Politika

Demokrate: Najoštrije osuđujemo primitivizam i šovinizam u Pljevljima

Foto: Twitter

Najoštrije osuđujemo primitivizam i šovinizam koji se u Pljevljima i svim drugim gradovima u kontinuitetu manifestuje sa dvije strane političkog spektra u Crnoj Gori, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

<<<Protest ispred pljevaljske policije zbog imenovanja Đurđevića za načelnika<<<

“Nedopustivo je da iko u Crnoj Gori 21.vijeka i pomisli da nacionalno opredjeljenje bilo kog pojedinca može biti preporuka ili eliminacioni faktor za bilo koje radno mjesto”, kazale su Demokrate.

Prema njihovim riječima, nebuloza je da iko ima problem da bilo koji Bošnjak ili Musliman bude na nekoj čelnoj poziciji.

“Nebuloza je i ideja da nacija za bilo čije zloupotrebe može funkcionisati kao zaštitni omotač. Oni koji nam to spočitavaju slijede primjer Bebe Popovića iz Srbije koji misli da nam je na ovaj način moguće naškoditi”, navode Demokrate.

Kako ističu, rtaduje ih da obije strane nacionalšovinističke medalje govore o pećinskom nacionalizmu jer tako mogu doći do spoznaje da ga ima i kod jednih i kod drugih.

“Da zaključimo: ne može nacija biti ni nagrada, ni kazna za bilo koga, ni krivica, ni zasluga. Kada su u pitanju zapošljavanja na čelnim pozicijama i kojim god drugo, nacija i konfesija ne smiju biti relevantan faktor. A nisu i neće ni biti gdje se Demokrate pitaju”, zaključuju iz Demokratske Crne Gore.

Podsjetimo, juče su se ispred Centra bezbjednosti u Pljevljima okupili građani u znak protesta jer je Haris Đurđević imenovan za novog načelnika Centra bezbjednosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milan Rajkov
Gost
Milan Rajkov

Demokrate se svakim danom sve vise ogolijevaju i pokazuju se da su oni samo Stranka mladih Demokratskog fronta i nista vise!

Lela
Gost
Lela

Nema licemjernije i fukarskije partije od Demokrata. Njihov odbor u Pljevlja je za smjenu covjeka profesionalca jer im smeta sto nije srbin , a po njihovim arsinima muslimani nijesu toga dostojni i vrijedni???

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Da bi ste dali ovakvo saopštenje,morali bi žestoko pročistiti svoje redove!!

Caramdjordje
Gost
Caramdjordje

Kako osudjujete kada je potpis predsjednika oo Demokrata ispod poziva na skup?

Send this to a friend