Politika

Drljević: Nastavak reformi jačim intenzitetom

Aleksandar Drljević

Novoizabrani glavni pregovarač Crne Gore s Evropskom unijom EU, Aleksandar Drljević, saopštio je da će prioritet biti nastavak reformi jačim intenzitetom, kako bi se ispunili standardi za ulazak države u Uniju.

<<<Aleksandar Drljević glavni pregovarač, Anastazija Miranović direktorica Narodnog muzeja<<<

“Crna Gora je sprovela brojne reforme, to je prepoznato kroz izvještaj Evropske komisije (EK), ali su prepoznate i određene oblasti u kojima treba da se više fokusiramo i dodatno intenziviramo sprovođenje reformi, kako bi ih, u doglednom vremenu, doveli do kraja i omogućili da Crna Gora postane punopravna članica, čiji građani uživaju u blagodetima Unije”, rekao je Drljević gostujući u dnevniku Televizije Crne Gore.

On je naveo da su oblasti na koje je izvještaj EK stavio poseban fokus jačanje vladavine prava, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i jačanje administrativnih kapaciteta i uvođenje određenih procedura.

Drljević je poručio da se ova godina može nazvati “evropskom godinom”, a naglasio je i važnost samita u Sofiji.

“Nakon 15 godina, Zapadni Balkan se našao u fokusu EU. Imali smo na jednom mjestu visoke zvaničnike država članica i Zapadnog Balkana, što je dobar signal da nastavimo evropskim putem”, rekao je Drljević.

Vlada je na današnjoj sjednici imenovala Drljevića na dužnost glavnog pregovarača Crne Gore i EU.

Drvljević je bio dosadašnji generalni direktor Generalnog direktorata za EU i regionalnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova.

4 Komentara na "Drljević: Nastavak reformi jačim intenzitetom"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend