Politika

DPS: Ne zamjerite što vas obavještavamo o znanim činjenicama

Bez namjere da učimo pameti neznavene i s neba pale u novske okolnosti aktiviste Demosa, želimo da ukažemo da nekoliko notornih činjenica. To činimo više zbog javnosti, hroničnih mitomanija i manipulacija vezanih za kuću Iva Andrića, nego zbog “živ mi Todor da se pravi govor” saopštenja Demosa, navodi se u reagovanju Steva Koprivice kandidata DPS-a za odbornika u Herceg Novom, na saopštenje Demokrata.

On ističe da kuća velikog pisca Iva Andrića nije zadužbina.

„Pisac je kuću prodao! U toku četrnaestogodišnjeg vakta koalicije SNP i svi ostali, kuća je bila mehana u najmu sve sa pjevaljkama, svadbama i ispraćajima. I ako  pada  kiša, sa šatorima u đardinu. U tom periodu kuća je ozbiljno devastirana, o čemu postoji pisana i video dokumentacija. Od prošle godine traju aktivnosti oko rekonstrukcije i određivanja kulturološke profilacije nekadašnjeg doma Iva Andrića“, navodi se u reagovanju.

Koprivica poručuje Demosu da se upoznaju sa gradom da bi ga više voljeli.

„Pa sa ljubavlju i znanjem pišite predizborna saopštenja, uvaženi kulturobriznici. Ujedno, stvarno ne uzmite za zlo što vas obavještavamo o činjenicama poznatim svima osim vama. Projekat Evropske prijestonice kulture je onomad okončan i stvarno nema potrebe da ulazite u tuđe i već odkoračane korake. Nemojte što zamjeriti, već se sledeći put obavjestite prije nego štogod napišete“, stoji u reagovanju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
fedja
Gost
fedja

Koprivica je napokon podigao kulturu grada na noge. I sta je sad problem. Kome to smeta. Vazno je biti destruktivan samo zato sto je covjek iz druge partije pa ne mozes ti uzeti poene. Vaznija je Demosu partija i Aleksina karijera od grada.

Send this to a friend