Politika

Vučurović: U Šavniku držimo čas demokratije, Đukanović ponovo utekao sa protesta svojih pristalica

U toku je nastavak Treće sjednice Skupštine Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2022. godini, a na sjednici bi trebalo da se rasprava o više prijedloga zakona, među kojima su i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Predsjedniku Crne Gore; priedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o obligacionim odnosima; prijedlog zakona o izmjenama Zakona o parničnom postupku; prijedlog zakona o izmjenama Zakona o vanparničnom postupku; prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom sporu; prijedlog zakona o elektronskom dokumentu…

12.00

Milo Đukanović je ponovo utekao sa protesta svojih pristalica i ostavio ih na cjedilu, kao na Cetinju prošle godine, kao u Nikšiću 13. jula. Dodatno, nije smio, ni on ni bilo ko iz DPS da stane iza organizacije protesta nego se sakrio iza neke NVO. DF i njegovi lideri su uvijek svojim imenom i prezimenom stajali iza svakog protesta i preuzimali odgovornost za sve, ali to nije slučaj sa Đukanovićem, koji ponovo pokazuje nedostatak političke hrabrosti, kazao je danas u skupštini poslanik DF, Jovan Vučurović.

On je istakao da podržava to da ljudi u Crnoj Gori protestuju.

“Ima mnogo razloga zbog kojih treba protestovati, ali sigurno je da ne treba niko da brani odlazećeg diktatora, koji se ponaša neustavno, i da brani njegovu fotelju i stotine miliona koje je opljačkao od svih građana Crne Gore”, rekao je Vučurović.

On je rekao da su izmjene i dopune zakona o predsjedniku ustavne i da je zaustavljeno neustavno djelovanje Mila Đukanovića.

“Eto, ima i takvih, koji sa pozicije predsjednika države ne poštuju ni ustav ni institucije, ali smo ga priveli k poznaniju prava. I kada smo spriječili bahatog, odlazećeg diktatora da nastavi sa svojom samovoljom, on je krenuo u političku kuknjavu i plač, digao na noge svoje plaćenike u medijima, NVO sektoru i dijelu međunarodne zajednice. A onda mu je i to bilo malo, pa sad zove ljude da brane njegova nepočinstva na ulici”, naglasio je Vučurović.

On je kazao da je uloga skupštine da obezbijedi funkcionisanje države i njenih institucija.

“Nažalost, onda se sjetimo da se Crnoj Gori nalazi u velikim problemima vezano za institucije. Zato pozivamo sve političke subjekte da rade na otklanjanju tih problema. Činjenica je da Ustavni sud ne funkcioniše, VDT je u v.d stanju, sudski savjet je u nekom nedefinisanom stanju. U isto vrijeme predsjednica sudskog savjeta usred izbornog procesa se seli u Šavnik, vjerovatno zbog toga što joj odgovara ta klima više nego ona u Podgorici”, rekao je Vučurović.

“I ja ovom prilikom pozdravljam čestitog Radula Lazovića i čestitam na tome što je branio demokratiju i volju građana Šavnika. Njemu ostaje čist obraz, a nekim drugima bruka i sramota. Pozdravljam i druge naše ljude u Šavniku koji nedjeljama dostojanstveno drže čas demokratije, istrajnosti i hrabrosti u sudaru sa mafijom i pljačkašima izborne volje, i nastaviće u tom pravcu”, poručio je poslanik DF.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Ko o cemu Jole o DEMOKRATIJI😀sjedi Jole

Kika
Gost
Kika

Drzite cas terora i represije. Vasi turist glsaci mogu da glasaju a drugi turist glasaci ne mogu. Svaka cas. To je cojski i ljucki.

Jarni
Gost
Jarni

Savnik jos malo da ovako nastavi i preuzima od Budve titulu iz nekulture i primitivizma.

Majkl1
Gost
Majkl1

Kad je Vučurović poslanik i prima 2000 eura, neka propadne svaka država u kojoj je to moguće.

Darko
Gost
Darko

E pa jada, dje smo dosli kad nam Vucurovic pametuje o demokratiji, bolje da nas nema.

Bosi prkosi
Gost
Bosi prkosi

Ne brinite za nas ima nas …sto je nervoza…

Lab
Gost
Lab

Jeste,organizovali litije imenom i prezimenom Amfilohija Radovića.

Mrkelja
Gost
Mrkelja

Jole,kad pomeneš Mila ustaneš i pokloniš se, jer on je za tebe enciklopedija.

Liman
Gost
Liman

Vi ste poznate demokrate nema što 🤣🤣🤣

Sandra
Gost
Sandra

Vucurovicu nemoj nam ti pricati o demokratiji. Ti ne znas sta je to.

Obren
Gost
Obren

A vidim drzite i dopunske časove..sram vas bilo zavadili ste narod koljuci se oko fotelja. To demokratija, to je bruka pred svijetom

Neca
Gost
Neca

😂😂😂😂😂😂😂😂😂 rece vucurovic ha ha ha ha

Pomorac
Gost
Pomorac

“Zemljo, otvori se”!

Send this to a friend