Politika

Danilović smatra da su naredni mjeseci presudni za sudbinu opozicije

Narednih nekoliko mjeseci presudni su za sudbinu opozicije, pa samim tim i države, ocijenio je lider Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović na izbornoj Skupštini te stranke za Bijelo Polje.

Kako je saopšteno iz UCG, na prvoj redovnoj Skupštini opštinske organizacije Bijelo Polje verifikovan je novi opštinski odbor od 44 člana, za čijeg je predsjednika izabran Nikola Raosavljević, a za predsjednika opštinskog Izvršnog odbora Boban Petrić.

Danilović je ocijenio da uslova za poštene izbore nema niti to, kako je naveo, više iko pominje.

„Opozicija bezglavo juri u međusobna takmičenja zaboravljajući šta smo tražili i protiv koga se borimo“, rekao je on.

Prema njegovim riječima, sada je već izvjesno da neće biti zajedničkog opozicionog kandidata na predsjedničkim izborima jer “veliki” opozicioni subjekti ne žele da se dogovore.

„Nestranačka ličnost iza koje bismo stali svi ublažila bi sve nedostatke izbornog procesa. Ipak, niti je ko predlaže niti je to zajednički interes. Nudi nam se da podržimo ovog ili onog stranačkog kandidata, ovu ili onu grupaciju, ovaj ili onaj gubitnički koncept. UCG se zbog svega toga okreće sebi i mirno čekamo sud javnosti. Neko će ubrzo polagati račune za ovakvu, nerazumnu opozicionu politiku”, zaključio je Danilović.

S.B.

Send this to a friend