Politika

Božović: Djeci da budu uzor Obilić, Njegoš, Karađorđe i Tesla

Božović

Ovolika tradicija FK „Obilića“ od 1924. obavezuje i znači nastavak da naša djeca vide uzor u onoj čuvenoj maksimi u zdravom tijelu zdrav duh i u ljudima kao što su Miloš Obilić, Sveti Petar Cetinjski, Njegoš, Karađorđe i Nikola Tesla i dr. i dok su to uzori to uzori našoj djeci i mladima ne moramo brinuti za njihovu budućnost, rekao je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović prilikom jučerašnje posjete srpskom fudbalskom klubu „Obilić“ i Kulturno sportskom centru „Karađorđe“ u Herceg Novom.

On je rekao kako su u klubu dobrodošla sva djeca bez obzira na rasu pol, vjersku i nacionalnu pripadnost i druga lična svojstva, kao i djeca iz Dečijeg doma ,,Mladost“ iz Bijele i djeca čiji roditelji nijesu situirani. Primarni cilj Kluba, kako je rekao, jeste da očuvaju omladinu od svakog vida poroka i društvenog posrnuća, i da pomognu da postanu ugledni poštovani građani prije svega.

Božović im se zahvalio na dosadašnjem trudu i radu.

“Nama je jako važno da kulturno umjetničko društvo Karađorđei FK “Obilić“ promovišu to zajedništvo, promovišu to bratstvo i prijateljstvo nikoga ne mrzeći ne dijeleći se. Nama je dosta podjela, dosta nam je mržnje, sujete, bratske omraze negativnih stvari, to treba sve da ostavljamo iza sebe i da promovišemo bratske i prijateljske odnose odnose uvažavanja i poštovanja”, rekao je Božović.

Dodao je kako je siguran da kada prenese ovakve pozitivne utiske predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom timu da će obezbjediti mnogo veću podršku i pomoć nego što ju je klub do sada imao.

“Domaćini dočeka Predrag Vujnović predsjednik Srpskog kulturnog centara „Karađorđe“ koji je i takođe i potpredsjednik FK “Obilić“ i članovi uprave FK „Obilić“ Boro Lučić, Milica Lučić sa ostalim rukovodstvom pomenutih udruženja su se još jednom zahvalili na posjeti i spremnosti za pomoć”, navodi se u saopštenju ambasade Srbije.

Na sportskom terenu „Obilića“ upriličen je susret sa više fudbalskih selekcija sportskog kluba kao i članovima i rukovodstvima pomenutih udruženja. Rukovodstvo i članovi pomenutih udruženja su se zahvalili ambasadoru na posjeti.

“U prijatnom okruženju otvorene su teme o značaju za funkcionisanje pomenutih udruženja“, ističe se u saopštenju Ambasade Srbije. FK “Obilić” je kroz desetogodišnji rad kluba u velikoj mjeri doprinio razvoju sporta, radeći na razvoju psihofizičkih sposobnostii sportskog znanja kod svakog djeteta individualno, zatim kolektivno doprinoseći značajnim promjenama i poboljšanima sporta na nivou države”, zaključuje se u saopšteenju.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hogar
Gost
Hogar

Tурци су сматрали, према ријечима Svetozara Марковића, српски народ као своје имање. „Муж није господар од своје жене, ни отац од кћери, ни брат од сестре“, жале се кнезови у писму Порти 1804. године.

mrkela
Gost
mrkela

Od Vuka Karadžića se odriču jer je napisao dosta istina o njima . Teslu nikada nijesu htjeli primiti u srpsku akademiju nauka sa obrazloženjem da je nepismen ! Ivo Andrić im ne odgovara jer je bio katolik !

Savicevic
Gost
Savicevic

“posjete srpskom fudbalskom klubu” – pa dje to ima na zemaljskoj kugli.
Svi klubovi u Crnoj Gori su crnogorski. Treba da im fudbalski savez ne dozvoli igru u Crnoj Gori nego fino neka putuju u Srbiju pa neka tamo igraju.

durijo
Gost
durijo

čujes obilić…. ahhahahahahahahahhahahahahahahhah

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ovaj ambasador Sbije iz Nikšića :-))) se već ponaša kao namjesnik te države za CG. Karijeristička tipčina, nema srpske stranke u kojoj nije bio, kako u CG- tako i u Srbiji… Zašto i Kavaju nijesi naveo među uzorima za đecu, pošto smo viđeli da ga puno gotiviš?

cgcg
Gost
cgcg

sta se desava sa niksicanima,,sve izdajnici i posrbice..bruke za niksic

Mongro
Gost
Mongro

Ulazu u ispiranje mozga najmlađem naraštaju CG! To spc radi odvajkada! Ovo je njihova osnovna formula djelovanja. Zato je danas ovoliki broj deklariranih srba u CG! Oni kukavci ne znaju ko su i koji su im korjeni! Školovani od spc da rade protiv svoje države i svog naroda a u interesu tuđinca!

Hogar
Gost
Hogar

Karađorđe – Kliment,što će reći Albanac. Sv.Petar Cetinjski i Njegoš – Crnogorci,niđe veze sa Srbijom. Miloš Obilić – izmišljena ličnost. Knez Lazar(nikad car) – ugarski vazal,vazal ugarskog kralja Zigismunda. Lazarev sin Stefan – hrabar borac ali na turskoj strani,zajedno sa Bajazitom potukao hrišćansku koaliciju kod Nikopolja(njegova oklopna konjica preokrenula bitku) Lazareva ćerka,sultanija Olivera -Bajazitova žena. Miloš Obilić izmišljena ličnost. Marko… Više »

JoPo
Gost
JoPo

Karađorđe je Kliment koliko i pola današnjih Crnogoraca, druga polovina su hercegovci pocrnogorčeni posle 1878. O Dušanu Silnom nemaš pojma.

Osam
Gost
Osam

Zamisljam kako mi ruka ide i cujem pljassss i kako neko kaze ..buu izvini necu lagati nikad vise!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Nama je dosta vas preko vrh glave.Da mozemo Kako prenijeti CG nedje drugog sto dalje od vas ucinjeli bi to vrlo rado.Vjerujem da ovo moje misljenje dijele svi koji se granice sa vama srbaljima .I za kraj mi Crnogorci imamo dosta nasih broja im se ne zna da budu djeci uzori i primjeri,onog izmisljenog lika Kobilica ostavljamo vama,Obilica nikad bilo… Više »

MNE
Gost
MNE

Lazi lazo da se veselimo. Na zalost ima nesrecnih i siromasnih ljudi koje na ovaj nacin vrbuju i pretvaraju u srbe i sto je najgore nijesu oni krivi sto su nesrecni vec sto drzava nije jaka da ih zastiti i ostavlja na milost i nemilost ovim hijenama dobrotvorni klubovi spc i ostali.

Naroz
Gost
Naroz

I ovo izjavi prilikom posjete fudbalskom klubu „Obilić“? Ovim ljudima, što stvarnim, što imaginarnim svaka čast, ali sumnjam da su znali šta o fudbalu… A tebi su Božoviću uzor vjerovatno bili Doktor Džekil i gospodin Hajd, kako inače biti ambasador tudje zemlje u rodjenoj državi…

Миљан
Gost
Миљан

То је иста или најмање две братске земље. Више нас је у Србији пореклом и родом са простора садашње Црне Горе него што има у њој становника.

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

ima ono počasni mada ono zapravo nije ambasador no konzul

Zguramtiga
Gost
Zguramtiga

Ove i ovakve pojave su rezultat rada dps-a koji besramnim i beskrupuloznim ponašenjem popljačkaše Crnu Goru ne mareći za devijantno ponasanje odrdjenih struktura. Sram i stid da vas bude

Aleksa
Gost
Aleksa

Žalosno da si ti ambasador

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Neobrazovana kreaturo, vi inemate junacke istorijske licnosti- M. Obilic je mitska licnost – zato i prisvajate nase.

Cuca
Gost
Cuca

Da je ovakve govor drzava u “svojoj” zemlj Srbije razumio bih . Izgleda da Ambasador ne shvaca da smo mi Druga, Nezavisna Drzava I da imamo Druge, SAVREMENE idole. Ovi “old timersi” su kod nas Prevazidjeni, oni Zasluzno pripadaju ISTORIJI I da je ovaj govor bio u 17-on vijeku bio bi na mjesto Ali Dana’s?? Da je Gospodin prica o… Više »

Dom
Gost
Dom

A cuti izdajnicke domovine. Ti da nam pričaš o uzorima.

Tgd
Gost
Tgd

Obilić nikad nije postojao,sve im je lažno pa i istorija

Marko
Gost
Marko

Tesla je najveci hrvatski naucnk..svi navedeni nisu Srbi, Karadjordje Kliment, Njegos Crnogorac, Obilic nije postojao zato je i Srbin…

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

pocelo je posrbljavanje!!! nece vam to proci ovog puta!! moja djeca nece uciti o tim izmisljenim likovima i prevarantima.. moju cu djecu ja uciti i pricati im sta su im srbija i srbija i posrbice uradile pra pra djedu i da gleda svaku priliku da im se osveti kad za to dodje vrijeme!!! da ne propusti priliku i da im… Više »

Apple 13 6g
Gost
Apple 13 6g

A tebi!!?

Milos pg
Gost
Milos pg

Cu Tesla. Teslu nijeste priznavali dok nije uspio. Kad je uspio onda je srbin kao sto su svi na balkanu srbi. I muslimani su srbi i hrvati su srbi i crnogorci su srbi u srpskoj istoriji. Tamo je i faraon iz Egipta bio srbin. 🙂

Nate
Gost
Nate

Daleko bio.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Reci ti nama bozovicu koje si ti vjere,pa onda da krenemo sa ovom tvojom polemikom sta ko treba da uci i koga da uci i odakle tebe pravo da ti kazes nekom sta ce i kako da radi

C G
Gost
C G

Ostavite đecu na mir, magare! Ne namećite im vaše uzore, puštite ih da žive! Ne sluđujte ih!

Dr. Pg
Gost
Dr. Pg

Nije mi jasno…Tarzan Milošević u Bg. ne progovara ni jednu za crnogorce…a ovaj sipa li sipa…e diplomatijo…ima li te…

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Zato što je prodana duša i došao po zadatku SPC da ruši CG i njen indetitet. Dio tog projekta je i prekrajanje istorije i plasiranje mitova poput Obilića i Kosovskog mita koji je utemeljen na istorijskoj laži.

Lav
Gost
Lav

Obilic?marka nekoga usisivaca

Veljo
Gost
Veljo

Zar Tesla nije bio Hrvat?

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Jeste – pravoslavne vjeroispovijesti.

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Svojataju ga i Hrvati i Srbi,a najveća “tragedija” za njih je što je i on porijeklom iz CG.

Svijedok
Gost
Svijedok

Tesla je porijeklom Vlah.Rumunski naucnik izumitelj miaznog motora po kome i aerodrum u Bukurestu nosi ime daje interviju 1912 za najugledniji Rumunski dnevnik i kaze upoznao sam Teslu u Americi , pricali smo na Rumunskom jeziku rekao mi je da je porijeklom Vlah.To je i u tri prilike obijavila i Beogradska politika zadnji put 1972 godine.Cak i da je porijeklom… Više »

Миљан
Gost
Миљан

Као и већина Срба што су.

Joco
Gost
Joco

Od kad je Obilić istorijska ličnost? Kakav bolesnik.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Obilić je izmišljen haha….

Миљан
Gost
Миљан

Вероватно колико и највеће одликовање у Ц. Гори златна медаља Обилића.

Bernini 🇮🇹
Gost
Bernini 🇮🇹

Ta medalja je uzvorno trebala biti Nikca od Rovina. Pročitaj zašto je dobila taj naziv,pa piši.

Realnost
Gost
Realnost

Znaci ne fabrika,stalni posao,život dostojan gradjanina,nego svi u knjige staroslavne

Tomson
Gost
Tomson

Najgori srbin crnogorski srbin

Sapienzia
Gost
Sapienzia

Srbijanac

Snjeg
Gost
Snjeg

E ovo je van pameti .Obilic izmisljena licnost ,Tesla hrvat pravoslavne vjeroispovjesti Njegos i kralj Nikola crnogorci.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Prosipaj tu pamet po beogradskom pašaluku.👍🏻

Ergela
Gost
Ergela

Samo da im ti ne budes uzor!

Ergela
Gost
Ergela

Samo dq im ti ne budes uzor

Helga
Gost
Helga

Božovicu opanci su ti prljavi

marius
Gost
marius

A kako Božpviću zaboravi na Marka Kraljevića? Kakav je to bio junak i srbin.

Zoran
Gost
Zoran

Za ovo nam treba CG desnica, a ne ljevica bez ičeg nacionalnog u sebi

Marko
Gost
Marko

Od tih nabrojanih ni jedan nije Srbin, Obilić ako je postojao

Danilo
Gost
Danilo

dali znate mozda od koga je poginuo turski car Murat?

Amnezija
Gost
Amnezija

Od nikole tesle I’ll novaka djokovica?

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Po turskim izvorima,na prevaru,Murata je ubio neimenovani srpski vojnik. U narednom vijeku,poslije II boja na Kosovu 1448. nastaje lažna konstrukcija o kosovskoj izdaji 1389.(jer se prava kosovska izdaja desila u ovom drugom boju). Tada se i tom neznanom junaku daje ime Kobilović,Kobilić i na kraju Obilić. I polako raste u rangu,pa je postao i zet “cara” Lazara.

Ksenija Nikšić
Gost
Ksenija Nikšić

Od svog brata Bajazita

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Od svog sina je poginuo srbo ,tebe su rekla drugacije ali istina je ovakve.

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Jes,al to jedino u film danilo kralju….i to od zarka Lausevica 😉

Šljivovica
Gost
Šljivovica

Mi smo ucili da je Obilic izmisljena licnost.
Sta kaze uciteljica?

Danilo
Gost
Danilo

i mi smo culi da je Obilic izmisljena licnost ,a da je car Murat sam sebe rasporio u Kosovskoj bitci

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Danilo tebi je epska pjesma istorijska istina? U toj tvojoj “istoriji” imaš starog Jug Bogdana i 9 Jugovića. I oni su stvarni? I Ban Strahinjić,možda?

Djomaa
Gost
Djomaa

Ona zna za štrumfove.

PG CG
Gost
PG CG

Djeci u Crnoj Gori da budu uzor Duklja, Ivan Crnojević, Balšići, Sveti Petar Cetinjski, Njegoš, Marko Miljanov, kralj Nikola, vojvoda Mirko, Peko Dapčević, Ljubo Čupić, i još mnoga znamenita, slavna imena iz istorije Crne Gore.
Djeca u Srbiji me ne interesuju.
Naravno Tesla je univerzalni uzor, svakako.

Danilo
Gost
Danilo

Meni je uzor Sveto M.

Navijork
Gost
Navijork

Čekaj druže imam originalne novine tridesetih godina prošlog vijeka u kojim Tesla tvrdi da je Crnogorac!

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Tesle su od Komnenića iz Pilatovaca!

Scheki
Gost
Scheki

Svaka cast treba da ucimo o crnoj gori a ne o srbiji

Milos pg
Gost
Milos pg

Tako je djeca u CG treba da uce istoriju Crne Gore.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Tacno- i posto nam je istorija preobimna , da je ne bi ” pretrcavali ” i skracivali , uciti je citavu osnovnu skolu i mozda 1i 2 srednje a posle zbog opsteg obrazovanja ostalo.
Jos nesto bitno – dobro paziti ko nam djeci predaje istoriju , da se ponovo ne nadje neki ” Sima Milutinovic”.

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Izdajnik sad hoće da nas uči istoriju,i to njihovu srpsku verziju. Pročitaj renegatu šta o tome kažu i Petar I i Petar II. A pogotovo šta kažu o izdajicana!

Anonimni
Gost
Anonimni

Od kad je svijeta i vijeka onaj koji radi za interese druge države, a protiv svoje domovine, naziva se IZDAJNIK!

elektromobil
Gost
elektromobil

Kada danas pitate djecu staru 7 do 14 godina širom svijeta ko je Tesla, reći će vam u ogromnoj većini da je to američki elektromobil! To vam je živa istina!

Max
Gost
Max

Promašio si državu, to u pašaluk tamo

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

I ti si promasio pas’aluk

Marina
Gost
Marina

SRAM TE BILO CRNA GORO !!!!!!!
SRAM TE BILO CRNA GORO !!!!!!
SRAM TE BILO CRNA GORO !!!!!
Sto si dozvolila!
Da ti se po zemlji sire i sepure srpski licemjeri!
“Pomiritelji” koji su mrznju doveli do kulminacije!
Sto si dozvolila da ti sluge,okupatori i izdajnici uce djecu ko treba da su im uzori!!!
Crna Goro moja!!!!

Sova
Gost
Sova

Obilić nije postojao, pa treba i Crnogorci da se ugledaju na njega, da nestanu. Karađorđe je ubio oca i brata. Treba li i mi tako? Moj otac je umro, a brata nemam. Mogu li ja dvojicu komšija, a moj kum će poslije mene? Njegoš je bio protiv velikosrpstva, a svetosavlje mu je bio nepoznat pojam. Tesla je napustio rodno selo… Više »

Danilo
Gost
Danilo

Prijatelju samo malo uzmi knjigu pa procitaj koliko je Crnogoraca ucestvovalo u Kosovskom boje1389 godine!

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Danilo- zao mi te, koliko vjerujes u mitove i legende.Ako si ti taj sto zna Gorski vijenac od juce, ne znam jesi li procita moj odgovor .

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Danilo, nikog iz Zete Balšića nije bilo na Kosovu 1389. To je istorijska istina. A to što si ti epsku pjesmu protumačio kao istorijubje već tvoj problem,da ne kažem zaluđenost mitomanijom.

xxy
Gost
xxy

Ko je vladao Zetom poslije Balse III .??
Despot Stefan Lazarevic sin Cara Lazara.

Bernini 🇮🇹
Gost
Bernini 🇮🇹

I šta bi to trebalo da znači? I Lazar nikada nije bio car!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Tacan odgovor 0 Crnogoraca.

Osam
Gost
Osam

Haha crni danilo…nemoj da te ko cuje..mozes ovako kad odes u beograd posto tamo lupaju kako ko stigne ko maksim po diviziji..takmice se ko mastovitije lupeta..samo nemoj odje ipak je ovo crna gora a crnogorci nijesu glupi ni lazavi

Tara
Gost
Tara

Ovog Bozovica treba opomenuti..on je samo gost u drzavi CG..a ne da on naredjuje nasoj djeci ko ce biti njihov uzor…

Zasto trpimo ove skandalozne izjave!

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Kako da im bude uzor neko ko nikad nije postojao. Obilić je izmišljeni lik koji nije postojao u zvaničnoj istoriji sem u legendama i mitovima.

Pješivac
Gost
Pješivac

Mislio sam Bećković…

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Ista škola,ista fela!

Catarino
Gost
Catarino

Čuješ ,,,”da budu uzor n a š o j djeci “… na čiju to djecu misliš? Naša nisu vaša!

Pješivac
Gost
Pješivac

Uzor Crnogorcima je Milo Đukanović, Slavko Perović, sveti Petar, Njegoš, kralj Nikola, Ivan Crnojević, Balšići, Voisavljevići, a ne nikako i nikad okupatori Karađorđević…

Barba
Gost
Barba

ambasadore tvoj najveci domet i idol je drvo zvana bukva

Hydra
Gost
Hydra

I što je najbitnije,nijedan od ova 4 nije Srbin.

Hydra
Gost
Hydra

4 zadnja nabrojana,a za ovog prvog se ne zna ni jeli postojao.

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Stvaranje vrijednosti i istorije na mitu umjesto faktima i činjenicama je osnov srpske istorije. Njima je nesporni junak Vuk Branković izdajnik,a turski vazal Marko Kraljević heroj. To im je model istorije.

Muzil
Gost
Muzil

Bjazaniju preko Mojkovca proglasavaju vitestvom a kriju od djece

marius
Gost
marius

Nece Vucko da se bakce oko fudbala. On sad za kosarkaskog trenera studira.

Send this to a friend