Politika Ponedjeljak, 13.12.2021.

Deset do Osam – Dan D ili Ipak Ne?

Dobro jutro! Danas bi trebalo da se glasa o povjerenju vladi, ali evo čujemo da bi opozicija mogla da povuče prijedlog o nepovjerenju. Vlast između sebe nikad posvađanija, i DF bi da skrati mandat. Kako je Spajić sakrio da su dolari koje je primao bili singapurski, i kako se Dritan bahati u luksuzu Dubaija, ko je čovjek iz hotelske sobe premijera Krivokapića.

Dan D ili ipak ne?

Danas treba da se glasa o nepovjerenju vladi, i poslanici opozicije koji su podnijeli inicijativu su nas ubjeđivali da imaju većinu, tako da bih, i pored natpisa u medijima, samo hipotetički rekao da su, ako povuku inicijativu, iznevjerili očekivanja javnosti.

DF-u ne treba ništa vjerovati, ali su ovaj put prilično uzburkali strasti najavljenim podnošenjem inicijative za skraćenje mandata skupštini. Njihovi botovi i trolovi na mrežama su već krenuli u opravdavanje njihovog postupka, a pomogao im je i Dritan Abazović, koji u predvečerje najveće krize vlasti od početka, na instagramu objavljuje storije kako uživa na trci Formule 1, i kako mu UAE rukovodstvo ispunjava dječačke snove.

URA kaže da sa DF-om neće dogovarati nove izbore, iz DF-a ukazuju na to da se URA sve lakše dogovara sa DPS-om. Demokrate likuju nad navodnim povlačenjem inicijative za smjenu vlade, i govore kako su tu da ostanu do 2024.

I Andrija Mandić ima informaciju da će opozicija povući inicijativu jer nema 41 glas. Isto radi i Danilovićeva stranka UCG, koja sada, kada je izjednačena sa Abazovićevom i premijerovom strankom u Mojkovcu, sve više dobija na značaju.

Vladimir Joković u jednom obraćanju kaže kako bi i sa crnim đavolom išao po pećinama za dobro Crne Gora, a onda, u drugom, demantuje sebe da je o bilo čemu pregovarao sa bilo kim.

Javio se i Predrag Popović iz pokojne Narodne stranke, da kaže kako se ne smije dozvoliti rušenje vlade. I on je protivnik bivšeg režima u kom je učestvovao.

Milatović Demohrišćanin

I ovi iz vlade su se prepali da se kraj približio, pa se sve češće vidi kako pripremaju teren za novu partiju. Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović poručuje kako vjeruje da parlamentarna većina naći mudrosti da ojača Vladu. Kako je rekao, ukoliko se to ne desi izbori su kaže demokratsko rješenje, gdje bi i nova stranka mogla naći mjesto.

Progon Saše Zekovića

Brojni aktivisti i javni djelatnici reagovali su na  pritiske na građanskog aktivistu Aleksandra Sašu Zekovića, čije se ime pominje tokom ispitivanja građana, koji se pozivaju na informativne razgovore zbog dešavanja na Cetinju 5. seprembra. U tim razgovorima, policija navodno označava Zekovića kao inspiratora i vođu pobune.

Kako je Spajić obmanuo građane o svojim primanjima

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić objavio je na Twitteru podatke o svojim prihodima u Singapuru za devet mjeseci 2019. godine. Tvrdi da su u tom periodu njegovi prihodi iznosili 201.905 dolara ili 22.433 dolara mjesečno. Ali ministar Spajić nije precizirao da je riječ o singapurskim, a ne američkim dolarima. Ako se njegova bruto primanja u singapurskim dolarima preračunaju u američke, (singapurski dolar je oko 70 odsto američkog) onda su ta primanja za devet mjeseci 2019. iznosila oko 148.000, odnosno 16.400 mjesečno.Imajući u vidu da kvadrat stana u Singapuru košta 25000 dolara, a da je minimalna zarada za dobijanje radne vize 5000 dolara, onda shvatite kolika je obmana ministra Spajića.

Iznenađenje u hotelskoj sobi premijera

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić boravio je sredinom novembra u Strazburu, povodom zvanične posjete Savjetu Evrope, ali tu je posjetu, kako je objavio portal Nova.rs, obilježio incident. Kako je rečeno ovom portalu iz diplomatskih izvora, u hotelsku sobu crnogorskog premijera upalo je nepoznato lice u trenutku kad se u njoj zatekao lično Krivokapić. Nepoznati muškarac zatečen je u sobi premijera u periodu kad je on sa delegacijom trebalo da bude van hotela, ali se, nakon što je promijenio plan, u vremenu predviđenom za ručak, vratio u svoju hotelsku sobu. Što radi služba obezbjeđenja predsjednika i naš ANB sem što uhode protivnike režima i gaze ljude kolima?

Unija poslodavaca za Otvoreni Balkan?

Privredama Crne Gore i Srbije treba otvoreno tržište i ukidanje barijera koje ometaju poslovanje i saradnju privrednika dvije zemlje, zaključeno je na sastanku predsjednika Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predraga Mitrovića i predsjednika Unije poslodavaca Srbije (UPS) Miloša Nenezića, koji je održan u Beogradu, uz učešće privrednika – članova UPCG i UPS. Prilikom primanja plakete, Mitrović je u rukama držao i krst sa četiri ocila da zapečati utisak.

To je to za ovo javljanje. Uživajte u ostatku dana.

S poštovanjem,

Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg100%
Gost
Cg100%

Takav je svaki posao Dpsu

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Predrag Mitrovic je putokaz kojim ce da ide dps !

Send this to a friend