Politika

Drašković: Osuđujemo skrnavljenje crkve Svetog Nikole

Liberalna partija oštro osuđuje pokušaj skrnavljenja crkve Svetog Nikole u Kotoru na čijem zidu su danas ispisani grafiti, poručio je predsjednik OO Liberala Kotor, Vido Drašković.

“Neprihvatljivo je skrnavljenje bilo kojeg vjerskog objekta, kojoj god on konfesiji i zajednici pripada, u društvu u kojem svi moramo biti jednaki i uvažavati se. Zabrinjava što ovo nije prvi slučaj u posljednjih nekoliko mjeseci u našoj državi”, poručuje u saopštenju.

Posebno je za osudu, navodi Drašković, čin u Kotoru,  gradu koji je uvjek bio prepoznat kao kosmopolitski i otvoren za sve.

“Vjekovna tolerancija, razumijevanje i prihvatanje različitosti koje, sve jednako, pripadaju Kotoru neće biti narušena bilo kakvim vandalizmom. Zato je važno da nadležni što prije pronađu i sankcionišu počinioce ovog nedjela i da se pošalje poruka neprihvatljivosti ovakvog ponašanja u Kotoru ali i u Crnoj Gori”, zaključuje u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nađa
Gost
Nađa

Naravno da je za osudu…moze da bude Srbin ili Crnogorac, licna stvar, ali da unistava neko spomenike nema niko pravo!!!Sramota!!!!

Send this to a friend