Politika

BS: Odbacujemo optužbe Demokrata, uvijek smo bili spona pomirenja, suživota i dijaloga

Bošnjačka stranka (Arhivska fotografija)

Povodom reakcije i optužbi od strane Demokrata, upućenih našoj partiji, sa indignacijom odbacujemo sve optužbe i poručujemo javnosti da se Bošnjačka stranka nikada ne služi neistinama, a posebno kada su u pitanju osjećanja građana, saopšteno je iz BS-a.

Iz BS, odbacujući optužbe od strane Demokrata, istakli su da je njihova stranka uvijek  bila spona pomirenja, sužuvota i dijaloga.

“Međutim, na anticivilizacijske inicijative koje vode u podjele, a ne pobjede i koje dovode do podizanja tenzija, a ne mira, mi imamo obavezu da reagujemo. Uostalom, ispravnost naše politike najbolje su prepoznali građani na posljednjim izborima, gdje smo postigli najbolji rezultat od osnivanja partije. Takođe, ispravnost naše politike povodom reagovanja na inicijativu da ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama juče je jasno potvrdila portparolka EK, Ana Pisonero Hernandez, koja je istakla da je glorifikovanje ratnih zločinaca, revizionizam i negiranje dokumentovanih i utvrđenih činjenica o ratnim događajima, uključujući i ratne zločine, u suprotnosti sa najosnovnijim evropskim vrijednostima”, poručuju u saopštenju.

BS ohrabruje priznanje Demokrata da je Ratko Mladić ratni zločinac i da ratni zločinci ne mogu biti proglašavani herojima i to je pokazatelj da ova partija ima demokratskog kapaciteta da u budućnosti bude dio bloka koji će graditi građansku, evropsku, evroatlantsku i multietničku Crnu Goru.

“Bošnjačka stranka će biti partner svima onima koji podržavaju demokratske procese i prave jasan otklon od retrogradne politike. To su zalaganja koja od nas očekuju naši članovi, građani Crne Gore, kao i naši evropski partneri u Evropskoj narodnoj partiji (EPP)”, zaključuju iz BS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vesna
Gost
Vesna

I sto bi braco bosnjaci, sto zastadoste,,😂

Muhadžer
Gost
Muhadžer

Kad sam spoznao neke stvari, nikad nisam Crnogorce islamske vjeroispovjesti
smatrao komšijama nego dalekom i najbližom Braćom. Kad je neko u CG
spomenuo oslobodioca Pogdorice Bega Osmanagića? Kad je neko spomenuo
velikog Mehmed-pašu Sokolovića i Njegov poklon portu-ulazna vrata
na Manastiru Moračkom? Nije Covid zaraza nego primitivizam i neznanje.
Moja Braćo Bušmani i Boss Taurusi, nisam Vas moga birati!

Big
Gost
Big

Demokrate, providni ste .

Send this to a friend