Politika

Davidović hoće Šćekića na čelu izborne liste

Miodrag Daka Davidović

Unutar političkog saveza “Da svako ima”, počeli su razgovori o poslaničkoj listi za parlamentarne izbore naredne godine i, u ovom trenutku, kao nosilac liste figurira potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragoslav Dado Šćekić, saznaju Dnevne novine.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama Dnevnih novina razgovore vodi crnogorski biznismen koji živi u Beogradu Miodrag Daka Davidović, koji smatra da je Šćekić, u ovom trenutku najbolje rješenje. Davidović je javno saopštio da je osnovao i da je finansijer političkog saveza “Da svako ima” odbacuje mogućnost da bude i kandidat na narednim predsjedničkim izborima.

Prema tvrdnjava izvora Dnevnih novina, drugi na listi mogao bi da bude predsjednik SNP-a Vladimir Joković, dok bi na trećem mjestu bio lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović. Četvrto mjesto je određeno za ženu, ali se još ne zna ko bi to mogao da bude, dok Davidović smatra da bi na petom mjestu trebalo da bude, bivši predsjednik SNP-a Srđan Milić. Prema sadašnoj situaciji šesti bi mogao da bude potpredsjednik Ujedinjene Goran Radonjić.

Dragoslav Šćekić

Još uvijek nije poznato na kojim pozicijama će biti predsjednik Radničke partije Janko Vučinić i nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović. Na drugoj strani u političkom savezu Da svako ima tvrde da se o parlamentarnim izborima još nisu ništa precizno govorili. Podsjetimo, predsjednik SNP Vladimir Joković izjavio je nedavno da im je prioritet koalicija koju će osnaživati i proširivati.

“Jedno je sigurno koalicija “Da svako ima” je otvorena za razgovor sa svima koji mogu doprinijeti boljitku saveza i koji se slažu sa postavljenim ciljevima opozicije. Pregovaraćemo sa pojedinim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama, sa slobodnim intelektualcima pojedincima kao i sa svima onima koji bi podijelili sa nama one vrijednosti koje smo uspostavili pri formiranju ove koalicije i koji bi se s njima služili”, rekao je Joković.

Međutim, iako je u više navrata najavljivano osnaživanje koalicije, do sada nije saopšteno ko bi još mogao da bude dio nje.

Joković kaže da su potpuno otvoreni za razgovore sa svima i oni će trajati sve do konačnog dogovora o tome kakav će sastav biti na parlamentarnim izborima.

I Abazović u igri

Sigurno je da će sastavljanje poslaničke liste za naredne izbore političkog saveza “Da svako ima” trajati dugo jer tek treba da uslijede pregovori sa nekim političkim subjektima. U ovom savezu se sve češće pominje GP URA kao mogući novi konstituent. Podsjetimo, Dritan Abazović i GP URA su nedavno prekinuli razgovore sa Demokratama Alekse Bečića nezadovoljni brojem “prolaznih” mjesta koja su dobili. Demokrate su smatrale da je dovoljno tri dok su Abazovićevi očekivali četiri mjesta. Sada je otvoreno pitanje da li je ovako čvrst Abazovićev stav ustvari proizvod već započetih komunikacijama sa Miodragom Dakom Davidovićem i očekivanja bolje ponude od saveza “Da svako ima”.

40

avatar
1000
38
2
0
 
37
NikšićaninKutinjoStevanPGines23Vitinka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Svi nabrojani da im se dozvoli da skupe zajedno glasove ni 25% neće imati sve jak igrač do igrača.Svi su protiv Crne Gore milije im je S od nje.Posebno kad ih vodi ovaj pošteni bizismen koji nesmije doći u Nikšić.

Kutinjo
Gost
Kutinjo

Šta je ovoliko botova ođe au,dobili sendviče🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔,od velikog vođe pa laju i pljuju. Ajde botovi nastavite imate i od mene 🍔🍔🍔🍔🍔a da ću vam po 🍌🍌🍌🍌🍌🍌 da vam sendviči ne izazovu ,,zatvor”.😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

StevanPG
Gost
StevanPG

Ko god da bude narod nikad nece glasati ove koi rade protiv CG!

ines23
Gost
ines23

Koliko se samo ruznih stvari desilo u Beranama zato sto Scekic nije umio da vodi opstinu!

Vitinka
Gost
Vitinka

Od Scekica ljudi bjeze iz Berana jer nista nije uradio za njihovu bezbijednosnu situaciju kad su manjine u pitanju!

oliver14
Gost
oliver14

E ko se sve bavi politikom danas ovo je bruka!

Kosta
Gost
Kosta

Daka koji je placao opoziciju da radi protiv CG sad sastavlja listu, uzas!

goran1978
Gost
goran1978

Kad vidim ko uredjuje opoziciji izbornu listu pa ovo je smijesno!

Velimir1966
Gost
Velimir1966

A đe ćete Janka Vučinića?
On vam je veliki kapacitet,teška inteligencija,a tek što je jak,može čak i Miška Vukovića da napadne,pa Škrelju…
A što Vuletića ne napade ili ministra Jankovića ,sram te i stid bilo,junačino?!

Vrela Ribnička
Gost
Vrela Ribnička

A razmišlja se ozbiljno da na čelo liste bude Ivica Dačić…

PosrbicaCG
Gost
PosrbicaCG

Jeli. Ovo onaj ratni profiter iz Hercegovine sto skida grjehove sponzorisuci rista i mika n i srbijance iz CG.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Izgleda da ovdje sponzor vodi glavnu rijec.

Marelica
Gost
Marelica

Naravno da sad URA gleda kome moze da se prikljuci, jer samostalno ne mogu da funkcionisu.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Da svako ima …. Po mandat

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Savez koji je stvoren zbog nekih drugih razloga, najmanje se ovdje interesi gradjana gledaju.

Send this to a friend