Politika

DNP: Za novog portparola Partije izabrana Jovana Todorović

Jovana Todorović

Na sjednici Predsjedništva Demokratske narodne partije DNP za novog portparola Partije, na predlog predsjednika, Milana Kneževića, jednoglasno je izabrana Jovana Todorović.

“Nakon završene osnovne i srednje škole u Budvi, Todorovićeva je upisala glumu na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, osnovne studije glume završila u klasi prof. Vide Ognjenović i Ivana Bosiljčića, potom u roku završila i magistarske studije, a sada je na doktorskim studijama dramskih umjetnosti, na kojima je položila sve ispite sa visokim ocjenama, i priprema doktorsku disertaciju”, saopšteno je iz DNP-a.

Radila je kao saradnik u nastavi na matičnom Fakultetu u Beogradu na glavnom predmetu (gluma), i igrala uloge na većem broju festivala (Grad teatar – Budva, Festival proizvedenih predstava – Aleksinac, Sterijino pozorje mladih – Novi Sad, Novi tvrđava teatar – Čortanovci, Barski ljetopis – Bar, Internacionalni festival pozorišta – Vrnjačka Banja, Festival Ćirilicom – Budva, Večeri mladih umjetnika – Petrovac na moru).

Uloge je ostvarila u predstavama: „Viza“ Vide Ognjenović, „Cijanid u pet“ Božidara Đurovića, „Oleanna“ Vide Ognjenović, „Ljubavna prepiska Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka“ Vide Ognjenović, „Jesenja sonata“ Vide.

Ognjenović, „Ispovest princeze Olivere Lazarević“ (autorski projekat), i monodrama „Zlostavljanje“, autorski projekat u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta.
Pored angažmana u teatru, ostvarila je uloge i na televiziji i filmu: „Urgentni centar“, „Sinđelići“, „Jesen samuraja“ i „Naša priča“. Dobitnica je nagrade „Najbolji paštrovski student“ za 2017. godinu.

“Pokazujući izvanredne organizacione sposobnosti, mr Jovana Todorović je aktivno učestvovala u kampanji velike Koalicije Za budućnost Podgorice, u medijskom timu dr Jelene Borovinić Bojović, i dala zapažen doprinos u vođenju i kompletnoj organizaciji promotivnih skupova”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici Predsjedništva iskazana je zahvalnost Jeleni Kljajević, koja je u ranijem periodu uspješno obavljala funkciju portparola DNP CG.

 

Send this to a friend