Politika

Demokrate DPS-u: Zacrvenite li se makar malo za sva otimanja

Poslanici Demokratske Crne Gore su se odrekli apsolutno svih privilegija na koje imaju prvao, jer je, kako su poručili, za njih politika društveno odgovorno ostvarivanje javnog dobra.

Iz Demokratske partije socijalista DPS su kazali da Demokate pokazuju licemjerje kojim vrijeđaju zdravi razum građana Crne Gore kada prigovaraju zbog skupštinskih primanja poslanicima koji su svakog dana na svom radnom mjestu, a sebe predstavljaju kao humanitarce koji doniraju dio prihoda u plemenite svrhe.

Potpredsjenik Demokrata, Momo Koprivica, pitao je DPS da li su se njihovi poslanici koji, kako tvrdi, dobijaju pet miliona iz državnog i lokalnih budžeta ikad ijednog centa odrekli.

“Da li ste ikad za tri decenije vladavine i primanja po pet miliona iz budžeta ikad odrekli nečega u korist naroda? Da li ste vi koji raspolažete sa pet miliona iz budžeta ikad i jedan cent od partijskog novca uložili u obnovu seoskih škola? Da li ste se tokom tri decenije na vlasti odrekli i jedne stanarine?”, naveo je Koprivica u reagovanju.

Kako je poučio, poslanici DPS-a se i pored raspolaganja sa pet miliona budžetskog novca nijesu mogli uzdržati, a da ne uzmu i 128 eura za gorivo.

“To je kleptokratski poriv koji liječite otimanjem od usta sirotinje. A otimate žestoko. Sjetimo se samo 125 miliona palih garancija za Kombinat aluminijuma, sjetimo se kriznog poreza, neustavne takse euro po euro, neustavne takse na radio prijemnike. Sad ozbiljno – zacrvenite li se makar malo kad se sjetite svega što ste radili ovoj državi i građanima?”, navodi Koprivica.

On je poslanike DPS-a upitao za šta su dobili pet miliona iz budžeta.

“Dobili ste pet miliona za četiri radna dana. Dobili ste pet miliona za 30 radnih sati od kojih ste 27 sati pritiskali taster. Dobili ste pet miliona da pokažete kako Skupština nije vlast koja misli, već mašina koja sluša i štancuje propise”, smatra Koprivica.

Oni je ocijenio da su poslanici DPS-a dobili pet miliona za to što i donijeli više neustavnih propisa, nego što su ih pročitali.

“Demokrate ne samo da su se odrekle apsolutno svih privilegija, od službenih telefona, automobila, goriva, stanarina, već smo, na primjer, samo u Budvi uspjeli da raskrinkamo jednu režimsku mahinaciju na osnovu čega se može obezbijediti budžetski novac za sve političke subjekte”, rekao je Koprivica.

On je naglasio da Demokrate za razliku od DPS-a, politiku ne shvataju kao valjanje u privilegijama.

“A onaj ko se valja u privilegijema, ima jedan jedini motiv u samoodbrani: da i druge pokuša uvaliti u blato, ne bi li građani rekli “Svi su isti”. E pa nijesu svi isti i neće vam proći pokušaj da izjednačite, sa jedne strane, časne ljude koji se dobrovoljno odriču privilegija i, sa druge strane, pljačkaše i uzurpatore koji nijesu ukrali samo ono što je za nebo svezano”, poručio je Koprivica.

On smtra da je za DPS politika sticanje privilegija, a za Demokrate društveno odgovorno ostvarivanje javnog dobra.

“Za vas je politika besprizorna i ogoljena raspodjela plijena, a za nas službovanje društvu i svim građanima naše zemlje. Upravo dok je vaša vlada stezala kaiš građanima, varala majke i otimala od usta sirotinjske djece, mi smo se odrekli svih političkih privilegija, a partijske pare nijesu išle u ugodan život funkcionera, već u obnovu dvije seoske škole, a u toku je i obnova treće, i u vođenje političke kampanje u okviru koje obilazimo i najudaljenija sela i ljude i domaćinstva koje nikad i nijedan funkcioner nije obišao i pitao kako žive”, saopštio je Koprivica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
emenman
Gost
emenman

Vi imate kravate da se crvene umjesto vas.

crnogorac
Gost
crnogorac

Crvenilo je odraz srama kod moralnih osoba sa razvijenom ličnom kulturom, dje tu vidite depeesovce?

Emmi Emmenbrüke
Gost
Emmi Emmenbrüke

Evo cetnici u cg

blondy
Gost
blondy

Ovaj se isprica,sve ista prica,ali ne rece jesu li se odrekli plata posto ne rade odnosno ne dolaze u parlament.ovog da pitas kako se zove isto bi ovo saopstenje poslao medijima i na kraju ne bi napisao kako se zove

Kaja
Gost
Kaja

Ko je ovaj? Jel i on dobija deo od ovih 500000?

Say my name
Gost
Say my name

Ne mogu se gledati od crvenila

seka
Gost
seka

Zato i nose crvene kravate da se neprimijeti koliko se crvene…

Ivo
Gost
Ivo

Cujes odrekli se privilegija, a svakog prvog na blagajnu skupstine za platu..haha..price za malu djecu..

Jovana
Gost
Jovana

Ovakvih foliranata nijesmo imali. Dzaba kravate no se ka nekakvi faktori uskopistili pa bljuju vstru na sve zivo. Rjecnik koji upotrebljavaju govori da su samo filijala DF sa kravatama.

Send this to a friend