Politika

Dajković: Nedemokratski sam smijenjen zbog ličnih razloga

Vladislav Dajković

Bivši generalni sekretar i predsjednik OO Podgorica u Pravoj Crnoj Gori Vladislav Dajković kaže da je 14. oktobra smijenjen sa funkcije na nedemokratski način, bez prava da se na organima partije makar pozdravi sa svojim dojučerašnjim kolegama, a kamoli da ih upozna sa svojim stavom.

<<<Milačić smijenio Dajkovića, više mu ne vjeruje<<<

“Činjenica da je kao argument za smjenu iskorišćeno ”statutarno pravo”, ni u jednoj sekundi ne mijenja impresiju da je to učinjeno na bazi samovolje pojedinca, te da se o meni diskutovalo iza mojih leđa i to u momentu dok sam bio van Crne Gore, što ne priliči vrijednostima prave Crne Gore”, naveo je on.

Ipak, ističe, ovu odluku je primio mirno.

“Iako je jednim potezom olovke pokušan da se obriše sav moj trud, rad, zalaganje, pa i hapšenja, suđenja i presude od strane režima koji su prožimali našu borbu za slobodnu Crnu Goru, iz pijeteta prema svemu što sam proživio sa svojim saborcima nekoliko prethodnih godina, a pogotovo iz poštovanja prema svetinji kakva je kumstvo, suzdržaću se bilo kakvih ostrašćenih komentara – pogotovo iznošenja pravog razloga moje smjene – jer to ne bi priličilo mom vaspitanju i dostojanstvu, uz čvrsto vjerovanje da će svako na kraju požnjeti ono što je posijao”, kazao je Dajković.

Sa druge strane, dodaje, navodni razlozi za njegovu smjenu navedeni u kontradiktornom saopštenju – u kom se poziva na opoziciono jedinstvo u trenutku dok se smjenjuje prvi saradnik u stranci – su “logički i suštinski neutemeljeni, a i nadasve – neistiniti”.

“Naime, saopštiti da sam ja smijenjen zbog ”nepremostivog gubitka ličnog i profesionalnog povjerenja” bi imalo smisla da smo ja i onaj koji me smjenjuje bili u ljubavnoj vezi u nekom lošem holivudskom filmu, pa se rastajemo zbog presahle ljubavi. S obzirom da ovdje nije riječ o holivudskom filmu, a pogotovo ne o vezi, već o radu u političkoj partiji u kojoj se mjere rezultati i doprinosi, a ne emocije, lako je zaključiti da se radi o isključivo ličnim, a ne partijskim ili političkim razlozima, poput kršenja statuta, kršenja programskih načela, izdaje ideje, saradnje sa vladajućom partijom, nerada, ili bilo kog drugog smislenog razloga. Kako ja to nisam uradio, jasno je da je taj svojevrsni dekret vođen geslom – “Partija – to sam ja””, istakao je Dajković.

Ipak, poručuje, ostaje na putu beskompromisne borbe za neophodne političke promjene u Crnoj Gori.

“Najzad, polazeći od toga da sam sa apsolutno svakim članom i simpatizerom imao više nego korektnu, a u pojedinim slučajevima i bratsku saradnju uz iskrene i časne namjere, zahvaljujem se svim prijateljima Prave Crne Gore sa kojima sam imao čast i zadovoljstvo da sa pozicije Generalnog sekretara sarađujem u cilju utemeljivanja partije na političkoj mapi Crne Gore i njenog jačanja, na šta sam veoma ponosan. Vidimo se na istoj strani ulice”, zaključuje Dajković.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Kako me ovaj Milacic podsjeca na Mila sa pocetka karijere. Imaju iste stavove, ponasanje, gasili bi sve i svakoga … zato smo ovdje dje smo nakon 30 godina

So & Tekila
Gost
So & Tekila

Pa vidiš li da je dps bio u pravu, da markiša ne valja za odgovornu državnu funkciju.

Fileopg
Gost
Fileopg

mogu misliti: u ovoj najdemokratskijoj partiji čpvek smijenjen nedemokratski….

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Aoooo, kakav gubitak politicke scene,ccccc. A ja mislio vi ste dobri, kumovi. E ovakva vam je svaka radota, i mnogo vam je 2,8 masti 🤣🤣🤣

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Pravi svoju stranku odmah.

Crvena brigada
Gost
Crvena brigada

Najnebitniji crnogorski političar smijenjen od strane drugog najnebitnijeg crnogorskog političara iz rukovodstva najnebitnije crnogorske stranke. Dajte još tekstova o ovom sudbonosnom raskidu, nemojte da na ovome ostane…

boris
Gost
boris

ovo su jadu u Cg! nema srece ovdje. svi su isti! bjeste odavde omladino pod hitno!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Borise, davno su srpski plaćenici pročitani. Ne prolazi tvoja priča. Nijesu Crnogorci bježali ni kad je teže bilo. A to što ste vi kroz cijelu istoriju, od Nemanje, preko Karađorđevića, prvog rata, Slovenije, Hrvatske, Kosova… navikli da bježite, to je vaš problem.

Boris
Gost
Boris

ajde ne mlati botino

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Opušti se Borise. Vidiš li da vas je lako pročitati. Nema više onih Crnogoraca sa Mojkovca i onih iz 1989-e. Nijeste ođe posa završili, pa možete polako nazad, okle ste i dojavili.

veki
Gost
veki

što se upetlja s kumarom da vladate jednom strankom, što nijesi pitao starije pa svako svoju

Pismo
Gost
Pismo

A to kralju. Haahahahah

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

pošto si nedemokratski smijenjen odnosno izbačen ti odonih koji te podržavaju ako imasš od čega novu stranku pravija crna gora neznam nije mi jasno sa kimsi ti to kum jeli sa bpravom crnom gorom mislimti joj dade ime a oni te izbace opetmilo miješa prste osnuj ti praviju crnu goru pa će biti mandata b

Toliko.
Gost
Toliko.

Mozda nisi izdao ideje tvoje partije, ali ste izdali Crnu Goru. Prodali ste se strancima za male pare.

Valuta
Gost
Valuta

Kojim strancima?

Konik
Gost
Konik

E, kad se ovakvi kunu u kumstvo to je otprilike isto kao i kad se najveći probisvijeti kunu: “Ostroga mi”!

WoW
Gost
WoW

Dje ti dodjes odma ugasis.

Crveni
Gost
Crveni

Bravo mali!

Brza isidora
Gost
Brza isidora

Ponavlja se čuveno istorijsko pitanje:
Jeste li za Moma ili za Mila?

Toliko.
Gost
Toliko.

Marko protiv Dajko

marius
Gost
marius

Kakav “potres”na politickoj mapi Crne Gore. Oce li se pretec, za rad Boga miloga ?

Send this to a friend