Politika

Demokrate nastavljaju bojkot, DF i SDP dolaze

Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zakazao je za ponedjeljak sastanak Kolegijuma na kojem će biti razmatrano pronalaženje najboljeg modela i načina rada poslanika sa ciljem obezbjeđivanja preduslova za nastavak unapređenja izbornog zakonodavstva.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, osnovne smjernice u ostvarenju tog cilja biće preporuke iz izvještaja ODIHR-a nakon održanih predsjedničkih izbora, kao i sagledavanje predloga političkih aktera i relevantnih nevladinih organizacija.

“Na Kolegijumu predsjednika, kojem prisustvuju potpredsjednici Skupštine i šefovi klubova poslanika, razgovaraće se i o formi u kojoj će se realizovati dijalog, uz poštovanje i jačanje institucionalnog okvira”, navodi se u saopštenju.

Brajović, kako se dodaje, očekuje da će u narednom periodu biti održan kontinuitet unapređivanja zakonskih rješenja između dva izborna ciklusa, kao što je bio slučaj sa rezultatima radne grupe uoči predsjedničkih i lokalnih izbora održanih proljetos.

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Milutin Đukanović kazao je Dnevnim novinama da će prisustvovati kolegijumu.

“Ne očekujem ništa posebno od ove sjednice kolegijuma, već ga tretiram kao svaki drugi kolegijum. Ne znam o čemu će se govoriti na početnom kolegijumu, svako ima pravo da predlaže šta želi. Vidjećemo ko će šta da predloži”, rekao je Đukanović.

I u SDP-u su potvrdili da će šef poslaničkog kluba SDP-a Raško Konjević učestvovati u radu Kolegijuma.

“SDP učestvuje u radu Skupštine i naš predsjednik Kluba dolazi na sve sjednice bez obzira šta je na dnevnom redu”, rečeno nam je u ovoj partiji.

Sa druge strane, generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović je ranije za Dnevne novine kazao da je predlog DPSa, koji se svodi na optimizaciju izbornog zakonodavstva za tu partiju potpuno neprihvatljiv. On je naglasio  da je plan Demokrata i GP URA potpuno jasan.

“Njime se predviđa osnivanje ad hoc (privremenog) parlamentarnog odbora koji bi utvrdio predloge rješenja za sveobuhvatnu izbornu i drugu reformu kako to stoji u Planu kojeg su prezentovali lideri ova dva politička subjekta, a koji je dobio nepodijeljenu podršku Brisela”, kazao je Bogdanović.

Poslanički klub Demokratske partije socijalista DPS, podnio je krajem jula Kolegijumu Skupštine inicijativu za formiranje parlamentarne Radne grupe za optimizaciju izbornog zakonodavstva i opštih uslova za sprovođenje izbora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joo
Gost
Joo

Uvesti zakon da kad bojkotuju skupstinu….dakle ne dolaze na radno mesto…..nema ni plate…..u kojoj firmi mozes da ne dodjes na posao a dobijes platu…..nigde….prema tome i ovim parazitima treba oduzeti platu……

Velimir
Gost
Velimir

NIKAKVA STETA,MOGLO SE I BEZ OVIH!

Akio
Gost
Akio

Ne treba se obazirati na pokusaje ucjene Demokrata i Ure, u skupštini je četiri petine poslanika.

Send this to a friend