Politika

Drljević: Nastavak reformi jačim intenzitetom

Aleksandar Drljević

Novoizabrani glavni pregovarač Crne Gore s Evropskom unijom EU, Aleksandar Drljević, saopštio je da će prioritet biti nastavak reformi jačim intenzitetom, kako bi se ispunili standardi za ulazak države u Uniju.

<<<Aleksandar Drljević glavni pregovarač, Anastazija Miranović direktorica Narodnog muzeja<<<

“Crna Gora je sprovela brojne reforme, to je prepoznato kroz izvještaj Evropske komisije (EK), ali su prepoznate i određene oblasti u kojima treba da se više fokusiramo i dodatno intenziviramo sprovođenje reformi, kako bi ih, u doglednom vremenu, doveli do kraja i omogućili da Crna Gora postane punopravna članica, čiji građani uživaju u blagodetima Unije”, rekao je Drljević gostujući u dnevniku Televizije Crne Gore.

On je naveo da su oblasti na koje je izvještaj EK stavio poseban fokus jačanje vladavine prava, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i jačanje administrativnih kapaciteta i uvođenje određenih procedura.

Drljević je poručio da se ova godina može nazvati “evropskom godinom”, a naglasio je i važnost samita u Sofiji.

“Nakon 15 godina, Zapadni Balkan se našao u fokusu EU. Imali smo na jednom mjestu visoke zvaničnike država članica i Zapadnog Balkana, što je dobar signal da nastavimo evropskim putem”, rekao je Drljević.

Vlada je na današnjoj sjednici imenovala Drljevića na dužnost glavnog pregovarača Crne Gore i EU.

Drvljević je bio dosadašnji generalni direktor Generalnog direktorata za EU i regionalnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Saša čestitam ti imaš iskustva i kredibiliteta za ovj posao,prijatelj tvog čestitog oca

Redar
Gost
Redar

Dok ti Radovic cuva ledja nece ti se dobro pisati Drljeviicu, ne znas ti sa kim posla imas.

Svjedok
Gost
Svjedok

Miodrag je radio i radi i protiv pejovica i protiv simovica. Nema potrebe ni za minusima koje udaraju on i clan familije, a ni za neobjavljivanjem ovog komentara.

Istina
Gost
Istina

Skloni krpelja radovica, ako neces da ti dodje glave kao pejovicu

Send this to a friend