Politika

Dogovorena vlast u Tuzima

Demokratska partija socijalista dogovorila je juče formiranje lokalne vlasti u Tuzima sa Bošnjakom strankom, Demokratskom unijom Albanaca i Socijaldemokratama, saznaje Pobjeda.

Izvor Pobjede iz vrha DPS-a je kazao da je juče “formalizovana koalicija sa partnerima na državnom nivou: Bošnjačkom strankom, Socijaldemokratama i Demokratskom unijom Albanaca”.

Prema tom dogovoru, DPS-u će, kao najjačoj partiji pripasti mjesto predsjednika opštine. Najozbiljniji kandidat za tu funkciju je potpredsjednik Savjeta mladih DPS-a Marjan Junčaj koji bi na toj poziciji trebalo da zamijeni Abedina Adžovića. DUA će dobiti funkciju predsjednika SO, a Bošnjačka stranka će imati potpredsjednika opštine.

“Albanskoj alternativi i Demokratskom savezu će takođe biti ponuđeno da uđu u vlast ako to žele. Jedino Demokratama neće biti upućena bilo kakva ponuda”, saopštio je izvor Pobjede iz vrha DPS-a.

DPS je na lokalnim izborima u Tuzima prvobitno osvojio 15 mandata, da bi na ponovljenom glasanju u MZ Vranj izgubio jedan mandat od Demokrata. Bošnjačka stranka je osvojila tri mandata kao i Demokratska unija Albanca. Socijaldemakratama je pripao jedan mandat.

Kako je Pobjeda ranije pisala, zbog gubitka mandata u Tuzima posebno je bio ljut predsjednik DPS-a Milo Đukanović koga su iz lokalnog ogranka uvjeravali da je “samo teoretski moguće izgubiti mandat od Demokratskog saveza Nikole Camaja.

“To je, između ostalog, jedan od razloga što se ušlo u promjene na vrhu rekao”, je sagovornik Pobjede iz Demokratske partije socijalista.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
TiVi
Gost
TiVi

Ova koalicija nije koalicija vec Dzamahirija… I izvlace ovog Marjana kao dzokera da prikriju da su 98% odbornika koji cine koaliciju islamske vjere. Katolici su ostali van igre, koliko vidim…

Ema
Gost
Ema

A Demokratama ne moze ni biti ponudjeno, cus oni da dodju izdijeli bi sve zivi po Tuzima !

Demir
Gost
Demir

Uradili su pravu stvar a to je sve partije manjinske pozvali su da zajedno upravljaju Tuzima i tako ce biiti najbolje za Tuzi !

Ena
Gost
Ena

Kako je Aleksa jutros?

Ljujdj
Gost
Ljujdj

realno najbolja koalicija

Mara 12
Gost
Mara 12

Super tim!

Enigma
Gost
Enigma

Da nije koji Srbin Gardonacelnik …

Tuski
Gost
Tuski

Kad bude u Berane Albanac Gradonacelnik onda ce i u Tuzi Srbin bit.

Dana
Gost
Dana

Naravno da ne Demagozima, dje njima. Sada ce se oni brzo javiti da kazu da su oni pobjednici.

rejna
Gost
rejna

iskreno ne znam sta je opozicija uopste trazila u Tuzima.. neka je vama srecno i bericetno i na dugi vijek !

Send this to a friend