Politika

Čestitke povodom dana opština Kotora i Tivta

Ilustracija

Kotor i Tivat danas obilježavaju dane opština. Tim povodom čestitke lokalnim vlastima i građanima ta dva grada uputili su državni vrh, kao i predstavnici Vlade i političkog života u Crnoj Gori.

Popović čestitala Dan opštine Kotor: Ponosni na biser Boke, posebno status na UNESCO-voj listu svjetske baštine

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović čestitala je Dan opštine Kotor predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji i svim građankama i građanima opštine Kotor.

„U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično ime, najsrdačnije čestitam 21. novembar, Dan opštine Kotor, predsjedniku Opštine, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji i svim građankama i građanima opštine Kotor”, navela je Popović u čestitki.

Kako je navela, obilježavajući Dan opštine uvijek se sa pijetetom prisjećamo boraca II Dalmatinske i I Bokeljske brigade koji su uz slogu, solidarnost i hrabrost, Kotor i Boku oslobodili od čeljusti okupatora, dokazujući svoju privrženost univerzalnim civilizacijskim vrijednostima.

“Ponosni na biser Boke i svijeta, grad gdje se susrijeću prošlost i budućnost, grad gdje je istorija i kultura utkana u svaku poru društvenog život, posebno treba istaći njegov status na UNESCO-voj listu svjetske baštine na koju je uvršten i zaštićen zbog svog kulturno – istorijskog značaja kao nematerijalno blago”, kazala je Popović.

Blago koje kriju zidine starog grada otkriva sve više zaljubljenika u njegove turističke potencijale, noseći sa sobom oduševljenje njegovim istorijskim značajem i uticajem u svijetu kulture, a prije svega ljudskim prijemom, bogatstvom ponude i domaćinskim odnosom prema svakom doseljeniku, čime se Kotor svrstava u red najelitnijih svjetskih turističkih centara.

“U nadi se da će Kotor zadržati put blagostanja, prosperiteta i zdrave vizije još jednom svim građankama i građanima čestitam Dan opštine”, zaključila je Popović.

Pejović: Priča o uspjehu Tivta služi kao putokaz za druge regije u Crnoj Gori

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović uputio je čestitku povodom Dana opštine Tivat, predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miljanu Markoviću, kao i svim građankama i građanima Tivta.

“Slaveći ovaj dan, istovremeno obilježavamo i uspomenu na hrabrost i požrtvovanost naših predaka koji su prije 79 godina, tokom Drugog svjetskog rata, oslobodili Tivat. Žrtve podnijete tokom tog vremena temelj su vitalne i napredne zajednice kakvu vidimo, a put od oslobođenja do danas svjedoči duhu odlučnosti i napretka koji definiše Tivat”, naveo je u čestitci.

Boris Pejović
Boris Pejović

Vaša opština, po riječima Pejovića, predstavlja simbiozu tradicionalne mediteranske ambijentalne cjeline i modernosti.

“Ona je mjesto susreta brojnih kultura – bogate tradicije lokalnog stanovništva i globalnog duha doseljenika iz cijelog svijeta koji su Tivat odabrali kao mjesto za život i odmor. Jedinstvenom identitetu koji baštini Vaša opština svjedoči i činjenica da mnogi od vas danas slave i dva hrišćanska praznika – Aranđelovdan i Gospu od Zdravlja”, dodao je Pejović.

Istovremeno,  kako je istakao, Tivat je jedna od najbogatijih crnogorskih opština.

“Ekonomska transformacija u elitnu destinaciju za međunarodni turizam pohvalno govori o prilagodljivosti vaše zajednice, a priča o uspjehu Tivta služi kao putokaz za druge regije u Crnoj Gori koje žele da prođu kroz sličnu tranziciju ka održivijim i naprednijim modelima razvoja. U to ime, još jednom upućujem čestitke povodom Dana opštine, uz nadu da ćemo u godinama koje dolaze nastaviti da svjedočimo kontinuiranom rastu i prosperitetu vaše zajednice“, naveo je Pejović.

“Kotor bio poprište susreta različitih kultura, čime je oblikovao svoj jedinstveni identitet”

Povodom Dana opštine Kotor potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović uputio je čestitku predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine Opštine Maji Mršulji, odbornicama i odbornicima, kao i svim građanima Kotora.

“Kotor, biser crnogorskog primorja, oduvijek je bio simbol bogate kulturne baštine i istorijske važnosti, i ne samo da odiše ljepotom svojih pejzaža, već i čuva duh prošlosti koji nas podsjeća na važnost očuvanja tradicije.

Kroz vjekove, Kotor je bio poprište susreta različitih kultura, čime je oblikovao svoj jedinstveni identitet. Njegova impozantna arhitektura svjedoči o bogatom nasljeđu koje će zasigurno ostati duboko ukorijenjeno u srcima svih onih koji su ga makar jednom posjetili.

Za Kotor, možemo reći da se ne radi samo o turističkoj destinaciji, već o živom muzeju prošlosti.

Osim toga, Kotor ima veoma značajnu ulogu u ekonomiji Crne Gore, posebno kroz turizam i pomorstvo. Luka Kotor je od suštinskog značaja za trgovinu i povezivanje s drugim dijelovima svijeta. Uz to, raznolikost kulturnih događaja, festivala i manifestacija čini Kotor epicentrom umjetničke i kulturne scene.

Na Dan opštine Kotor, odajemo priznanje ne samo njegovoj prošlosti već i njegovoj sadašnjosti, kao dinamičnom i progresivnom gradu.

Martinović čestitao Dan opštine Kotor: Neka ova i naredna godina budu još jedno poglavlje uspjeha

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, čestitao je Dan Opštine Kotor predsjedniku Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji i svim građankama i građanima.

“Uvaženi građani danas s ponosom obilježavamo Dan Opštine Kotor. Ovo je prilika da odamo počast bogatoj baštini i izuzetnoj zajednici koja čini srce ovog prelijepog grada. Priznanje UNESCO-a nas sve dodatno obavezuje i naglašava odgovornost prema kulturnom naslijeđu koje sa pažnjom treba da čuvamo”, navodi se u čestitki Martinovića.

On poručuje da čvrsto vjeruje da će Kotor nastaviti da privlači posjetioce svojom jedinstvenom ljepotom i gostoljubivošću.

“Neka ova i naredna godina budu još jedno poglavlje uspjeha, saradnje i rasta, kako bismo zajedno gradili još svjetliju budućnost”, zaključio je Martinović.

Popović čestitala Dan opštine Tivat: Danas slavimo našu bogatu prošlost, isprepletenu hrabrom borbom protiv fašizma koja je ostavila neizbrisiv trag

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović čestitala je Dan opštine Tivat predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miljanu Markoviću i svim građankama i građanima Tivta.

„U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično ime, najsrdačnije čestitam 21. novembar, Dan opštine Tivat, predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miljanu Markoviću, kao i svim građankama i građanima Tivta”, navela je Popović u čestitki.

Kako je istakla, danas slavimo našu bogatu prošlost, isprepletenu hrabrom borbom protiv fašizma koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji Tivta i cijele Crne Gore.

“Ponosni smo na naše slavne pretke, čije su žrtve i odricanja omogućila raznoliki duh grada, zalažući se za slobodu i multikulturalnost koju danas uživamo”, poručila je Popović.

Zdenka Popović
Zdenka Popović

Tivat, biser Jadrana, neopisivom ljepotom prirode ostavlja svakog posjetioca bez daha, ne samo kao turistička atrakcija, već i kao luča kulture, tradicije i gostoljubivosti.
Gledajući prema budućnosti, prepoznaje se nevjerojatan potencijal za dalji razvoj.

“Snažna strateška pozicija Tivta na Jadranskoj obali predstavlja ključnu polugu za ekonomski rast i razvoj ovog područja. Bogatstvo kulturne baštine predstavlja dodatni kapital za razvoj turizma. Investicije u infrastrukturu, kao što su moderni muzeji, kulturni centri i istorijske znamenitosti, stvaraju privlačno okruženje za posjetioce. Kroz raznovrsne kulturne događaje i umjetničke manifestacije, Tivat će privući ne samo turiste već i investitore. Podsticanje inicijativa i start-apova, uz podršku obrazovnih programa usmjerenih na razvoj potrebnih vještina, doprinijeće stvaranju dinamičnog poslovnog okruženja”, kazala je potpredsjednica Skupštine u čestitki.

Ovim sveobuhvatnim pristupom, Tivat ima priliku da postane ne samo destinacija bogate kulturne baštine već i prosperitetan ekonomski centar. Kroz ulaganja u pomorske industrije, turizam, trgovinu te podršku inovacijama, izgradićemo temelje za dugoročni rast i razvoj Tivta.

“Neka ovaj dan bude prilika da zajedno gradimo mostove ka prosperitetu i stvaramo bolju budućnost za sve generacije koje dolaze“, poručila je potpredsjednica Skupštine.

Spajić: Grad koji se transformisao u prestižnu nautičku i elitnu turističku destinaciju primjer ostalim primorskim opštinama

Predsjednik Vlade Milojko Spajić je, povodom 21 novembra – Dana opštine Tivat, uputio čestitku predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miljanu Markoviću, odbornicima, građankama i građanima.

„Grad koji se u rekordno kratkom vremenskom periodu transformisao u prestižnu nautičku i elitnu turističku destinaciju, sa prepoznatijivim kulturnim i sportskim sadržajima, reprezentativan je primjer i ostalim, brzorastućim primorskim opštinama. Domaćinsko vođenje javnih finansija, te jednak odnos prema svim investitorima, gostima igrađanima, garant je dobrog poslovanja i stabilnog lokalnog budžeta“, naveo je Spajić u čestitki.

Kako je sitakao, imajući u vidu da je Boka jedan od naših najvrednijih prirodnih bisera, naglasio je da su pažijivo prostorno planiranje, snaženje ekološke svijesti i odgovornosti građana, te izgradnja i jačanje infrastrukturnih objekata od krucijalne važnosti za cjelokupni razvoj države.

„Siguran sam da ćemo zajedničkim iskrenim zalaganjem u narednom četvorogodištu bilježiti izvanredne rezultate, naročito u ekonomiji, socijalnoj politici, kulturi i sportu, te jačanju integriteta institucija i državnih službenika“, zaključuje se u čestitki.

Spajić: Viševjekovni kontinuitet Kotora čini ga ponosom Crne Gore 

Povodom 21. novembra – Dana opštine Kotor, predsjednik Vlade Milojko Spajić uputio je čestitku građankama, građanima, predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću i predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji.

U čestitki se, između ostalog, ukazuje na viševjekovni kontinuitet koji Kotor čine ponosom Crne Gore, simbolom slobodarskih stremljenja i kosmopolitizma, prirodnom i kulturno – istorijskom vrijednošću od svjetskog značaja.

Milojko Spajić

„Važnost znamenitosti grada, koja je prije skoro četiri i po decenije potvrđena od strane najrelevantnije globalne institucije, UNESCO-a, doprinosi jačanju samosvijesti i odgovornosti pred bogatim nasljeđem koje smo dužni da u amanet ostavimo nadolazecim generacijama“, naglasio je Premijer.

On je izrazio uvjerenje da će ovogodišnji respektabilni rezultati turističkih i lučkih poslenika Kotora svake naredne godine biti prevazilaženi savjesnim, zajedničkim ciljano starteškim djelovanjem, izgradnjom i proširenjem infrastrukturnih mreža i objekata i dosljednim sprovođenjem evropskih politika i standarda.

Bogdanović: Budućnost Kotora i Crne Gore neodvojiva od naše prošlosti 

U ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i svoje lično, upućujem iskrene čestitke predsjedniku Opštine Kotor, gospodinu Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine, gospođi Maji Mršulji, kao i svim građankama i građanima Kotora povodom 21. novembra, Dana opštine, poručio je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović

“Kotor, kao bastion istorije i kulture, ne samo da je srce Crne Gore, već i dragocjeni biser koji sija na mediteranskoj obali, podsjećajući nas na našu zajedničku dužnost da njegujemo i štitimo naše nasljeđe. U svijetlu ove misije, vaša posvećenost očuvanju Unesco-ve svjetske baštine, razvoju kruzing turizma i inicijativi za žičaru Kotor-Lovćen, predstavlja primjer odličnog liderstva i vizionarskog pristupa koji služi kao inspiracija za sve nas”, naveo je u čestitci.

Boris Bogdanović

Vaš rad odražava razumijevanje da je budućnost Kotora i Crne Gore neodvojiva od naše prošlosti i da je naša odgovornost da ih gradimo na temeljima koje su postavili naši preci, kazao je Bogdanović.

“Njihova hrabrost, mudrost i dostignuća su naša inspiracija i putokaz u nastojanjima da očuvamo naše prirodno i kulturno bogatstvo za buduće generacije. Kotor je oduvijek bio epicentar trgovine, ekonomije, i humanizma, gdje se kultura susrijeće sa prirodom i gdje se istorija prepliće sa modernošću. U ovom duhu, pozivam vas da nastavimo zajedno da gradimo Crnu Goru koja je ponosna na svoju prošlost, ali isto tako usmjerena ka budućnosti koja obećava prosperitet i harmoniju za sve naše građane. Uz iskrene želje za dalji uspjeh i napredak Kotora i cjelokupne Crne Gore, još jednom čestitam Dan opštine svim Kotorankama i Kotoranima”, poručio je Bogdanović.

Čestitke uputila i Borovinić Bojović

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović uputila je telegrame čestitke povodom je 21. novembra, Dana opština Kotor i Tivat.

“Predsjednici Skupštine Opštine Kotor Maji Mršulji, predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, odbornicima i svim građanima Kotora srdačno čestitam 21. novembar, Dan opštine. Kotor, grad koji je pod zaštitom UNESCO-a se zaista ističe svojom bogatom kulturnom baštinom i neobičnim spojem tradicionalnog i modernog. Ovo je grad čijim se kulturnim i istorijskim nasljeđem ponosi naša država i zaista zaslužuje da se njegovi potencijali valorizuju u najvećoj mogućoj mjeri kako bi bio još više prepoznat na svjetskoj turističkoj i nautičkoj mapi” navela je Borovinić Bojović u čestitci.

Jelena Borovinić Bojović

Predsjedniku Skupštine Opštine Tivat Miljanu Markoviću, predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću, odbornicima i svim građanima Tivta uputila je srdačne čestitke povodom 21. novembra, Dana opštine.

“Multikulturalni duh Tivta i doprinos koji je ovaj grad tokom narodnooslobodilačke borbe ujedno su i ponos i obaveza da se vrijednim i odgovornim upravljanjem grada trasira put ka njegovom daljem razvoju. Na taj način ova takođe prepoznata ne samo crnogorska, već i svjetska turistička destinacija otvoriće vrata još većem broju turista, ali i omogućiti svojim građanima kvalitetnije i bolje uslove za život”, navela je Borovinić Bojović.

Milatović: Tivat moderan ukosmopolitski grad 

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom Dana opštine Tivat predsjedniku opštine Željku Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miljanu Markoviću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima Tivta.

Jakov Milatović/ Foto: Služba za informisanje Predsjednika CG

“Dan oslobođenja Tivta predstavlja priliku da sa posebnim poštovanjem odamo priznanje hrabrim partizanskim borcima koji su žrtvovali svoje živote za slobodu domovine. Jedinice legendarne Druge dalmatinske i Prve bokeljske brigade ušle su u Tivat, slamajući otpor okupatora. 21. novembra, 1944. godine Tivat je postao slobodan grad. U minulom periodu Tivat je imao dinamičan rast i razvoj i zahvaljujući uspješno realizovanim investicijama pozicionirao je Crnu Goru na mapi kao nautičku i luksuznu destinaciju koja privlači pažnju posjetilaca sa svih meridijana”, naveo je u čestitci predsjednik.

Današnji Tivat je, kažem moderan i kosmopolitski grad.

“On je ključna tačka u turističkoj ponudi Crne Gore koja značajno doprinosi poboljšanju društvenog standarda, kvaliteta života građana, razvoju privrede i ekonomske stabilnosti Crne Gore. U želji da Tivat i Crna Gora uskoro postanu dio Evropske Unije, još jednom upućujem srdačne čestitke povodom Dana opštine Tivat” stoji u čestitci predsjednika Milatovića”, poručio je.

Dukaj: MJU nastavlja sa podrškom Opštini Tivat 

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je 21. novembar, Dan opštine Tivat, predsjedniku Opštine, Željku Komnenoviću i predsjedniku Skupštine opštine Tivat, Miljanu Markoviću.

“Tivat je, zahvaljujući značajnim infrastrukturnim, razvojnim i energetskim projektima, te izgradnjom modernih turističkih rizorta, već dugo prepoznat kao značajno mjesto na turističkoj mapi Evrope, ime je Crna Gora zaslužila da se nađe na listi prestižnih svjetskih turističkih destinacija”; naveo je Dukaj u čestitci.

Marash Dukaj

Opština Tivat je, po njegovim riječima, postigla značajan uspjeh u reformi javne uprave, unapređenju administracije, kao i podršci projektima i inicijativama građana, odgovarajući na pravi način na njihove potrebe.

“Očekujemo još intenzivniji nastavak u pravcu razvoja Tivta, na zadovoljstvo građana i građanki ovog prelijepog turističkog bisera, ali i svih nas koji svojim djelovanjem težimo doprinosu razvoja demokratije i boljih uslova življenja. Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Tivat u unapređenju pružanja elektronskih usluga, kao i u uspostavljanju saradnje u oblasti digitalne transformacije i e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne javne uprave. Uz najljepše želje za dalji ubrzani razvoj grada i turizma, svim građankama i građanima čestitam Dan opštine Tivat”, poručio je Dukaj.

Milatović čestitao dan opštine Kotor

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom Dana opštine Kotor predsjedniku opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima Kotora.

“Prije 79 godina, junačkim podvigom Prve bokeljske i Druge dalmatinske brigade poražen je nacistički okupator i oslobođen Kotor. Tim činom, započet je oporavak grada i utabana staza snažnog ekonomskog i društvenog razvoja u decenijama koje su uslijedile, baziranog na valorizaciji turističkog potencijala ali i značajnoj privrednoj aktivnosti giganata poput Jugooceanije, Jugopetrola i Industrije kliznih ležajeva.

U proteklih petnaestak godina došlo je snažnog pozicioniranja Kotora na turističkoj mapi Evrope i svijeta, velikih investicionih poduhvata ali i doseljavanja značajnog broja stranaca koji su svoju sudbinu privremeno ili trajno vezali za ovaj grad. Takvi trendovi, pored snažnih ekonomskih efekata, sa sobom nose i brojne izazove koji zahtijevaju pozornost lokalne i državne vlasti. Ta pozornost podrazumijeva razvoj i implementaciju održivih politika koje se tiču Kotora, kako bi one, istovremeno, bile u funkciji daljeg razvoja grada ali i očuvanja njegovog neponovljivog duha i posebnosti.

Kotor ne smije postati talac sopstvene privlačnosti i puko stjecište jednodnevnog izletničkog turizma već autentična destinacija koja će na pravi način valorizovati svoje potencijale. Brižljivo prostorno planiranje, nadogradnja postojeće infrastrukture i očuvanje kulturno- istorijskog blaga predstavljaju ključne izazove, kada je u pitanju dalji razvoj Kotora.

Donošenjem posebnog zakona o gradu Kotoru i uvažavanjem njegovog nesumnjivog značaja za Crnu Goru stvorio bi se pouzdan temelj za uspješno suočavanje sa navedenim izazovima i kreirao povoljan ambijent za unaprjeđenje života svih stanovnika.

Drage Kotoranke i dragi Kotorani,

vi koji imate privilegiju da vas bude zvona sa katedrale svetog Tripuna i crkve svetog Nikole, da vam dani budu obojeni neponovljivim triptihom mora, neba i kamena, nezavisno odakle ga posmatrali – iz Starog grada ili Dobrote, sa Prčnja ili Mula, iz Risna, Perasta, Škaljara ili Stoliva, vaš glas mora biti presudan u kreiranju budućnosti Kotora.

U Predsjedniku Crne Gore imate pouzdanog saveznika za svaku inicijativu koja doprinosi prosperitetu vašeg predivnog mjesta u kome se, poput dragulja, čuva najznačajniji dio crnogorske kulturne baštine” stoji u čestitci predsjednika Milatovića.

Čestitka predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića povodom Dana opštine Kotor

Povodom Dana opštine Kotor, predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, uputio je čestitku predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Kotor Maji Mršulji, i svim građankama i građanima opštine Kotor:

„U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično, želim da Vama i svim građankama i građanima Kotora iskreno čestitam Dan opštine.

Sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore predano ću raditi na pomirenju i objedinjavanju našeg društva, tako da svaka lokalna samouprava u našoj zemlji ima iskrenog partnera u našem narodnom domu. Kotor kao grad od posebne važnosti za sve nas uvijek će uživati izuzetnu pažnju parlamenta.

Nadam se da ćemo zajedno učiniti sve da svi narodi u Crnoj Gori žive u miru i bratskoj slozi, upravo onako kako to čine u Boki.

Još jednom želim da Vama i svim građankama i građanima Kotora srdačno čestitam Dan opštine“, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore.

Čestitka predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića povodom Dana opštine Tivat

Povodom Dana opštine Tivat, predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, uputio je čestitku predsjedniku Opštine Željku  Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Tivat Miljanu Markoviću, i svim građankama i građanima opštine Tivat:

„U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično, želim da Vama i svim građankama i građanima Tivta iskreno čestitam Dan opštine.

Kao predsjednik Skupštine Crne Gore predano ću raditi na inkluzivnosti, tako da svaka lokalna samouprava ima iskrenog i pouzdanog partnera u našem narodnom domu. Skupština Crne Gore će posebnu pažnju posvetiti onim pitanjima koja se tiču kako žitelja Tivta tako i cijele Boke.

Nadam se da ćemo zajedno učiniti sve da svi narodi, upravo onako kako to čine u Boki, i u Crnoj Gori žive u miru i bratskoj slozi.

Još jednom želim da Vama i svim građankama i građanima Tivta srdačno čestitam Dan opštine“, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore.

Ministar Dukaj čestitao Dan opštine Kotor

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, čestitao je 21. novembar, Dan opštine Kotor, predsjedniku Opštine, Vladimiru Jokiću i predsjednici Skupštine opštine Kotor, Maji Mršulji.

“Koristim priliku, kako u ime Ministarstva javne uprave, tako i u svoje lično ime, da vama, i svim građanima Opštine Kotor od srca čestitam 21. novembar, Dan opštine.

Sama riječ Kotor, asocira na neopisivu ljepotu i prirodno bogatstvo koje je oduvijek kao turistički dragulj, privlačilo turiste iz cijelog svjeta. Zahvaljujući jedinstvenoj ljepoti, kao i značaju prirodnog i kulturno – istorijskog nasljeđa, Kotor se, od 1972. godine, našao na Listi svjetske baštine UNESCO-a, rame uz rame sa ostalim unikatnim vrijednostima koje imaju izuzetnu univerzalnu važnost za cijelo čovječanstvo. Očuvanje ovog statusa je prioritet, nasuprot pritisku prekomjerne urbanizacije, kojoj se mora odoljeti.

Međusobno razumijevanje, poštovanje ljudi svih vjera i nacija, kao i otvorenost za sve ljude dobre volje, čine Kotor sredinom kojoj se svi turisti rado vraćaju.

Uvjeren sam da će uprava grada Kotora, umjeti da se fokusira na najvažnije projekte od vaznosti za nastavak razvoja u dobrom pravcu, a u najboljem interesu svojih građana. Grad Kotor treba da ostane u žiži interesovanja građana cijelog svijeta, kao mjesto jedinstvene prirodne ljepote i jedinstvene kulturno – istorijske ponude.

„Sa uvjerenjem da će lokalna uprava predano nastaviti sa valorizacijom započetih projekata, izražavam iskrenu nadu da Kotor čeka svijetla budućnost“.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Boka i Kotor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka i Kotor
Gost
Boka i Kotor

Ugledat se treba na Kotorski narod koji vjekovima zivi i njegukje tradicije svih vjera i nacija .Nikada se narod nije dijelio i uvjek smo svi zajedno slavili slave Uskrse i Bozice katolicke pravoslavne i podjednako ulazimo u Crkve Sv Luke Sv Matije .Sv Nikole Sv Vasilija Gospe od zdravlja i td …I da imamo Dzamiju u Kotoru ne bi se… Više »

Send this to a friend