Politika

Demokrate tvrde da je direktor ASK pion DPS-a

Presuda Upravnog suda kojom je poništena odluka Agencije za sprječavanje korupcije, na osnovu koje je Vanja Ćalović-Marković razriješena sa pozicije člana Savjeta Agencije samo je potvrdila ono što je javnosti odavno poznato, a to je da je Sreten Radonjić  pion DPS-a koji je na funkciju direktora Agencije postavljen u svojstvu partijskog poslušnika, a ne kao čovjek od znanja i struke, smatra Anđela Peković, portparolka Demokratske Crne Gore.

<<<Upravni sud poništio odluku ASK-a u slučaju Ćalović Marković<<<

Osim toga, dodaje ona, ova presuda je nedvosmisleno pokazala da Agencija nije nezavisna i samostalna u svom radu, da nije institucija koja sprovodi zakon u cilju sprječavanja i suzbijanja korupcije, i shodno tome, da doprinosi demokratizaciji crnogorskog društva i unapređenju vladavine prava, već institucija koja, kao produžena ruka Demokratske partije socijalista, služi za obračun sa neistomišljenicima.

“Po ustaljenom obrascu- svako ko izrazi svoj stav i mišljenje koje je u suprotnosti sa politikom vladajuće partije i ko ukaže na nezakonitosti koje ona vrši državni je neprijatelj sa kojim se treba obračunati-  Radonjić je krenuo i u obračun sa Demokratama, u konkretnom slučaju, sa  doktorkom Simić, koja je odbornica u SO Mojkovac. Zato i ovog puta poručujemo da ćemo se boriti svim dozvoljenim sredstvima protiv silnika koji izvršavaju partijske naloge kroz institucije sistema, kao što je to slučaj sa ASK-om i DPS-om. Nasuprot nezapamćenoj kampanji, režiranoj od strane DPS-a, koju su obilježile kategoričke tvrdnje Radonjića o navodnom sukobu interesa Vanje Ćalović Marković, imamo sudsku presudu koja ukazuje da je upravo Agencija, na čijem čelu je Radonjić, ta koja je u nekoliko navrata prekršila zakon”, jasna je Peković.

Prema njenim riječima, ova presuda Upravnog suda samo je još jedan u nizu dokaza da u Crnoj Gori postoji znak jednakosti između vladajuće partije i institucija sistema, a  da,  sa druge strane, imao samo deklarativnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

“To je, bez sumnje, jedna od vodećih prepreka na našem putu integracija u EU i pokazatelj da postojeća vlast nema ni političke volje, a ni kadrovskih kapaciteta da se izbori sa tim problemom i uvede Crnu Goru u zajednicu evropskih država. Shodno tome, prvi korak nakon pomenute sudske presude koja govori o bezakonju Agencije za sprječavanje korupcije, trebalo bi biti razrješenje Radonjića sa mjesta direktora Agencije. Jasno je da Agencija, sve dok je Radonjić na njenom čelu, neće učiniti ništa kako bi prihvatila sugestije Evropske komisije u dijelu koji se odnosi na detaljne provjere javnih funkcionera u otkrivanju slučajeva visoke korupcije, a u vezi sa tim i slučajeve neosnovanog bogaćenja, promjene i prenosa imovine i utvrđivanja porijekla imovine. Činjenično stanje govori o Radonjićevoj političkoj pristrasnosti i poslušnosti, te kao takav, uz nedostatak potrebnih kompetencija za vođenje jedne ozbiljne institucije kao što je Agencija za sprečavanje korupcije, nema ni profesionalni, ni moralni integritet da i dalje ostane čelni čovjek iste”, zaključila je ona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Quro
Gost
Quro

A ovo ste zabranili komentare jel tako?

Drago Dragović
Gost
Drago Dragović

Ako mislimo da će Jevropa rješavati ovakve stvari umjesto nas jedno je sigurno… Grdno se varamo. Nije pitanje hoćemo li se dovesti u normalu, već koliko ćemo kasniti do cilja.

Mne
Gost
Mne

Uh kakva je ova mala…

spediter
Gost
spediter

Andjela bolje da nadjes nekog muskarca da “skace”na tebe,a ne dijelis kocetu sa “ljubavnicom”a te se osobe zovu lezbbejke,srecno ti bilo.

Porok ljepote
Gost
Porok ljepote

A ciji ste vi pioni ako se vec bavimo tim temama , ne idite u blato iz blata samo blatnjavi , a greota je ova ticijanova ljepotica da se uprlha

Razocaran
Gost
Razocaran

Kao da je to novost.To zna svako malo dijete u Crnu Goru.To je GADSN Posao.Biti neci POTRCKO,posebno Markovicev, To je vec DNO DNA.

bodulski borej
Gost
bodulski borej

ah, lijepe li su djevojke crnogorke, odista. upravo ovakovu jednu kao andjelu bih volio upoznati u crnoj gori, i tko zna, ako kemija izmedju nas proradi, uskoro/kasnije i ozeniti. samo da mi je znati gdje ih u crnoj gori mogu sresti ili pronaci.

Banjo
Gost
Banjo

Usrećio bi se s ovom malom izdajicom!

Ljubo C
Gost
Ljubo C

Zgodna ova Pekovicka ..

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Ron Dzeremi ti kaze cao

Send this to a friend