Politika Da li je zatajila tehnika ili ljudski faktor

Budva, grad od skandala

Foto: Opština Budva

Svečana sjednica Opštine Budva, povodom Dana opštine, juče je počela intoniranjem skraćene verzije državne himne. Zbog toga su sjednicu napustili odbornici Demokratske partije socijalista, ali i vladajuće Crnogorske i Socijaldemokratske partije, kao i član predsjedništva Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović.

<<<Nepoštovanje državnih simbola: Budvanskoj vlasti se ne sviđa himna Crne Gore<<<

Iako je predsjednik Opštine Marko Carević nakon sjednice tvrdio da je bilo dogovoreno da se emituje cijela himna, da je riječ o tehničkoj grešci, te da će se ispitati kako je do tog incidenta uopšte došlo, jučerašnji postupci čelnika partije iz koje on dolazi izazivaju sumnju. Naime, jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i menadžer Opštine Budva Milo Božović ušli su u salu gdje je održavana svečana sjednica budvanskog parlamenta tek nakon što je završeno skraćeno intoniranje himne države Crne Gore. Ovaj potez može se protumatičiti da je urađen po unaprijed pripremljenom scenariju.

Na pitanje da odgovori zašto nije intonirana cijela državna himna Carević je između ostalog uputio i kritike na račun novinara da “uvijek traže neke sukobe”.

“Sad ništa ne možemo, ali ćemo sigurno vidjeti koji je razlog, nepoštovanje nije sigurno, barem kada sam ja u pitanju”, istakao je Carević.

Predsjednik OO DPS Budva Predrag Jelušić je prokomentarisao navode Carevića, da je bilo riječ o tehničkoj grešci, navodeći da sumnja u te navode.

“Ali ako je tako, očekujemo da nađu krivca za grešku”, poručio je Jelušić.

Ipak, on ističe da u DPS-u smatraju da je odgovornost, prije svega, na predsjedniku budvanskog parlamenta, jer je on dužan da vodi organizaciju.

“Intoniranje himne na onakav način nije bilo prihvatljivo da bismo i dalje prisustvovali sjednici. Takav način nepoštovanja zakona i simbola države za nas, kao ozbiljnu partiju, nije prihvatljivo”, rekao je Jelušić.

Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka je naglasio da su odbornici te partije izašli iz sale tokom svečane sjednice “iz protesta što je intonirana skraćena verzija himne”.

“Carević tvrdi da je tehnička greška, ali ja imam udaljenu sumnju da je skraćenje himne dogovorio na sastanku sa premijerom Duškom Markovićem. Oni su ozvaničili koaliciju DPS-a i DF-a. Ujedno je sastanak pokazao da je Carević preuzeo vodstvo u DF-u i on je to svojim govorim i potvrdio”, tvrdi Cučka.

On je najavio da će Crnogorska sljedeće sedmice izaći sa inicijativom za “kristalisanje političke situacije u Budvi”.

Paroh Miajlo Backović sjedio dok je intonirana himna

Još jedan incident dogodio se na jučerašnjoj sjednici povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Budve. Gornjo-grbaljski paroh Miajlo Backović, je bio jednina zvanica na svečanoj sjednici, koja je sjedjela dok je intonirana i skraćena crnogorska himna.

Paroh Mihajlo Backović (Foto: IN4S)

Na pitanje novinara zbog čega nije ustao na himnu, Backović je odgovorio da je istinski antifašista i pravi Crnogorac koji nepristaje na kompromise sa istinom i nova tumačenja istorije.

“Danas kada se sjećamo 75 godina oslobođenja Budve od fašista bilo bi licemjerno ustati na himnu Pavelićevog ministra Sekule Drljevića. Ovo nije čin nepoštovanja moje CrneGore, već način da ukažem na režimske pokušaje gaženja svega onoga što jesteCrnaGora”, rekao je Backović.

Inače, Backović je nekadašnji pripadnik Vojske SRJ, a učestvovao je i u ratovima devedesetih godina. On je iz crkvene odore prelazio u vojnu u martu ove godine kada je na Miholjskoj prevlaci dočekivao rusku delegaciju.

Analitičar Ranko Đonović je za Novu M saopštio da iza svega što se desilo u Budvi stoje oni koji su protiv države Crne Gore, njene samostalnosti i njenog pro-evropskog i evroatlanskog puta.

“Ja sam jedan od onih koji je siguran da nije tehnička greška već namjera da se Crna Gora i dalje ponižava i da se ne poštuje ono što je njena svetinja. Odnosno da se ne poštuje državnost države Crne Gore, ni više ni manje od toga”, rekao je on.

Kad se sagledaju jučerašnja dešavanja u prijestonici crnogorskog turizma, iako je čini se nekima, sve samo ne crnogorska, malo je vjerovatno da je riječ o slučajnostima.  Intoniranje skraćene himne, pa tek nakon toga ulazak u salu nekih gostiju, koji javno priznaju da im je susjedna Srbija bliža od države u kojoj su rđeni i gdje žive, paroh SPC koji ignoriše sve crnogorsko-teško je povjerovati da je za sve kriv tehnički, a ne ljudski faktor.

Neophodno usvajanje zakona o državnim simbolima

Vlada je u četvrtak uputila u skupštinsku proceduru Predlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) zaduženo da na narednu sjednicu dostavi na razmatranje izmjene akta o javnom redu i miru.

U tom dokumentu je između ostalog predložen novi stav kojim je previđena zatvorska ili novčana kazna od 250 do 1.250 eura za lice koje prilikom izvođenja državne himne, sjedenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način remeti javni red i mir i na taj način izazove uznemirenost, negodovanje ili ugrozi spokojstvo građana.

Aleksandra Obradović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cheese
Gost
Cheese

Najveci neprijatelji Budvana, su sami Budvani. Nikad grdje sprege foteljasa i uskih privatnih interesa a na ustrb drzave. Sramota!

Fileopg
Gost
Fileopg

Kako su smiješno ovi koalicioni partneri DFa: SDP, URA, DEMOKRATE I TKZV. CRNOGORSKA sve napuštaju osim fotelja mora da im je neko zašvajsova sjedalni dio tijela za fotelju…

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ovakvi su im 90 % paroha u tu nesrecnu parohiju okrvavljenu svim ratovima i parohija u i pod kojom se krije veliki broj ratnih zlocinaca!!

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Vlado kažu da je inter jedna storia. Sam. Da ti suze krenu.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Zadnji sam se tušira na pripreme nisam smio prvi.

😇😇😇😇
Gost
😇😇😇😇

Rusi prave elektro Auto izlazi sledece godine zove se Zeta sto mi to poznato

Bokelj iz Boke
Gost
Bokelj iz Boke

“Vidjevši da mu se približava samrtni čas, Njegoš je pozvao sebi narodne glavare, oprostio se sa njima, izjavivši im da je testamentom naredio sve što je potrebno. Zatim ih je opomenuo da se pokore toj posljednjoj volji, da žive među sobom u slozi i da se prijateljski drže prema susjedima, a naročito sa Bokom kotorskom.”

😇😇😇😇
Gost
😇😇😇😇

🚔🚔🚔🚔 Pocnite da trcite🤭

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Sjedi ti, pope, usjeo se dabogda!😁

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ubazdio se dabogda.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Bas bih volio da vidim kako bi se neki crnogorac proveo u Srbiji da ne ustane da na intoniranje srpske himne….

Cunami
Gost
Cunami

Himna i zastava moraju da bude ogladalo drzave, nesto sto ujedinjuje sve nas. Stihovi himne uopste nisu sporni, ova pjesma i treba da bude himna Crne Gore al u bar malo drugacijoj varijanti. Ova himna vlasti ne treba jer je lijepa nego im treba da bi dijelila ljude. Himna se mora mijenjati ne zato sto je losa vec zato sto… Više »

Ukrajinac
Gost
Ukrajinac

Može li ovako- U Budvi se ove stvari ne bi dešavale da u vlasti nijesu veleizdajnički SDP i URA koje kontrolišu medijski mafijaši iz Vesti !

VEZIR SULEJMAN
Gost
VEZIR SULEJMAN

Potpuno si u pravu,Ukrajinac.Medijski reket

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Srbici se skupili

Fileopg
Gost
Fileopg

Pregrmjeli bi oni nekako Sekulu ali ne mogu stih,, Da je vječna Crna Gora”.
Da li će vala bogu ovi pop ustati na himnu Kosova?
Na Bože pravda su svi đipili iz šedišta ka da su na klinac šeli….

Mila
Gost
Mila

Pravi cetnik
Ovaj nema veze sa Bogom

Andjela
Gost
Andjela

CDM koja vi stitite!

Jakov
Gost
Jakov

DPS, koga bi drugo.

Cipsy
Gost
Cipsy

Nikad Srbin ne moze biti Crnogorac!

Filip
Gost
Filip

Reci to Njegošu

😇😇😇😇
Gost
😇😇😇😇

Bill Gates!!!! Pa ko je veci

rzv
Gost
rzv

to ti kad odes kod njega

zacanka
Gost
zacanka

E ne mogu cuti himnu da kraja nego je kidaju, a vole uzeti pare od CG!

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Mandic nije ni bio u sali kad je pocela himna a kad je usao u salu himna se prekinula, tako da to je sve osmisljeno odradjeno.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Na zapadu gledaju na fasizam i komunizam kao isto – nazadne totalitaristicke ideologije. U CG vlast kombinuje obe – fasisticka himna, a komunisticki identitet.

ABC
Gost
ABC

OBE ti …

Tomos
Gost
Tomos

Treba vidjeti da nije Musolini ili Hitler nspisao neku melodiju pa da je ponudite za Himnu EU, pa ako ne budu htijeli ustajati, ili ako ne budu to htijeli prihvatiti recite da su protiv Crne Gore…

Tomos
Gost
Tomos

A da bi je lakše prihvatili prve dvije strofe stavite od ABBE i onda dvije od Musolinija..

Mikanic
Gost
Mikanic

Sekula Drljevic je veliko ime politicke misli u Crnoj Gori. Nije mu nikada sudjeno. U tvojoj Srbiji je cijelo vrijeme rata postojala fasisticka vlada Milana Nedica. Pa se on danas rehabilituje.

Tomos
Gost
Tomos

Nije ni Hitleru suđeno, pusti se ti istorije, pređi na sport…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Tomos,gade srpski

Tomos
Gost
Tomos

Rekao bih tebi slično, ali ne mrzim ni albance, ni hrvate ni Kineze…

rzv
Gost
rzv

Samo Crnogorce

🐕🐕🐕🐕
Gost
🐕🐕🐕🐕

Koji komentari na kurir zbog ovoga uzas pravoslavlje ti je isto sto i talibani razlika jedan se krsti drugi se klanja bruka i sramota

Bokelj
Gost
Bokelj

Neka Rozajac

anatema
Gost
anatema

hibridni rat prema cg ne jenjava..sli džaba im

Bokelj
Gost
Bokelj

hahahaha jesi to cuo od Boskovica?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Posrbice pokazale lice🤮🤮🤮

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Da i dalje su antifašisti

PUSTITEMIKOMENT
Gost
PUSTITEMIKOMENT

Pop Backovic kao i obicno obmanjuje a moram da napisem prica neistinu! Intonirane su prve dvije strofe himne koje su postojale kao crnogorska narodna pjesma barem 100 godina prije Drljevica. Sramota je da neko kao on prica o Fasizmu i izdaji. Neka pogleda par videa na internetu dje Srpski popovi docekuju fasiste i naciste sirom Crne Gore kao oslobodioce.

Filipini
Gost
Filipini

Mogao je dići se na prve dvije, ali mu može bit ni ba njih da ne ustaje kad sete ih udružili sa Sekulom. To je isto kao remix neki, takva nam je Himna pa se čudilo kao što je ne eko ne poštuje

Tito
Gost
Tito

Je li Podgorica od skandala, hvalim ti se Bože…

Nikad vise 2016
Gost
Nikad vise 2016

Dogodine pitanje statusa Boke Kotorske. Vrijeme je da vidimo da li hocemo da ostanemo u ovakvoj Crnoj Gori, drzavi koja falsifikuje istoriju.

PUSTITEMIKOMENT
Gost
PUSTITEMIKOMENT

Veca je vjerovatnoca da ces ti dogodine sokole u Sumsku lagano sa bocom vode iz Boke!

Siki
Gost
Siki

Sasvim je legitimno provjeriti volju naroda na postenom referendumu. Referendumu bez sportskih torbi i koverti.

Mikanic
Gost
Mikanic

Kakvom referendumu? Na osnovu cega crpite legitimnost? Austro-ugarsko carstvo je porazeno i nestalo.

Независна Бока
Gost
Независна Бока

Jeste, ali i CG država sa njima, pošto je Cg u 1. Dvjetskom ratu kapitulirala pred Audtrougarskom, tako da….. Pazi na bumerang

evo se krstim
Gost
evo se krstim

pa da je sačuvate ka kosova

Ukrajinac
Gost
Ukrajinac

Šumnjak,ja mislim da je tebi vrijeme da upališ traktor i nečekaš sljedeću godinu.

Dosta je bilo
Gost
Dosta je bilo

Bravo Bokelji. Osvjetlali ste obraz pravoj Crnoj Gori.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

“Backovića”ima dosta koji se kriju ispod popovske mantije,a trebali bi biti u Spuž.

DrTosic
Gost
DrTosic

Zali Boze para koj0e primaju opozicionari

Komandant
Gost
Komandant

Toliko o tome da opozicija podrzava evropske vrijednostima pa oni bre nijesu mrdnuli iz 90tih ovo je jedino i sto znaju da ucine

Lucije
Gost
Lucije

Znam da u Evropi desnica i fažizam dobija na značaju svakim danom, ali to nisu neke vrijednosti

Dusan
Gost
Dusan

Ovo je postovanjem drzave od strane dfa i Demokrata

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Peki imaš ti mene ako si platio pripreme 👍

Morgen
Gost
Morgen

Ima li dokumenta kojim cg moze posvjedociti da je Boka i primorje ikad usla u sastav ove tvorevine.
Maksimalisticke granice u Evropi trenutno ima samo ova tvorevina. Zato bi da zadrzi status kakav je trenutno.
Malo morgen

PUSTITEMIKOMENT
Gost
PUSTITEMIKOMENT

Evo samo bekoliko – Crna Gora od Kotora, sva do Bara i do Skadra (Cetinjski ljetopis, 1744). 1768 godine Paštrovici, Maine i Pobore u sastavu Crne Gore. To su opstine koje su pripadale Mletackoj republici ali su se odmetnule i usle u sastav crnogorske drzave. Ujedinjenje Crne Gore i Boke 1813-1814 kao i na hiljade drugih dokumenata koji pokazuju vjekovnu… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Ajde ne lupetaj. Crnogorci su u Boku poceli da sljijezu tek poslije 45-e.

rzv
Gost
rzv

sljeglji ne sljeglji, ipak ste u CG

rzv
Gost
rzv

Ima itekako, no vi to ne čitate

VEZIR SULEJMAN
Gost
VEZIR SULEJMAN

Slobo,slobodo,jesi li se to,povampirio,blagoš nama?

Ipa se sipa
Gost
Ipa se sipa

Predlazem da se Pješivci odreknu ovoga izroda od Backovića.

ABC
Gost
ABC

JA SAM PJEŠIVAC, I ODRICEM GA SE, I GADE MI SE TAKVI IZDAJNICI.

anatema
Gost
anatema

ovo je neki novi outfit kod crkvenjaka

Tomos
Gost
Tomos

Da se usvoji da je Himna Crbe Gore “Ram da ga dam, diga daga dam” naravno da ima poltrona koji bi se kleli sa se to pjevalo u nekada davno u neko kolo na Njegušima…. Ali ima onih koji bi rekli da to ne priliči Crnoj Gori, e ti koji kažu da to, da ne priliči Crnoj Gori ne mrze… Više »

ABC
Gost
ABC

Ostavi nas, pope srbijanski, na miru!

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Hej boro lepi boro igraj boro moj je oro.

Danko
Gost
Danko

A sto su izasli iz sale ovi jz ” crnogorske”? Pa sve ostalo cetnikovanje njihovih partnera im nije smetalo, sto im ovo zasmeta?

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Kako me dragan gledao kad smo bili na vidikovac kad smo slavili kad sam bio najveseliji u fudbal smo nešto slavili 😅😅😅😅😅😅nemam mnogo smo jaki. 😅😅😅😅

Sye
Gost
Sye

Kad je drpes krao onda je Budva bila grad od ponosa. A bjež’te tamo,koga briga za ovo.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Imaju li ovi ljudi obraza…kako ce postovati druge ako sebe i svoje ne postuju…ovaj Mandic…cetnicki vojvoda ide u Beograd na proslavu oslobodjenja od fasista i sjedi u prvi red sa sve srbijanskim cetnicima…a Beograd oslobodili partizani…sto je on umislio ko je on…

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Deki znaši koliko ti traži Silvio 1,5

Budva
Gost
Budva

Kad ste poceli o skandalima, treba da krenete redom, jos kad je DPS bio na vlast. Ili ste mozda te skandale zaboravili

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Peđa ti nećeš moć u beograd nije zbog mene.

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

sigurno daje stvar tehničke prirode treba u stoliceugraditi katapult kad svira državnahimnadakatapultirasjediocavili makar jednu broku koja bi izašla sa prvim zvucima himne apošto jehimna intoniranasaonih magnetofona trakaša sigurno se traka zgužvala i stala kad seandr4ijaprimakao vratima

Schwarzenberg
Gost
Schwarzenberg

Zakonsko pravo države Crne Gore da se zaštiti od apostolskih napada je sledece : Operacija nacista protiv partizana “operation Schwarz” dolazimo do zakljucka da je prezime Schwarz JEVREJSKOG porijekla a samim Tim i Operacija apostolske Njemacke je upravo okrenuta protiv koga? Crnogorska država moze zakonski da promeni ime u SCHWARZEBERGE sto je inace asocijacija na Jevreje Njemackog govornog podrucja Da… Više »

🐕🐕🐕🐕
Gost
🐕🐕🐕🐕

Nemaju odgovor

prika
Gost
prika

ovaj te sjedi treba ka u Titovo vrijeme,sram da te bude,lijep li si!

MMM
Gost
MMM

Usio se kakav je, ne dizao se otatle.

Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

Čuš Budva grad😂😂😂

Schwarzenberg
Gost
Schwarzenberg

U Crnoj Gori vlada apostolski sindrom KADA bi uporedili tajnu veceru sa vladom Crne Gore i sa ostalim apostolima sa vecere koju sliku dobijate???? ISUS je Vlada Crne Gore zenska osoba je neko ministarstvo dok ostali “pogledajte sami sliku tajna vecera” Risto je onaj mirni skroz lijevo na slici koji posmatra kako njegovi apostolski sledbenici NAPADAJU ISUSA I njegovo ministarstvo… Više »

😇😇😇😇
Gost
😇😇😇😇

Nemaju odgovor 😂😂😂😂😂😂😂

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Otac Mijajlo pravi CRNOGORAC koji pozdravi iskljucivo sa POMAŽE BOG kao svi pravi njegosevi crnogorci.

Bog
Gost
Bog

Puštite me vikendom da počinem , možna ?

Libero7
Gost
Libero7

Grbaljski paroh vozi djip mora da ga je zaradio ili su ga rusi finansirali

NBA
Gost
NBA

OOO, TUZNI SKUPE, KADA VAS VIDE LJDI IZ DRUGIH GRADOVA, ZAOBILAZE BUDVU U SIROKOM KRUGU! STA JE OVO?

LSCG
Gost
LSCG

Svi vi koji bi da mijenjate himnu..,put pod noge pa u pasaluk.

Bokelj
Gost
Bokelj

I vi iz Boke lagano

Mladen
Gost
Mladen

Ovo je samo znak da postojeca himna i zastava treba da se promjene jer nemaju podrsku naroda.

Haris
Gost
Haris

Đe vidiš tu narod??

🇺🇦5:0🇷🇸😂
Gost
🇺🇦5:0🇷🇸😂

A ti si narod je li, mi koji nijesmo cetnici nijesmo narod?

Montenegrino
Gost
Montenegrino

Ako više od 70% pravoslanog stanovništva se ne slaže sa himnom i zastavom, znači nemoguće je da svi griješe. Mora da tu nešto ne štima

🇺🇦5:0🇷🇸😂
Gost
🇺🇦5:0🇷🇸😂

Sta si ti statisticar neki? Kakve veze s mozgom ima necija vjera u 21. vijeku?

Doonkey
Gost
Doonkey

NAMJERNO rade da na svaki nacin zaustave Sikevciranje države to danas rade ARAPI u EU nece da rade traze izmedju OSTALOG njihova religija na prvom MJESTU to sad rade i srbi u Crnoj Gori nekada se Jugoslavija radi Beograd se gradi tako je sad u Crnoj Gori Ostrog radi ŠOVINIZAM se finansira

Vukiota
Gost
Vukiota

Umjesto himne kosovski melos

Eviva
Gost
Eviva

Nora se himna postovat vazda

Region
Gost
Region

Postojala je jedna zemlja i jedna himna “Hej Sloveni..” na koju i sada ustajem/o rado. Nije vam valjala, sada morate da kažnjavate po 1.000€ da neko ustane

GNK
Gost
GNK

Dobar naslov.Samo treba procesljati patriote sto pokrase Budvu za preko 200 miliona eura i koliko je to skenera,skola ,vrtića,a svi su iz “državotvorne” partije…
Ko je ustao ili nije je samo mazanje očiju…

Tomos
Gost
Tomos

Veličamo Sekulu Drljevića, Kapitalizam je dobio komunizam, marka nam je bila platežno sredstvo. Pa kada bi došao u CG beko iz trećeg rajha, bio bi ubjeđen sa su oni dobili…

mne-more
Gost
mne-more

Skandal..

Dragan
Gost
Dragan

Vidite kako Backovic postuje Crnogorce i Crnu Goru a kad neko spomene Srpsku crkvu odma otkaz dobija i kaznu od 600 eura. Diskriminacija Crnogorskog naroda u sopstvenoj drzavi. Backovic vozi dzipa od 40.000 lako mi je za njega.

Podgorica
Gost
Podgorica

Ne kad pomene, već kad kaže za Spaljivanje Hrama zajedno sa ljudima unutra

Dragan
Gost
Dragan

Procitao sam njen post dobro nije rekla Hram da se spali nego sram sto su dva razlicita termina ali bi lazete kako vama odgovara.

Atos
Gost
Atos

Biće sa da je i narod blesav pa to ne shvata , i tužioc, i ministarstvo gdje je radila, i sudija koji je osudio. Prebaivno je to što pišeš

prika
Gost
prika

ne vozi on dzipa od 40000 no nezna sto ce bit sa njim pa se cudom cudi,kratko ovakvi zive i budu brzo zaboravljeni i od boga i od ljudi, jer sije mrznju medj svoj narod!

Blok
Gost
Blok

Vozi džipa, tako je. Koji sa tobom veze nema, i ako nama ne smeta što se ti buniš.
Nego vidi onaj tvoj Papa sa be maše još, iz privatnog aviona

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Da li ce paroh dobiti kaznu ili su “Boziji ljudi” i dalje iznad zakona?

Svjefol
Gost
Svjefol

Usvojiti pod hitno Zakon o drzavnim simbolima, i u njemu predvidjeti zestoke kazne. Rimska poslovica kaze da zakon, koji nije macem podrzan, ostaje prazno slovo ja papiru. Pa bi se ovakve bitange, ako im vec demokratija ne odgovara, batinom naucili pameti.

Ujkasem
Gost
Ujkasem

Pa bi da ih selektivno primjenjuješ i po potrebi,nemoze prijatelju,prvo da rijesimo ove sporove od prosle vlasti,da njih privedemo kraju

Atos
Gost
Atos

Rim je propao, a imeratore su raazapinjali. Nađi drugi prinjer

Окле
Gost
Окле

“Албанска застава
Влада у Подгорици одустала је од казни за истицање застава других држава, што многи тумаче као резултат притиска албанских политичара у Црној Гори.”
О овоме ни ријеч на овом порталу, хахахах, као да ће се сакрити.

Podgorica
Gost
Podgorica

“što mnogi tumače” koji mnogi pa Svi to tako tumačimo, jer je tako

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Imam ja kod kranjotija milijardu ipo častio me kad je lacio osvojio kup.

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Sve ovo postrijeljat na čelu s Sotonom koja se odaziva na ime pop.

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

a ti junačino da nam ostaviš podatke da ti se javimo za streljanje.

Ako cemo pravo
Gost
Ako cemo pravo

SLJEDECI IZBORI CE POKAZATI KO JE PATRIOTA A KOME NIJE MJESTO U CRNOJ GORI. MOTO SLJEDECIH IZBORA TREBA DA BUDE JASAN I SA ISKRENOM NAMJEROM NARODA DA CRNA GORA NE ZELI NIKAD VISE DA BUDE SRBIJANSKA KOLONIJA, NITI BILO CIJA KRPA KOJU CE CIJEPATI KAKO KO ŽELI. CRKVA CRNOGORSKA DA SE VRATI U SVOJE HRAMOVE!!! DOSTA JE BILO ITIMANJA! STOP… Više »

21.maj ??
Gost
21.maj ??

Ovo izgleda kao 1941

Joo
Gost
Joo

svako ko da glas na sledecim izborima ovim izdajnicima i osudjenim teroristima, je isti kao oni, i mrzi CG…..oni mrze CG, himnu, narodnost, istoriju, zastavu, SVE….oni se zalazu za brisanje CG i svega Crnogorskog….nase istorije, predaka, buducih generacija….oni su zlo…i ko je uz njih jos je vece zlo….

Lopata
Gost
Lopata

Samo je jedan narod i njegova osvajačka politika uzrok svih problema u jugoistočnoj Evropi. Narod koji se svađa i ratuje i kojem smetaju i Bugari, i Hrvati, i Slovenci, i Bošnjaci, i Crnogorci, i Makedonci, i Mađari – jednostavno ne postoji država na svijetu s kojom nemaju problem osim Rusije i Bjelorusije. E to je problem, to je kočnica, to… Više »

Jox
Gost
Jox

Na dan oslobođenja Budve od fašizma, nisu pustili 2 strofe koje je napisao osuđeni fašista, i koji je tu problem?

Nikola
Gost
Nikola

Dje je primjena zakona sad…???Sjedi na intoniranje himne..A nekome bi zivot uzeli da prekrsi zakon…

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Ovakve postupke treba iskorijenit, ovo je nedopustivo da se radi. Ovi ljudi su mrzitelji Crna Gore i njenog naroda jer ovakvim postupcima namjerno oce da unesu razdor medju gradjane jer im samo tako odgovara za vodjenje njihove politike. Sram i stid ih bilo.

zecijasapica
Gost
zecijasapica

ispranog mozga ne možete suditi racionalno.. ljubi skute gospodara što ti uništava budućnost djece, to je sve što se može

Putalj
Gost
Putalj

Paroh, e sprdnje.. svako je svešteno lice, preko granice s njim pa neka śedi gore..

Ako cemo pravo
Gost
Ako cemo pravo

Trebalo ih je vratiti nazad ONOG DANA KAD JE CG POSTALA OPET SAMOSTALNA DRZAVA!!!
Trebalo je, ALI NIKAD NIJE KASNO!!!

Stara varoš
Gost
Stara varoš

Đe preko granice? Nije on došao u Crnu Goru, no je odavde!

Mirko
Gost
Mirko

i moze li se zatvorit ovaj lik?

Milos
Gost
Milos

Sto vam je narode. U Budvi 30 posto srba 30 posto rusa a ostalo 40 posto nesto od ljudi. Ovo nidje na svijetu nema. Grblhani ili bolje reci gavice
Ma oni bi i majku rodjenu prodali. Nikakav narod.

Toni
Gost
Toni

E to 40% sve pusta ljudska klasa…

Budvanin
Gost
Budvanin

40% od toga 35% šljeglo sa brda u Budvu. Nidje Budvana.

rajko
Gost
rajko

Svešteniku Backoviću ne samo da smeta himna ili trenutna vlast u Crnoj Gori,njemu smeta Crna Gora koja nije u sastavu Srbije.Sve i da se skrati himna za dvije strofe(Drljevićeve to je činjenica) i da se promjeni zastava on bi isto postupio.To se zove nepoštovanje državnih simbola i države čiji je državljanin gospodin Backović

Sprdnja
Gost
Sprdnja

Ne lupetaj, j asno je rekso što je mislio

Komsija
Gost
Komsija

Ti mora da si u bliskim odnosima sa svestenikom kad tako dobro znas sta mu sve smeta

freeMNE
Gost
freeMNE

A vamo nas ubjeđuju da nam se popovi SPC ne bave politikom.
Dokazani neprijatelji svega crnogorskog.
Marš iz Crne Gore ako vam ne valja!

Himna
Gost
Himna

Odgovorne ljude na odgovorna mjesta. Kad je vidio da je intonirana skracena verzija, zasto nije odmah reagovao? I jos ima hrabrosti da se ogradjuje, sramota.

Budva
Gost
Budva

Kad bude trebalo da platim porez, platiću samo pola, što ću, došlo je do tehničke greške.

Podgorica
Gost
Podgorica

Može dinelovati da je namjerno izabrana za Himnu pjesma dijelom od saradnika okupatora, baš za to jer se zna da će jedan dio naroda, onaj koji je bio za antifažizmam biti protiv toga

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Pa i gdje ce intonirato Sekuline stihove? Nisu pobudalili kad vec imaju tu mogucnost.

Region
Gost
Region

Sekula Drčjević je mislim sarađivao sa Pavlom Đurišićem, gotovo čitavog rata, da li bi sada po tom osnovu moglo da se traži i da se na “Đurišiću mlad Majore” ustaje Ovaj apsurd se dovodi do te granice da se na nivou principa niko ni na kog ne može ljutiti po to osnovu. Ne može antifažizam imati kompromis sa fažizmon, već… Više »

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Ja sam mislio da je samo BiH raz….na a vidim ni CG nije bolja

Boris I.
Gost
Boris I.

Kad je Dps pljackao onda je bio grad od zlata

puhi
Gost
puhi

nijesu ovi mediji pisali da je grad skandala kad opljačkali Budvu kao i kad je tadašnji predsjednik CG i potpredsjednik DPS Vujanović javno rekao da ne voli slušati cijelu himne države koju je predstavljao.

Hasl
Gost
Hasl

Čast CG se brani neustajanjem na himnu ratnog zločinca. Bravo DF!

Dalibor
Gost
Dalibor

Ministarka Pribilovic nije napustila salu. To znaci da Dps podrzava Front

Ako cemo pravo
Gost
Ako cemo pravo

Ako bilo ko podrzava DF i slicne DFu TAJ JE OTVORENI NEPRIJATELJ CRNE GORE.Takvima nije mjesto u CG.

Sistem
Gost
Sistem

Kažu Backović bio pripadnik vojske Jugoslavije. Pa vojni rok je bio obavezan i samo nesposobni i kukavice nisu išli u vojsku

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

i Cetinjani su se bojali vojske.

Drenjina
Gost
Drenjina

Pomamili se od para, svi oni. Jednako je briga za narod i ovih što stoje a jednako i ovih što śede. Ne vide cipele od drobova. Pi.

Budva metropola
Gost
Budva metropola

ja još spavam po navici u tvojoj majici

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

U plavoj marici

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Backović objasnio !
Inače, protivustavni Vujanović je slušao samo pola himne, pa se niste trzali.

Tomos
Gost
Tomos

Predsjednik Crne Gore koji je to bio tri puta “Pola himne slušam sa zadovoljstvom, a pola jer sam obavezan” “Predsjednik Crbe Gore Vujanović ” Kao Predsjednik države koja se ponosi sa antifašističkom tradicijom ne može da ima razumevanje za stihove liniji je autor čovjek koji joj ne prišada” Zašto bi bilo ko veličso fažizam, u bilo kom obliku… Budva je… Više »

ABC
Gost
ABC

Tomos, prestani da PROSIPAŠ LAŽI I IMPUTIRAŠ VUJANOVICU NEISTINE. NADAM SE DA CE TI VUJANOVIC, I TEBI, I SVIMA KOJI SU KAO TI, ODGOVORITI NA TVOJU IZMISLJOTINU.

Tomos
Gost
Tomos

Kopiraj to što sam napisao i potraži na google pa vidi kolko tekstova ima…
Reci fino “izvini nisam znao”…

Neo
Gost
Neo

Boleština od “ljudi”,
ne znam ima li dje na svijet naroda da mrzi sopstvenu državu.
Srpski, albanski šovinizam i svaki drugi se mora kažnjavati ako ima države.

zecijasapica
Gost
zecijasapica

prijatelju niko državu ne mrzi, samo ove kiminalce što jašu i kradu sav narod, nego ne vidiš od članske karte dalje

rzv
Gost
rzv

Mrzi i državu

Magarica
Gost
Magarica

U BD dva poštena čoeka nema

Gard
Gost
Gard

Eto ima na Cetinju, to je poznato.

Budvanin
Gost
Budvanin

Ne “magarice” zato sto su vjerovatno iz tvog kraja “šljegli” i “okupirali” Budvu. Staro Budvani su znali i za postovanje, i za obraz, i za datu rijec i za soj, a znali su i ko je nesoj! Nazalost sve ih je manje, i zato Budva gubi svoj sjaj i svoju ljepotu, i Budvani bjeze iz svoje Budve jer vise nisu… Više »

Magarica
Gost
Magarica

Niste svoj na svome jer ste lakomi na šolde 😉

Lopata
Gost
Lopata

Polako Backoviću, naći će se neko da pljune i po srpstvu kao što ti pljuješ po crnogorstvu, onda ćete kukati na sva zvona

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Đe je pljunuo na crnogorstvo ?

Blok
Gost
Blok

Ako si čitao tekst piše- Danas kada se sjećamo 75 godina oslobođenja Budve od fašista bilo bi licemjerno ustati na himnu Pavelićevog ministra Sekule Drljevića. Ovo nije čin nepoštovanja moje CrneGore

Toni
Gost
Toni

Nije čitao, niti umije.

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Zasto stavljas znak jednakosti izmedju Sekule Drljevica i CG???

Send this to a friend