Politika

BS osuđuje istupe Muhovića, ali ništa od smjene

Nedavni istupi predsjednika Skupštine opštine Petnjica Adnana Muhovića, ne predstavljaju politiku Bošnjačke stranke, a inicijativa za njegovu smjenu je bez opravdanja, saopštili su iz ove stranke.

Oni su ovom prilikom dodali da osuđuju Muhovićeve javne istupe.

„Predsjedništvo BS ocjenjuje da je inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine opštine Petnjica bez opravdanja. Smatramo da lokalni DPS u Petnjici nije ispoštovao koalicioni sporazum potpisan sa opštinskim odborom Bošnjačke stranke, te da je glavni krivac za loše odnose u lokalnoj upravi. Odgovornost za nefunkcionisanje lokalne uprave leži na kompletnoj političkoj strukturi koja obnaša vlast u Petnjici“, saopštili su oni.

U ovoj partiji, smatraju da, imajući u vidu kompleksnu situaciju uoči lokalnih izbora koji će biti održani na jesen ove godine, potrebno prevazići nesuglasice i tražiti adekvatna rješenja u cilju efikasnijeg funkcionisanja lokalne vlasti u interesu svih građana opštine Petnjica.

Predsjedništvo BS je ocijenilo je da su javni istupi i djelovanje predsjednika opštine Plav Orhana Šahmanovića, u suprotnosti sa programskim načelima Bošnjačke stranke i da nanose štetu partiji.

„Predsjedništvo se ograđuje od njegovog javnog istupa koji se odnosi na temeljne odrednice programa naše politike, a tiču se integracija Crne Gore u EU i NATO.  Bošnjačka stranka poziva članstvo da pokažu akciono jedinstvo i u vezi sa tim daje punu podršku rukovodstvu opštinskog odbora BS u Plavu“, kazali su iz ove partije.

Predsjedništvo ove partije je, ovom prilikom,  svojim poslanicima poručilo da glasaju za ukidanje imuniteta liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, što su predstavnici Bošnjaka i učinili.

Send this to a friend