Politika

Do Brisela 46 puta, po jednom do Rejkjavika i Pekinga

Skupština Crne Gore raspisala je tender za nabavku avionskih karata, čija je ukupna vrijednost 150.000 eura, objavljeno je na sajtu parlamenta. Prema objavljenoj tenderskoj dokumentaciji, biće kupljeno 46 povratnih avionskih karata ekonomske klase na relaciji Podgorica Brisel.

U 2018. poslanici će otići u Beč 32 puta o trošku države, dok će u Strazbur putovati 27 puta.  Najdaljiput za koji će Skupština platiti jednu kartu je do Pekinga, dok će za Vašington biti kupljeno šest karata. U Otavu će poslanici otputovati četiri puta ove go dine, dok će u marokanski glavni grad Rabat otići četiri puta. Za službena putovanja do Beograda biće kupljene 42 karte, do Rima, Frankfurta i Pariza po 11, do Skoplja i Ljubljane 13, dok će do Sofije poslanici putovati 10 puta.

Za putovanje u glavni grad Islanda Rejkjavik biće kupljena jedna avionska karta, isto koliko i za Luksemburg, Kopenhagen, London, Moskvu, Oslo, Kopenhagen i Minhen. Za putovanja u Zagreb biće potrebno 16 avionskih karata, dok će se u Lisabon o trošku države otputovati pet puta. Za glavni grad Gruzije Tbilisi planirano je osam avionskih karata, za Teheren tri, Stokholm i Hanover dvije.

Skupština Crne Gore je prošle godine potrošila oko 54.000 eura na službena putovanja.

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović je prošle godine 15 puta bio u inostranstvu, dok su poslanici Demokratske partije socijalista Obrad Mišo Stanišić i Predrag Sekulić 12 puta predstavljali parlament van države. Poslanik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je u inostranstvu službeno boravio 11 puta, a potpredsjednik parlamenta Genci Nimanbegu i poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović su putovali van države osam puta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mina
Gost
Mina

Ova gospoda da se ne bave politikom,ne bi prelazili granicu,ovako na nas racun vidjose svijet.Zato se svim silama trude da budu u partijama i da nas ubedjuju kako su oni bogom dati da vode drzavu,i kako mi ne znamo kako dibro zivimo u najljepsoj zemlji na svijetu.Medjutim,nisu oni krivi,nego mi sto ih takve glasamo.

xyz
Gost
xyz

Ču Obrad-Mišo! Njemu trebaju i vodič i prevodioc!

Send this to a friend