Politika

Đeka: Pokušaj Vlade da izbriše naše iseljenike

Veoma sam zabrinut najavama o eventualnom brisanju naših najbližih koji privremeno borave u inostranstvu iz registara prebivališta i boravišta, te iz biračkog spiska, saopštio je danas predsjednik Demokratske partije i poslanik Albanske koalicije “Jednoglasno” Fatmir Đeka.

Kako je istakao, time bi najviše bili pogođeni Albanci koji su zbog ekonomskih, a u 90-im iz političkih, razloga morali da napuste rodni dom.

“Ovim predloženim izmjenama naša mala zajednica u Crnoj Gori bi dodatno bila pogođena, a na hiljade naših iseljenika, o kojima ova država navodno brine, a čini sve da im oslabi veze sa maticom, osjećaće se iznevjerenim. U srijedu sam primio na desetine njihovih poziva u kojima mi saopštavaju svoju bojazan da će, ukoliko se ovakve izmjene usvoje, nakon nekog vremena “na zakonit način” i sva njihova imovina u Crnoj Gori biti konfiskovana”, naveo je Đeka.

On je kazao da ne može da razumije to olako odricanje od svojih ljudi, “pa makar ono bilo umotano u zakonske norme, od onih koji godišnje pošalju u ovu državu preko 500 miliona eura”.

“Na ovaj način Vlada im šalje jasnu poruku: dobri ste samo kada šaljete pare, za drugo nam ne trebate”, naglasio je.

Smatra da bi bilo korisno da im oni koji predlažu te izmjene u neposrednom razgovoru objasne “zakonito brisanje” iz registra prebivališta države u kojoj su rođeni i odrasli, u kojoj imaju najbliže rođake, imovinu i grobove, i uredno plaćaju poreze.

“Zato još jednom apelujem na Vladu Crne Gore, prije svega na ministra Sergeja Sekulovića, znajući ga kao odgovornog čovjeka i pravnika, da mnogo opreznije pristupa ovom poslu. Jer, posljedice ovakvog “uređivanja” mogu biti veoma, veoma opasne”, poručio je Đeka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgorica
Gost
Podgorica

Sto su se iselili bilo im je dobro odje pa zato sigurno

Nikad više 1918
Gost
Nikad više 1918

Postavimo to ovako, neko ko je otiso u Srbiju prije 20 g , živi i radi tamo a treba da glasa i odlučuje u Crnu Goru i o našim zakonima. Treba ih brisati, podrška vladi Crne Gore

Lala
Gost
Lala

Najbolje da glasaju i odlucuju oni koji ne zive ovdje 30 godina. Od referenduma pa do danas svi Crnogorci u Srbiji nemaju pravo glasa!!! Znate li to???

Nikad više 1918
Gost
Nikad više 1918

Ne nego ljudi sto su otišli prije 30 i kusur godina i nemaju veze sa cg treba da odlučuju za mene

Njegos
Gost
Njegos

Svi pred Vladu, i staro i mlado!!!

Markoza
Gost
Markoza

Neka sto ce iseljenike nego bi i nas najradije da mogu gumicom izbrisali.

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Da nije anticrnogorac nebi bio izabran za ministra. Sramno je sto rade!

Tivat
Gost
Tivat

Žali te se Strazburu

Božena
Gost
Božena

Naši radnici u inostanstvu donesu godišnje 500 miliona u Crnu Goru i izgube pravo glasa, a radnici na privremenom radu u Crnoj Gori izesu novac iz nje i još dobiju pravo glasa
Pa đe to ima?

Dula
Gost
Dula

Toliko o vladi.

Send this to a friend