornošću i nesposobnošću, ostavili Upravu policije bez osnovnih sredstava za rad, čime su praktično ugrozili bezbjednost i sigurnost svih građana Crne Gore. Predstojeću turističku sezonu naša Uprava policije dočekuje u stanju egzibicionizma koji su u početku izazivali podsmjehe, a danas unose veliku strah da li je sektor koji je profesionalizmom, časnim i predanim radom s pravom uživao povjerenje, u stanju odgovoriti svojim zahtjevima i dužnostima”, kazao je Bošković.

Mediji su takođe prethodnih dana objavljivali fotografije sa susreta šefa ANB Dejana Vukšića sa kontroverznim sveštenikom SPC Mijajlom Backovićem.

“Poznato je da je trenutni direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost imao i ima i dalje, bliske odnose sa Srpskom pravoslavnom crkvom i njenim dugogodišnjim finansijerom Miodragom Davidovićem o čemu svjedoče i brojne fotografije koje su javno dostupne. Na kraj u krajeva, gospodin Vukšić je i bio nosilac liste Za budućnost Kotora koju je dominantno pomagala SPC”, podsjeća Bošković.

Vjerovatno je, ističe, to doprinijelo da uprkos tome što nema dana staža u bezbjednosnim strukturama i postane direktor ANB-a.

“Ovo je posebno zabrinjavajuće sa aspekta odnosa SPC i države Crne Gore budući da je SPC, a to se pokazalo u prethodnim godinama, često djelovala na štetu interesa države Crne Gore, a za interese drugih država, čime je Agencija za nacionainu bezbjednost značajno izložena potencijalnom uplivu trećih strana. Sve ovo jasno govori da je bezbjednosni sektor u Crnoj Gori , poljuljan i daje država izložena značajnom riziku”, zaključuje Bošković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gradjanin CG
Gost
Gradjanin CG

S kim si takav si toliko o postenom novom Srbinu abazoviću🤣🤣🤣

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Abazović hapsi Kavčane a pomaze u akcijama Škaljarce neće se to dobro završiti…

Send this to a friend