Politika

Đukanović: Crna Gora prolazi jedno zanimljivo i novo političko iskustvo

Crna Gora sada prolazi jedno zanimljivo i novo političko iskustvo. Prošle godine je došlo do promjene vlasti, pozdravili smo to. Međutim kada se promjena vlasti dešava u ovako komplikovanim geopolitičkim okolnostima ona nije nažalost samo unutrašnje političko pitanje, nego biva i geopolitičko. Danas je Zapadni Balkan poprište sukobljavanja raznih geopolitičkih projekcija. Uprkos tome čvrsto sam uvjeren da Crna Gora ostaje stabilno na putu dalje evropske integracije, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon sastanka sa predsjednicom Gruzije Salome Zurabišvili.

Đukanović je naglasio da vjeruje da će njegova posjeta Gruziji biti prilika za izgradnju dobrih odnosa.

“Dolazim sa namjerom da potvrdim naše prijateljstvo. Crna Gora prati prilike u Gruziji i želim da ponovim da Crna Gora podržava ne samo teritorijalni integritet i suverenitet Gruzije već i ono što je vaš izbor”, dodao je Đukanović.

Na putu evroatlanskih integracija potrebna nam je i politička podrška i razmjena iskustava, a Crna Gora je zato jako važan partner za nas jer je uspjela da ostvari svoje ambicije, članstvom u NATO-u i jako je uznapredovala na putu ka Evropskoj uniji, kazala je Zurabišvilitokom susreta sa Đukanovićem.

Prema njenim riječima, analizirali smo geopolitičku situaciju u našim regionima.

“Iako postoje brojne razlike, ima zajedničkih zaključaka, a jedan od njih je da, što važi za Zapadni Balkan i region Kavkaza, a to je prisustvo EU. Osjećamo da je to prisustvo presudno važno za naše zemlje i za rješavanje političkih kriza. Bilo bi još važnije za našu blisku budućnost da EU posveti više pažnje Gruziji u dijelu svoje vanjske politike. To možemo da vidimo jer vanjska politika EU ne može biti ozbiljna ako se u regionima Kavkaza i Zapadnog Balkana ne brane evropske vrijednosti”, istakla je Zurabišvili koja je danas dočekala Đukanovića u Gruziji.

Predsjednica Gruzije je istakla da su razgovarali o uzajamnim odnosima i saradnji u oblastima poljoprivrede, ekonomije, turizma, parlamentarizma ali to su smjerovi i nešto što će dati konkretne obrise odnosima dvije države i to će biti konkretizovano i u očima građana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jorge
Gost
Jorge

Čitav život si prodje smicalicama tvojim političkim krizama, prodje nam život do boljeg plate i do boljeg života, kalav si ti namćor.
Ima li ovaj u opšte srama posle 30 godina da se pojavi, pa ko ce da te voli kad si takav, Hitlera nisu voleli a sto bih i tebe ko si ti.

Viktorija
Gost
Viktorija

Naklon do zemlje,kralju!!!

Miso
Gost
Miso

Cekaj, jel stalno podrzavamo neciji suverenitet i teritorijalni integritet, ili sam pogresno shvatio sa smo selektivni u tom pogledu?

🇲🇪Monenegro❤
Gost
🇲🇪Monenegro❤

Crna gora je sad nidje ni na nebu ni na zemlji mislim da se nalazi u tunelu i to dugackom

Jorge
Gost
Jorge

Mislim da se vi oni placenici na ovom portalu koji radite za njega da pisete po ceo dan. I citav zivot upropastili sebi i svojoj djeci buducnost drzeci ovog rezimskog predsjednika ne zasluzuje ni P od predsjednika.
Strasno kako ste zaslepljeni samo sste se unazadili 30 godina

Barka
Gost
Barka

Car!!

Send this to a friend