Politika Petak, 26.03.2021.

Deset do Osam – Ključni Čovjek

Dobro jutro! Čitate dnevni kontekstualni prikaz vijesti koje su obilježile protekli dan.

Uređuje: Ljubomir Filipović, analitičar CDM-a

Pridružite nam se i na vajberu klikom na ovaj link

Zvižduci svima

Jake policijske snage i blokirana zgrada banovine na Cetinju obilježile su prvo proljećno zasijedanje crnogorske skupštine. Kao da dolazi okupacioni guverner, a ne premijer ove države. Okupljeni su izviždali vlast, ali ovaj put nisu ostali dužni ni opoziciji, za koje je jedan dio okupljenih rekao da su upravo oni krivi za ovakvu situaciju u kojoj smo se našli. Jedini od poslanika opozicije i nekada vlasti koji su prišli i pozdravili okupljene Cetinjane bili su Nikola Janović i Draginja Vuksanović, dok je Marko Milačić provocirao okupljene podižući tri prsta u njihovom pravcu.

Samu sjednicu su obilježili nastupi premijera, njegova gomila lapsusa, onda “govor” Branka Radulovića. Jedino je smislena bila razmjena premijera i Raška Konjevića, ali i to se razvodnjilo. Premijer i dalje govori o tome što je činjela bivša vlast bez ideje i vizije koju bi podijelio sa građanima. Očigledno premijer ima problem da razumije da ne može da podiže ton u parlamentu u kom je on samo gost i sa kojim dijeli vlast u ovoj zemlji.

Sjednicu je obilježilo i bačanje poslovnika od strane lidera Liberalne partije, Andrije Popovića, zbog čega se on kasnije izvinio javnosti.

Ključni čovjek

Saznali smo juče da je Dejan Vukšić premijerov ključni čovjek, i potvrdili ono što smo znali da se navodni koordinator svih službi Dritan Abazović u toj vladi ne pita svojih gaća. Premijer je i dalje branio Vukšića zbog curenja informacija. Dobro je primjetio Predrag Bošković, poslanik DPS-a da je premijeru nove i oslobođene Crne Gore, ključni čovjek direktor ANB-a. Kao da smo u policijskoj državi.

Crnogorska Pravoslavna Crkva

Andrija Popović je postavio pitanje kada će potpisati temeljni ugovor sa CPC, ministru Vladimiru Leposaviću, nekadašnjem glavnom pravnom savjetniku SPC u CG, koji je najavio potpisivanje ugovora sa srpskom crkvom.

U to vrijeme diskriminisana CPC se nalazi na rubu egzistencije i moli vjernike da im se pomogne. Kako im možete pomoći pročitajte ovdje.

Komnenićeva sačekuša

TV Vijesi se trude da nas ovih dana ubijede da Sead Sadiković nije izazvao incident u Bijelom Polju, iako smo svi svojim očima vidjeli da jeste. Tako su sinoć organizovali emisiju u kojoj su pravili sačekušu za GI 21. Maj i Mika Živkovića, u kojoj se Petar izvikao na reditelja Branka Baletića, člana savjeta ove organizacije. Petar je obmanuo javnost spinujući i pogrešno interpretirajući post građanke Bijelog Polja Sanele Rovčanin, koja je o svemu pisala na fejsbuku gdje je i demantovala Komnenića. Sead Sadiković je svojim ponašanjem, trofejnim šetanjem zastavom otvorio Pandorinu kutiju i dao zeleno svjetlo svima da na okupljanjima otimaju zastave jedni drugima, i to je najgore od svega ovoga. Sad svako može da se osjeti pozvanim da otima crvene zastave i trobojke u ionako zagrijanoj atmosferi. Prvi sam podržao Sadikovića te noći i bezuslovno mu vjerovao iako je u mom gradu od nasilnika pravio heroje. Ipak, nakon što sam pogledao snimak zauvijek sam promjenio mišljenje o njemu.

Vojvođanski novinar Dinko Gruhonjić komentarisao je za podgorički Gradski radio bjelopoljski incident sa istim zaključkom.

Ministar Milatović postaje političar

Iako je važio za ekspertski kadar, ministar Jakov Milatović pokazuje da svoje znanje i iskustvo iz bankarskog sektora nije baš najsrećnije umio da primjeni u kreiranju ekonomskih javnih politika i da sada i on pribjegava političkom obračunu. U svojoj izjavi kritikovao je predsjednika Mila Đukanovića iz čijeg su mu kabineta odgovorili.

To je to za danas, čitamo se opet u ponedjeljak. Ugodan vikend želimo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rio
Gost
Rio

Spašavanje redova Sadikovića je najgori Komnenićev posao do danas

BosaNova
Gost
BosaNova

Ljubo se ponasa kao da smo imali slog pa ne vidimo sta se desava

Шћепо
Gost
Шћепо

Нисте могли писменијег аналитичара наћи? А да, такви нису послушници…

mikele
Gost
mikele

Ccc Ljubče,Ljubče zdravoljupče

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

do jučer sam mislio da premijerski sat postoji zbog građana jer poslanik unaprijed dobije odgovor sli od jučer izgleda da nije tako premijer više optuživao po malo prijetio nnešto i rekao ali uglavnom je sve bilo da ne čitam sve tamo vam piše okle ja mogu da znam što tamo piše

Send this to a friend