Politika

Đurović zadovoljna sastankom: Intenzivirati rad odbora u čijem domenu je rad pravosuđa

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović saopštila je da je zadovoljna današnjim sastankom sa liderima parlamentarnih partija i poručila je je osnovni zaključak sastanka da se intenzivira rad odbora u čijem domenu je rad pravosuđa.

“Predsjedinci partija su bili na sastanku i poslali snažnu poruku da postoji volja da se rješavaju važna pitanja. Svi politički subjekti izrazili su želju i posvećenost da Crna Gora postane članica EU i daju doprinos rješavanju pitanja koja traže kvalifikovanu većinu. To su dobre poruke i ovo je inicijalni sastanak uz dogovor da će se komunikacija i dalje nastaviti”, kazala je Đurović novinarima nakon sastanka.

Foto: Miraš Dušević/CdM
Foto: Miraš Dušević/CdM

Prema njenim riječima osnovni zaključak sa sastanka je da očekuju i traže intenziviranje rada nadležnih odbora kako bi se što prije završile procedure koje su u toku.

“Namjera je da se svi postupci završe što prije. Nije bilo posebnih zahtjeva od strane opozicije kako bi oni glasali za određene kadrove. Nije bilo rasprave o imenima jer prvenstveno odbori treba da procijene koji su najbolji kandidati”, naglasila je Đurović.

FOTO: Bošnjačka stranka

Sastanku su prisustvovali predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević, Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić, Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović, lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, zamjenik predsjednika Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović, predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović (SD), predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović, predsjednik Radničke partije (RP) Maksim Vučinić, Srđan Pavićević (CIVIS), Ksenija Milović (Demos), kao i lider Force Genci Nimanbegu.

FOTO: Bošnjačka stranka

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović je u pozivu predsjednicima partija na razgovor istakla da je sastanak zamišljen kako kako bi se riješio problem nemogućnosti izbora vrhovnog državnog tužioca, sudija Ustavnog suda i dijela članova Sudskog savjeta.

U pozivu liderima podsjeća se da godinama postoji v.d. stanje u više ključnih institucija i da to nalaže obavezu “odgovornog pristupa rješavanju ovih problema od strane partija”.

Ona je podsjetila da je od preuzimanja funkcije njen prioritet pokretanje parlamentarnog dijaloga i rešavanje pitanja, kako je navela, neophodnih za proces pristupanja EU.

Đurović je dodala da su među prioritetnim pitanjima izbor sudija Ustavnog suda, imenovanje članova SS, izbor VDT, reforma izbornog zakonodavstva.

“Crnoj Gori je neophodan dijalog nezavisno od većina koja je utvrđena pozitivnim propisima”, navela je Đurović u pozivima partijama.

FOTO: Bošnjačka stranka

Predsjednici Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore Marko Milačić i Goran Danilović su juče saopštili da neće prisustvovati današnjem sastanku kod predsjednice parlamenta.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ajde
Gost
Ajde

Fino što su svi za EU, samo ne vidim kako će se to realizovati sa ovakvim “Temeljnim” ugovorom i “Otvorenim Balkanom”, jer te stvari ne vode u EU već u blato?

Milos bd
Gost
Milos bd

Meni je bas bitan temeljni ugovor sa crkvom srbije. Ni o cemu drugo ne razmisljam nego samo o tome🤣🤣🤣

goka
Gost
goka

Dje ovo vodi vise prije cemo krepat od gladi no rijesit ko ce se dje moliti

marius
Gost
marius

A dje je Joanikije,predsjednik vrlo jake SPC stranke.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Aaaoooo,nema Perikla????!!!!
Otkazuj sastanak!

Rajko K.
Gost
Rajko K.

A kako se ova Djurovicka ”cojka” ka da je od Petrovica.🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Podgoricanka
Gost
Podgoricanka

Moj Milo lijepo li te vidjet.Oformi CG blok i u pobjedr.

Ovo je Crna Gor
Gost
Ovo je Crna Gor

DF poltroni su došli.E kukala majka CG, sa njima.

pinokijo
Gost
pinokijo

Milačić umislio da je neki faktor a ne pita se u svoju kuću 😀

Istina
Gost
Istina

Nego ipak mislim da brojni nasi gradjani Zrbi i ne znaju ko je Neda, nemaju kad od zadruge , ne vidjeli se

Istina
Gost
Istina

To je sad nebitno,ali ova zena lici na Nedu Arneric.

kika
Gost
kika

čl.10 ZAKON O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI ILI UVJERENJA I PRAVNOM POLOŽAJU VJERSKIH ZAJEDNICA glasi: “Pojedina pitanja od zajedničkog interesa za Crnu Goru i jednu ili više vjerskih zajednica mogu se urediti ugovorom koji zaključuju Vlada Crne Gore (u daljem tekstu: Vlada) i vjerske zajednice”. U navedenom članu ne piše temeljni ugovor, nego samo ugovor. Eto jedan od razloga da nije usklađen… Više »

Darija
Gost
Darija

Kako bez Milačića održati sastanak ?

Jovan
Gost
Jovan

A tek bez Danilovica, oce li se moci nesto rijesit bez njih??

Zoram
Gost
Zoram

Lideri..Bijeli salon.
E kukala nam majka .

Send this to a friend