Politika

DPS Kotor: Većina u lokalnom parlamentu ne postoji

Kotor

Uprkos demagoškim, politikantskim pokušajima da odbrane stanje koalicije u kojoj sada samo vještački djeluju, predstavnici lokalne vlasti u Kotoru ne mogu sakriti činjenice, zvanično i formalno – parlamentarna većina u lokalnom parlamentu Kotora ne postoji, saopšeno je iz kotorskog DPS-a.

“Predstavnici partija na vlasti, birani od strane građana, međusobno ne komuniciraju i ne skrivaju prezir koji je samo preslikano stanje konflikta ovih subjekata na državnom nivou gdje su vječita opozicija. Uloga vječitih gubitnika i opozicionara im, očigledno, bezrezervno pripada i u njoj se najbolje snalaze, dok je vlast za njih samo neuspješni pilot projekat iz koga bi se najradije izvukli, samo nisu sigurni kako da zadrže privilegije koje ona donosi, pa ćute i trpe i vlast i jedni druge, oglušujući se o Zakon, Statut i pravila lijepog ponašanja”, navode iz ove partije.

Iz DPS-a dodaju da za navedenu bahatost vlasti nabolje govore podaci o (ne)radu lokalnog parlamenta, gdje je, kako ističu,  za devet mjeseci okončano samo jedno skupštinsko zasjedanje, a od predviđenih 33 aktivnosti okončane samo tri !

“Ovi podacu su sramni, i potvrđuju da je kotorski lokalni parlament najgori u državi ! Predsjednik nema potrebnu većinu za svoje odluke i pribjegava očajničkim potezima u nevjerici pokušavajući da „pohvata konce“, i to ne iz razloga koje oni navode. Potrebno je pomenuti i skandaloznu odluku predsjednika Opštine kojom je samovoljno, umjesto Skupštine tj. predstavnika građana dao saglasnost na Program i Finansijski plan za 2018. godinu za četri Opštinska preduzeća, i time obesmislio postojanje lokalnog parlamenta”, tvrde oni.

Potpuno rasulo i gubitak kontrole nad upravljanjem Opštinom su, kako kažu iz DPS-a, već zvanični problem nad kojim mogu samo da žale, zbog svog grada i sugrađana, i da se, kako dodaju, nadaju da će u najskorijem roku javnost dobiti dobro obrazloženje za ove postupke – u vidu priznanja, a potom i vanrednih izbora.

13 Komentara na "DPS Kotor: Većina u lokalnom parlamentu ne postoji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend