Politika

Darmanović: Crna Gora da se suprostavi hibridnim napadima

Crna Gora u saradnji sa partnerima treba da se suprotstavi hibridnim napadima, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na sastanku sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije i NATO i šefom Delegacije EU u Podgorici.

Darmanović je informisao diplomatski kor o dešavanjima koja su uslijedila nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaja vjerskih zajednica.

Šef crnogorske diplomatije je posebno ukazao na činjenicu da su tokom orkestrirane kampanje koja se vodi protiv Crne Gore prepoznati brojni elementi hibridnog ratovanja, pri čemu je podsjetio i na dešavanja tokom parlamentarnih izbora 2016. godine.

“Crna Gora je svjesna ovih hibridnih prijetnji i kao članica NATO je dužna da im se suprotstavi”, istakao je Darmanović, pozivajući na saradnju sa EU i NATO u cilju jačanja otpornosti na izazove koji dolaze od trećih aktera.

Na sastanku je konstatovan i visok stepen razumijevanja među saveznicima i partnerima za aktuelnu situaciju, kao i za crnogorsku vanjsku politiku u cjelini.

Govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja, šef crnogorske diplomatije je podsjetio da je Venecijanska komisija Savjeta Evrope ocijenila ovaj zakon kao korak naprijed ka modernizaciji zakonskog okvira za uređenje statusa vjerskih zajednica.

On je posebno ukazao na činjenicu da su u njegovoj izradi primijenjeni najviši međunarodni standardi, što je rezultiralo usvajanjem liberalnog zakona koji građanima Crne Gore garantuje slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja jednaku za sve.

“SPC je jedini akter koji se suprotstavio usvajanju ovog zakona, ali postoji spremnost Vlade na dijalog”, zaključio je Darmanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joxim
Gost
Joxim

Hibridne vijesti: 40.000 radnih mjesta,priznanje Kosova,Miraš Mitropolit,Državni udar Paja-Sinđa,zatrovan vazduh u Pg…i još ko zna koliko od prošlih izbora!

Cheese
Gost
Cheese

Sto velis ministre? Moramo malo “Hibridno” da podignemo tenzije, ipak idu izbori…

Gargamel Srđa
Gost
Gargamel Srđa

Odgovori li mu Angela kad se žalio za Donju fijoku?

Peruta
Gost
Peruta

Hibridni rat. Poštapalica koju će nam svaki dan prodavati pred spavanje, zajedno sa zagađenim vazduhom.

stovelis
Gost
stovelis

Treba zabraniti uvoz hibridnih sorti sjemena kukuruza i ostalih zitarica tu vreba najveca opasnost

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Onaj ko ne razumije kaže”stavelis”.Spojeno.On to ne može ni shvatiti ni razdvojiti.Komplikovano je za njega “Šta je hibridni rat”.Ne treba baš velika škola da bi to shvatio.Međutim,nije problem izgleda tu,već ko vodi taj rat?Po ovakvima,samo Srbi i SPC zbore istinu i šire pravdu.Problem je u zarobljenom umu.

Send this to a friend