Politika Biram Crnu Goru

Dječija prepucavanja oko Topolice zbog političkih poena

Biram Crnu Goru

Ponovo vidimo u medijima da se bivša i sadašnja vlast prepucavaju oko zemljišta na Topolici III. Nama iz Biram Crnu Goru sve to liči na svađu djece oko toga ko je dublje umočio prste u teglu sa medom, navodi se u saopštenju.

“Kao prvo da se razumijemo, oni što su na republičkom nivou bivši, u Baru su sadašnji te je građanima jako teško da razumijju ko je tu i za šta kriv ili je donosilac dobre odluke.
Kako se ovdje radi o odlukama koje su isprepletene između lokalnog i republičkog nivoa, vjerujemo da su donosioci odluka pogriješili u oba slučaja i da zemljiste ovakvog potencijala nije trebalo prodavati”, piše u saopštenju.

Kako su naveli, svuda u svijetu se zemljište koje je na najboljim lokacijama čuva za kapitalne objekte od značaja za opštinu.

“Ne sumnjamo u lošu namjeru da se novac inkasira u budžet opštine, pa možda i uposle neki mladi ljudi, ali je činjenica da je ova lokacija bila idealna za izgradnju kompleksa zatvorenih bazena koja bi dugoročno Baru dao velike benefite”, kazali su iz te političke partije.

Iz BCG su kazali da, Bar kao grad sa najviše sunčanih dana na primorju i kao idealna destinacija za sportiste u zimskom periodu mogao bi da se nađe na evropskoj i svjetskoj mapi kao novi centar za plivanje i vaterpolo.

Podsjećaju, da su o tome govorili još 2018-te a govore i sada. Dodasju da bi izgradnjom ovakvog objekta svakako, pored povećanja turističke posjete, podigli i kvalitet života sugrađana, a vjerovatno bi za par godina dobili i nekog novog šampiona iz Bara.

“Ovako, jedni su prodali ovo vrijedno zemljište za neku mizernu cijenu, a ovi drugi dali urbanističke dozvole i klimnuli glavom”, zaključuje se u saopštenju Biram Crnu Goru.

Send this to a friend