Politika

Demokrate Kolašin: Bićemo bedem DPS-ovom bezakonju i pustošenju

Kolašin

Kao najjači opozicioni politički subjekt bićemo isključivo posvećeni zaštiti javnog interesa, borbi za vladavinu prava i socijalne pravde i kao istinski predstavnici svih građana Kolašina bićemo bedem bezakonju i pustošenju vladajuće koalicije, okupljene oko Demokratske partije socijalista, poručili su predstavnici Demokrata u Skupštini opštine Kolašin sa jučerašnje konstitutivne sjednice SO.

Kako su saopštili iz opštinskog odbora Demokrata u Kolašinu, na dnevnom redu našao se izvještaj Opštinske izborne komisije o rezultatima održanih izbora 27. maja i verifikacija odborničkih mandata, a u novom sazivu SO Demokrate će predstavljati šest odbornika-Vladimir Martinović, Vladan Rakočević, Ivana Grujić, Bojan Medenica, Slavko Dulović i Predrag Golubović

“Odbornici Demokrata nisu dali legitimitet izbornoj većini koja je konstituisana, već su napustili zasjedanje prije glasanja o izboru predsjednika Skupštine. Kao što je javnosti poznato, održani lokalni izbori u Kolašinu održani su u nezapamćenoj nedemokratskoj atmosferi, koju su obilježile svojevrsne izborne manupulacije i zloupotrebe od strane DPS-a”, navode kolašinske Demokrate.

Ističu da njihova stranka nije potpisala Izvještaj o konačnim rezultatima izbora, čime su pokazali odnos prema izbornom procesu i izbornim rezultatima na lokalnim izborima.

“Podsjećamo građane da je prilikom brojana listića konstatovan ogroman broj listica na strani DPS-a i njihovih satelita, sa kojima danas konstituišu vlast, sa raznim geometrijskim figurama, što jasno oslikava da volja građana nije slobodno izražena, što je takođe i u suprotnosti sa Ustavom Crne Gore, jer građanin, kao nosilac suvereniteta, vlast ostvaruje neposredno i preko slobodno izabranih predstavnika. Dakle, vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima ne može biti legitimna i priznata”, ocjenjuju Demokrate.

Zato je, kažu, nedvosmisleno jasno da će vladajuća koalicija nastaviti tamo gdje je stala 2014. godine sa poharom Kolašina.

“Sve ovo što su radili punih 30 godina nas ne uvjerava da će ova neligitimna vlast raditi pošteno i odgovorno, već isljučivo za sebe, tako što će javni interes podrediti privatnom, na samo njima svojstven način”, poručuju iz kolašinskog odbora Demokrata.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Sto do sad nijeste bili bedem i kritikovali dosadasnju vlast?

Medovina
Gost
Medovina

Bedem oburdani.

Mojsije
Gost
Mojsije

Vaše sposobnositi i učinak u Kotoru,Budvi i Novom je vidljiv.Viste bedem oburdani i u razvali ne su vam kredo.

Jakvinta
Gost
Jakvinta

Za taj bedem im trebaju lopatice, grabuljice, pijesak… i dosta crvenih kravatica i uski sako da izgledaju veći u odeljenje. to je bedem.

Send this to a friend