Politika

Demokrate će razmotriti da li će na sastanak kod Vuksanović Stanković

Demokrate

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić neće se odazvati pozivu predsjednice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković kojim ih poziva na dogovor oko definisanja zajedničke platforme za razgovore sa predstavnicima vlasti, jer tada neće biti u Crnoj Gori. Da li će Demokrate ići na sastanak kod Vuksanović Stanković odlučiće Momo Koprivica i Danilo Šaranović. Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a sastanak bi trebalo da se održi 3. ili 5. septembra.

“Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić ima niz međunarodnih aktivnosti van zemlje u tom periodu, a kao što smo već saopštili, blagovremeno će se članovi Odbora za sveobuhvatne reforme izbornog i drugog zakonodavstva Momo Koprivica i Danilo Šaranović odrediti prema pomenutom pozivu, imajući u vidu da će ovi poslanici u ime Demokratske Crne Gore predlagati rješenja za prve fer, slobodne i poštene izbore u istoriji Crne Gore. Razumjeli smo da je to karakter i cilj pomenutog sastanka”, odgovoreno je CdM-u iz Demokratske Crne Gore na pitanje da li će se odazvati pozivu presjednice SDP-a.

<<<Vuksanović Stanković: Opozicija da se pripremi za razgovor sa predstavnicima vlasti<<<

Izvršni direktor Građasnskog pokreta URA Zoran Mikić kazao je CdM-u da su dobili poziv Vuksanović Stanković i naglasio je da je dijalog o svakoj dobroj inicijativi apsolutno prihvatljiv.

“Dobili smo taj poziv i to je u redu za nas. Svako ko ima zdravu i dobru inicijativu, i ko želi da vodi dijalog za nas je apsolutno prihvatljivo”, rekao je Mikić.

Ipak, on je upozorio da unutaropoziciona svađa samo koristi Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

“Apelujemo na sve subjekte da odustanu od toga i da nađemo zajednička rješenja. Šta god je stvar dijaloga i stvar principa za nas je prihvatljivo”, poručio je Mikić.

Prema njegovim riječima GP URA nije nikada bip i nastojaće da ne bude nikakav remetilački faktor za sve inicijative koje su dobre, zdravorazumske i koje mogu da pomognu procesu.

“Ili ćemo svi zajedno dogovoriti uslove za slobodne i fer izbore, ili ćemo ih svi zajedmo bojkotovati”, zaključio je Mikić u izjavi za CdM.

Vuksanović Stanković uputila je poziv liderima opozicionih partija i predstavnicima poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za rad u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kojim ih poziva na dogovor oko definisanja zajedničke platforme za razgovore sa predstavnicima vlasti.

Ona sastanak predlaže imajući u vidu činjenicu da godinu dana uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori nema uslova za organizovanje fer i slobodnog izbornog procesa, i da bi se time započeo proces političkih konsultacija koji bi vodio uspostavljanju zajedničke platforme za pregovore o izbornim uslovima.

Poziv za sastanak je upućen političkim subjektima koji su iskazali interes da učestvuju u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću, predsjedniku URA Dritanu Abazoviću, predsjedniku DEMOS-a Miodragu Lekiću, lideru SNP-a Vladimiru Jokoviću, kao i predstavnicima kluba SNP-DEMOS Neđeljku Rudoviću i Posebnog kluba poslanika Aleksandru Damjanoviću. Perdsjednica SDP-a poziv nije uputila Demokratskom frontu.

A.Obradović

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Haris
Gost
Haris

Ove demokravate su ka mačke u februaru, ni kraćeg mjeseca, ni veće dreke.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

zasto nije uputila poziv frontu….citava opozicija bi mogla stati iza ove zene ….mnogo ste spori da se stvari mijenjaju brze na bolje….ako se dogovorite odlicno ako ne svi bojkot imate podrsku gradjana

Haris
Gost
Haris

Prije će da građani, tj glasači ovih, dobijaju od njih poDršku.

darko
Gost
darko

DEMOKRATE CE SAMI SA SOBOM. I SAMO TAKO ZNAJU I UMIJU.

Počinje cirkus
Gost
Počinje cirkus

E propalo se kada su SDP i Draginja postali nešto u CG.Eto kakav je bio , Ranja je za nju Ajnštajn u političkom smislu.Zamislite sada kada joj pristupe Bečić , Dritan , …,pa se oni nešto dogovore.Takozvani građani , jer su za njih svi ostali seljaci !Cirkus počinje…..

Divanija posrba
Gost
Divanija posrba

Mora mala da je povukla na ujcevinu…

Komsija
Gost
Komsija

Zar ne rece Becic da nece sa sdpiem posto su minirali Jokica u Kotor???

Nenad
Gost
Nenad

Ja mislim da bi u cg sve procvjetalo kad bi promijenili vlast,opoziciju i kompletan narod..

Haris
Gost
Haris

Na primjer da dovedu vučića, đilasa i gedžovane aaahahahahaha proćetali bi ka božur na Kosovo.

Komendija
Gost
Komendija

Ljudi moji ovo je smiješno.Koji je politički faktor Draginja i SDP da zove na sastanak opoziciju.Da još bude smješnije mediji tome daju neki značaj.
A uz to još partija koja je napravila političku korupciju u Kotoru !

1389
Gost
1389

Faktor koji je 30 god na politickoj sceni, a ovi se nisu ni rodili

Flojd
Gost
Flojd

Ja bi kod Draginje svaki dan isao, samo da je gledam ako nista drugo.

Ksenija
Gost
Ksenija

Ali moja faca kad sam prvi put cula ko joj je muz….jako je zgodna i kladim se da je sposobnija od pola opozicije…

ND
Gost
ND

Ako ćemo pošteno,oni ne znaju šta će više sami sa sobom koliko su se pogubili!

Fileopg
Gost
Fileopg

Demokrate nikad za isti sto neće śesti ni sa jednim predstavnikom SDPa, DPSa, DFa, SDa jedino sa crnogorskom, Ura, možda sa ponekom nacionalnom partijom …

Miki
Gost
Miki

Ako ovako nastave nestaće sa političke scene

Fileopg
Gost
Fileopg

Lideri opozicije treba da podnesu ostavke unaprijed, u slučaju da ne pobijede vlast i viđet će te kako će svi bojkotovati izbore ili poslije vrdati levo- desno napred nazad ka Lekić što je vrdao. Ostavke gospodo puštite i druge iz partija da se oprobaju…

Smile
Gost
Smile

Ada podjite jadni podjite,nece ve ize$!

Demokrata
Gost
Demokrata

Demokrate su najbolje sa Mr Aleksom Bečićem! ✊🇲🇪

Bobo
Gost
Bobo

U cemu?

Fan demokrata
Gost
Fan demokrata

Lideru nas, nemoj da im das sansu da preko nase grbace opet dodju u privilegiju da budu jedini saveznik vlasti.njihovo vrijeme sdp-a je proslo.ovo ponudjeno savezništvo je samo borba za neodlučne glasace.

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Plagisa nas, zalud ti je prica, i zalud su ti Amfilohijeve pare: Crna Gora Crnogorcima!

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Nikad nece ni saznati

PEt
Gost
PEt

Demokrate se ljute što nije pozvan i Pavićević -Crnogorska. Bez njegove podrške se osjećaju ugroženo. Neka Draginja pozove Pavićevića i evo ih na ‘vi čas.

Goran Pg
Gost
Goran Pg

Ide da riješi ovo oko požara u Amazoniji 😀

Pa hit 😂
Gost
Pa hit 😂

ima niz međunarodnih aktivnosti van zemlje u tom periodu

Haris
Gost
Haris

Jedino što znaju je uzimanje mjesečno po 2.000,00€ za NErad, a preko grbače građana. Ostalo nemaju pojma: žive u CG, a slave tkz. Podgoričku skupćinu, slikaju se sa četnicima, ne znaju kojim jezikom govore i u čiju crkvu idu, glasaju protiv države CG i brane beogradske mostove, mijenjaju brave i meću lance i katance, lažu, petljaju i varaju građane, nose… Više »

Slavko
Gost
Slavko

Pozdrav za Rozaje!

OKG
Gost
OKG

Za koju si ti drzavu Harise?

Slavko
Gost
Slavko

Veliku Albaniji, izjede ga sve sto je bolje za Crnu goru…

Send this to a friend