Politika

DPS: Mojkovac čuva i afirmiše crnogorski identitet

Mojkovac se uvijek sa dužnom pažnjom odnosio prema značajnim stvaraocima koji su živjeli ili žive u ovom gradu, jer je njihovo stvaralaštvo jedan od temelja kulturnog i državnog identiteta Crne Gore, navode u OO DPS-a Mojkovac.

“Jedan od takvih, po mnogo čemu izuzetnih crnogorskih stvaralaca, svakako je i književnik Božo Bulatović. Upravo zato vrijedna književna nagrada nosi ime ovog pisca”, kazali su u DPS-u.

Opština Mojkovac raspisala je konkurs za dodjelu nagrade “Božo Bulatović” u 2020. godini i to za stvaralaštvo iz oblasti književnosti, a konkurs je otvoren do 20. avgusta.

Da podsjetimo da je Bulatović jedan od uzornih crnogorskih pisaca 20. vijeka.

“Svojim književnim radom dao je veliki doprinos kulturnom razvoju Crne Gore. Mojkovčani sa ponosom ističu da je ovaj grad iznjedrio čovjeka koji je ostavio dubok  trag i značajno književno i kulturno nasljeđe sadašnjim i budućim generacijama. Božo Bulatović je dao lični pečat izgradnji crnogorskog državnog identiteta. Crna Gora  je bila lajt motiv njegovog rada, a afirmacija crnogorske slobodarske tradicije i posebnosti, njegov ljudski i stvaralački cilj”, navode u DPS-u.

Kako su istakli, ustanovljenje nagrade “Božo Bulatović” izuzetan je događaj u kulturnom životu kako Mojkovca, tako i cijele Crne Gore.

“Demokratska partija socijalista i ubuduće će odlučno čuvati i afirmisati vrijednosti koje su Crnoj Gori u amanet ostavili ljudi kao što je Božo Bulatović”, poručuje Opštinski odbor DPS Mojkovac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sveta Gora
Gost
Sveta Gora

Zar nijesu Mojkovcani slavni BRDJANI sto svrstavate junake sa ovima iz Cuca 4 nahije tese krise u Gore Crne i svakojeg okupatora priganicama docekase

Send this to a friend