Politika

Đukanović: Crnogorski identitet je na udaru

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je na Podgoričkom novinarskom forumu  da je crnogorski identitet na udaru.

“Koliko god svi protivnici građanske države Crne Gore, time i proevropske države Crne Gore, imaju problem sa svim elementima građanskog u državi Crnoj Gori, oni prije svega imaju problem sa crnogorskim identitetom, jer lako bi oni prešli preko toga šta će biti budućnost Bošnjaka, Muslimana, Albanaca, Hrvata u Crnoj Gori. Za nacionaliste je to lako rješivo pitanje. Ako ne želite da se pokorite novoj nacionalnoj državi, imate otvorena vrata i pridružite se državama svog etničkog porijekla. Ali ovdje je problem šta ćemo sa Crnogorcima. E dakle moramo dokazati da Crnogoraca nema. Da su Crnogorci izmišljeni narod, da su to komunističko-đilasovska kopilad, da je Crna Gora država koja je ponikla iz Brozovog Jajca i sve ostale bedastoće koje smo imali prilike da slušamo, čak i od najviših velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve i od nekih kvazi istoričara i političara sa aktuelne političke i intelektualne scene Srbije”, jasan je Đukanović.

Kršenje Povelje o ljudskim pravima

To je, kako kaže, prva teza koju moramo registrovati.

“Crnogorski identitet je prije svega na udaru. Drugo, registrujemo i to da mi sada već svjedočimo ozbiljnom kršenju Povelje o ljudskim pravima u samoj Crnoj Gori. Dakle vi imate jendu ozbiljnu grupaciju, dakle potencijalno to je najbrojnija grupacija u Crnoj Gori, kažem potencijalno, nije potencijalno da Crnogorci predstavljaju oko 45% u ukupnoj strukturi stanovništva, nego ne mogu da vam kažem koliko je među njima vjernika, ali koliko god da ih je, a pretpostavljam da ih je veći broj, oni su uskraćeni za svoja vjerska prava. Oni ne mogu da svoja vjerska prava zadovoljavaju kao Crnogorci. Oni moraju da pristanu na to da svoja vjerska prava zadovoljavaju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja ih tretira kao Srbe. Mogu da pričaju šta god hoće, dakle svi imamo ta iskustva”, smatra Đukanović, odgovarajući na pitanja uglednih novinara iz regiona.

Temeljni problem

Napominje da se Srpska pravoslavna crkva zaista ponaša kao instrument ekspanzionističke politike Srbije prema regionu. Ona, kako odaje, konačno to ima i kao zadatak svoj.

“Dakle kada pogledamo Zakon o Srpskoj pravoslavnoj crkvi, čini mi se da je član 12, on definiše upravo takvu ulogu Srpske pravoslavne crkve u regionu. Dakle, mi danas imamo taj problem, to je temeljni problem s kojim će se morati neko ozbiljno pozabaviti. Naravno da se time ozbiljno bavi crnogorska politika, ali time će se morati pozabaviti imalo šira politička javnost od te. I treći element koji želim da podijelim sa vama, dakle ima u ovom problemu kojeg ste sa spravom potencirali i graške nas samih Crnogorac. Dakle ja mislim da mi iz raznih razloga još uvijek nemamo dovoljnu identifikaciju sa najvažnijim nacionalnim interesima naše države”, naglasio je on.

Protivnici nezavisne Crne Gore

Đukanović je dodatno precizirao.

“Dakle ta identifikacija se rekao bih do maksimuma ispoljila u onom vremenu kada smo bili emotivno pokrenuti sa idejom da obnovimo našu državu. Nakon toga, kao da smo pogrešno razumjeli da je posao završen i onda smo krenuli  u razna frakcijska sukobljavanja na toj crnogorskoj i proevropskoj političkoj sceni, što je rekao bih, što su protivnici građanske i evropske Crne Gore u datom trenutku lorisno upotrijebili. Maločas smo govorili o tome kako je Rusija dobro iskoristila nejedinstvo na evroatlanskom prostoru. Pa zašto protivnici nezavisne Crne Gore iz susjedstva i njihovi mentori sa istoka ne bi, u svojim namjerama da ostvaruju svoje strateške interese u ovom regionu, iskoristili makar u jednoj malenoj Crnoj Gori, koja je postala članica NATO-a, pa sada bi trebalo ili je navesti na to da napusti NATO, ili svojim hibridnim ratovanjem preko Crne Gore izazivati konfuziju koja će pojačati podozrenje NATO saveza prema Crnoj Gori, kao novoj članici”, jasan je on.

Čovjek bez krova nad glavom je čovjek bez identiteta, bez budućnosti

Govoreći o tome sa čime se Crna Gora suočava, Đukanović je imao jednu jasnu poruku.

“Ali nema nam druge do da odbranimo ono što je naš najsušastveniji nacionalni interes. Dakle, ne treba valjda nikome dokazivati da čovjek bez krova nad glavom je čovjek bez identiteta, bez budućnosti. Tako je i sa narodom. Dakle Crna Gora je napravila veliki podvig, savremena Crna Gora je posle vijeka pauze na demokratski način obnovila svoju državnu kuću, i kao što sam kazao upravila je svoj pravac ka ispravnom, ka evropskom sistemu vrijednost. Napadnuti smo, ovo su sada da kažem neke manje-više poznate faze političkog i bezbjednosnog ambijenta i života na našem prostoru. Nema nam druge, moramo skupiti snage, moramo se konsolidovati, moramo se zaštititi. Ovih dana govorim veoma često sa ljudima u Nikšiću, povodom izbora, dokazujemo ovo što sam vam kazao ovdje. Dakle, ako neko izvan Crne Gore vodi bitku za Nikšić, dakle želi da osvoji Nikšić, nije mu Nikšić toliko važan, želi da preko Nikšića pokaže da osvaja Crnu Goru. Hoćemo li to da dozvolimo bilo kome? Nećemo”, jasan je predsjednik.

To je, dodaje,  i odgovor na sve ove koji pokušavaju da mu prigovaraju da li je u razgovoru za Fejs TV najavio neke pobune.

“Nijesam najavio, samo sam želio da jasno kažem – izbori su izbori”, smatra Đukanović.

Predsjednik napominje da se na izborima mijenja vlast.

“Na izborima 30. avgusta naši protivnici su imali nešto glasova više, čestitali smo. Izvolite sada, preuzme odgovornost i vodite Crnu Goru, ali ako ste vaš uspjeh na izborima protumačili kao pravo da uništite ili prodate i izdate Crnu Goru, pa onda to više nije političko pitanje. Onda ćemo to braniti onako kako se Crna Gora uvijek branila tokom svoje hiljadugodišnje istorije. To mora biti jasno svakome ko je pogrešno protumačio rezultate izbora od 30.avgusta“.

DPS najsnažnija linija odbrane crnogorske države

Dotakao se predsjednik Đukanović i izbora u Nikšiću.

“Mislim da je ipak korisnije da kažemo zašto su važni za ove koji osvajaju Nikšić. Dakle, tu gotovo pa da više nema nikakvog mjesta ni nepoznanicama, još manje misteriji. Oni koji su pogrešno protumačili rezultata izbora 30.avgusta, dakle kao poziv za rušenje države Crne Gore, za njeno prisajedinjenje, misle da sada treba potvrditi tu pobjedu u Nikšiću. I da treba onemogućiti revitalizaciju politike Demokratske partije socijalista jer oni negdje, dopadalo se to nekome ili ne, pravilno čitaju – Demokratska partija socijalista je poslednja i najsnažnija linija odbrane crnogorske države. Mi to radimo kroz jedan front građanske politike, ali u tom frontu, do juče, 40 odsto ukupne podrške birača u Crnoj Gori, ne samo na našem dijelu političke scene, činila je Demokratska partija socijalista. Na tim izborima 35  odsto. Vjerujem da će uskoro izbori u Nikšiću pokazati da ćemo opet imati preko 40 odsto”, poručio je Đukanović. 

Popis, interes Srbije, srpski svet

U pravu su, dodaje, oni kada prepoznaju u Demokratskoj partiji socijalista opasnost i opasnost od njene revitalizacije za ostvarivanje njihovih ekspanzionističkih ciljeva i oni zbog toga, dakle, sada žele da onu pobjedu sa parlamentarnih izbora još jednom ovjere u Nikšiću.

“Nakon toga, kao što su sami kazali, stiže popis od izuzetnog nacionalnog interesa za državu Srbiju, popis gdje se želi povesti kampanja da bi se ljudima objasnilo da nijesu to što jesu, nego da su zapravo Srbi. I da bi se dokazalo da je Crna Gora srpska država i prirodan dio Srpskog sveta i time se postiže cilj onih koji su pod novom sintagmom Srpskog sveta zapravo nevješto pokušali da prikriju da je riječ o istoj velikosrpskoj politici. I to je kristalno jasno. To danas više nikome ne treba objašnjavati”, naglasio je Đukanović. 

Borba za evropsku budućnost

Predsjednik kaže da ne prenaglašavaju značaj bilo kojih lokalnih izbora.

“Naša borba za evropsku budućnost Crne Gore se nastavlja. Mi snažno vjerujem u svoje vrijednost, apsolutno vjerujemo da će dobro uvijek pobijediti zlo, mi mislimo da se mi zalažemo za dobro građana Crne Gore, za dobro ove države, regiona, za dobro Evrope kojoj pripadamo. I zato smo ubijeđeni da će ovo pobijediti. Ne želimo samo da predugo traje stradanje Crne Gore, pokušavamo da promijenimo dinamiku procesa. Da bismo promijenili tu dinamiku procesa, pobjeda u Nikšiću bila bi veoma blagotvorno. Dakle, suprotno očekivanjima svih protivnika naše politike i svih ljudi koji nemaju prijateljski odnos prema Crnoj Gori, suprotno njihovim očekivanjima da će sada nastaviti dalje ruiniranje i našeg rejtinga i rejtinga proevropske ideje u Crnoj Gori, mi ćemo, ja sam u to ubijeđen, u Nikšiću pokazati da nema ništa od toga“, jasan je predsjednik. 

Rast rejtinga politike DPS u Nikšiću

Poručio je da brojna istraživanja pokazuju da raste rejting politike DPS u Nikšiću.

“Zapravo, sada je borba da taj rast bude dovoljno dobar da bi nas doveo i do željenog cilja. Dakle nema nikakve sumnje, mi imamo rast, sad pokušavamo da preostalih 12, 13 dana koliko imamo iskoristimo za dodatni rast”, istakao je Đukanović.

Nastavak politike proširenja

On je govorio i o očekivanjima od nove američke politike prema Zapadnom Balkanu.

“Nemojte da da budemo pretenciozni, nemojte da ni pomislimo da će se sada ovaj naš prostor vratiti u sami vrh spoljnopolitičke agende SAD, kao što je bio u  onom vremenu 90. godina’. Ali ono što je za nas jako važno, to je da imamo sada već potpuno jasnu najavu da se ide u rehabilitaciju evroatlantske saradnje. To će samo po sebi, rekao bih, osnažiti i tu politiku konsolidacije Evrope, kao ozbiljnog partnera evroatlanskog saveza, a konsolidacija Evrope po mom dubokom uvjerenju mora da vodi i kroz nastavak politike proširenja. Čak, da kažem, ne sa nekom humanitarnom povodom razvijene Evrope prema razvijenoj evropskoj niši na Zapadnom Balkanu, nego prosto zbog odgovornosti za stabilnost vlastitog prostora, onog prostora u kojem Evropska unija predstavlja lokomotivu stabilnosti i razvoja. Zato mislim da je to najvažnija poruka koju smo mogli dobiti”, ističe on.

Rusija i manipulacije sa strane

Kaže da je, poznajući predsjednika SAD Džo Bajdena,  ubijeđen je da će to tako biti.

“I sada da se vratim možda samo kratko na vaše pitanje, samog njegovog početka. Tačno je, dakle. Gdje god je izostala uloga Evropske unije, otvorio se prostor za maligne uticaje nekih politika koje su suprotstavljene Evropskoj uniji. I to je prosto prirodan proces, znate, mi tu možemo da se ljutimo, ili da se ne ljutimo, ali to nas nikako ne bi smjelo iznenađivati. Konačno znamo da Rusija se ne poigrava sa ovim prostorom ovdje, a da to nema neko svoje istorijsko utemeljenje. Dosta je Rusija bila prisutna kroz istoriju na ovom prostoru, dosta je ovdje uvijek bilo proruskog raspoloženja, što će reći da je dosta prostora i danas za maligne političke uticaje i manipulacije sa strane”, kazao je, između ostalog, predsjednik Đukanović.

Velikosrpski nacionalizam prema Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore kaže da, kada  govorimo o ‘Srpskom svetu’, govorimo samo o jednoj novoj sintagmi za nešto što predstavlja tradicionalnu ekspanzionističku politiku velikosrpskog nacionalizma prema Crnoj Gori.

“Dakle od Načertanija iz 1844. pa do one politike koja je bila politika svesrpskog oslobođenja i ujedinjenja pa preko politike 90. godina Svi Srbi u jednoj državi, danas smo stigli do ‘Srpskog sveta’, što je manje više, da kažem, samo različita formulacija za istu namjenu. Tačno je da je pobjeda dotadašnje opozicije na parlamentarnim izborima 30. avgusta dala nova krila toj ambiciji i takvom ekspanzionizmu prema Crnoj Gori. To se, kao što se sjećate, manifestovalo odmah u noći izbora, u noći proglašenja rezultata, i u nekoliko narednih dana. Čini mi se da je jako važno primijetiti da je Crna Gora i tom vremenu uspjela da sačuva stabilnost i da ipak demonstrira jedan respektabilan nivo demokratske kulture”, naglasio je on.

Preuzmite odgovornost

Napominje da prvi put u 30 godina višepartizma, dotadašnja vlast, a sadašnja opozicija je u noći izbora čestitala pobjedu, iako to nije bila ubjedljiva pobjeda.

“Mislim da se radilo 1700 glasova razlike. Dakle sa 1700 glasova jedan od konstituenata proevropske politike bi imao taj mandat, mi bi imali 41, dotadašnja opozicija bi opet ostala opozicija sa 40 poslanika. Dakle, ali uprkos svemu tome, kazali smo: Pobijedili ste. Ambijent nije bio ni slučajno idealan, ali mi smo uradili sve da on bude bolji i da zaštitimo Crnu Goru od hibridnog rata. Crna Gora nije imala dovoljno snage da se zaštiti od hibridnog rata koji je dolazio sa različitih platformi i regionalnih, i van regiona i sa nekih nepolitičkih platformi iz same Crne Gore. Treba se podsjetiti uloge Srpske pravoslavne crkve koja je bila veoma agilan akter izbornog procesa u Crnoj Gori. Nijesmo se uspjeli zaštititi, ali izbori su bili, rezultati su prebrojani, čestitamo, preuzmite odgovornost za vođenje države Crne Gore”, ističe Đukanović.

Revanšizam

Ipak, upozorava da sve ono što se događa u ovih tri mjeseca, otkako su oni preuzeli vlast, dovodi u pitanje ozbiljnost njihove namjere da se tako i ponašaju.

“Čini mi se da sada na sceni imamo jedan ogoljeli revanšizam prema prethodnoj vlasti koji se, manje-više, mogao očekivati, ali se prije svega moglo očekivati da se nova politika predstavi nekim novim kreativnijim, uspješnijim rješenjima aktuelnih problema. Čini mi se da ti problemi uopšte ne zaokupljaju pažnju nove vlasti, da je sve usredsređeno na to da se napravi što više revanšizma prema prethodnoj vlasti i čini mi se da to sve skupa ohrabruje ove ideje o kojima ste vi govorili. Dakle, mi smo na tim izborima 30. avgusta imali dvije linije napada na građansku Crnu Goru. Jedna je bila od zvanične politike Srbije. Dakle, kada god govorimo o velikosrpskom nacionalizmu, manja je opasnost od njega kada dolazi sa nekih marginalnih adresa političke i društvene scene Srbije. Glavna opasnost je kada on dolazi od zvanične politike. On ovog puta definitivno dolazi od zvanične politike i rekao bih da ta zvanična politika Srbije danas ima svoju formaciju u Crnoj Gori. To je Demokratski front. Demokratski front ima 27 poslanika, od 41 kojeg ima većina. 2/3 su pod strogom kontrolom zvanične Srbije i njenog predsjednika”, smatra predsjednik.

Crna Gora je spremna da se odbrani

Druga linija uticaja bila je, kako kaže,  Srpska pravoslavna crkva, i tu politiku je personifikovao mitropolit Amfilohije.

“Nažalost, mitropolit Amfilohije je u međuvremenu umro, tako da je uloga Srpske pravoslavne crkve, rekao bih dominantno pod uticajem te okolnosti. Srpska pravoslavna crkva se danas uglavnom u Crnoj Gori oslanja na u međuvremenu konstituisanu vladu i pokušava da iz te Vlade crpi sve ono što su njeni interesi, ali je zato značajno pojačana ofanziva ovom prvom linijom – uticaja zvanične politike zvaničnog Beograda i o tome smo maločas govorili – kroz sve ono što vidimo na medijskoj sceni, kroz bitku za Nikšić, sa namjerom da se osvoji Nikšić, da se osvoji Crna Gora itd. Dakle osnovna ideja je uništiti građanski karakter Crne Gore, dovesti u pitanje njen put proevropskog razvoja, a rekao bih da je na izborima dominantna opasnost bila da se uništi sekularni karakter Crne Gore. Dakle ideje velikosrpskog nacionalizma koje je personifikovao mitropolit Amfilohije, su bile te. Nije on bio oduševljen, kao što znamo, ni predsjednikom Vučićem, ni vlašću u Beogradu. Nije bio mnogo oduševljen ni vrhom Srpske pravoslavne crkve, srpskom patrijaršijom, ali je imao ozbiljnu ideju, ozbiljnu zabludu da je Crnu Goru moguće vratiti u srednji vijek, u ono vrijeme kada se Crnom Gorom upravljalo od strane crkve. Rekao bih da su te dvije opasnosti istovremeno letjele nad Crnom Gorom”, smatra predajwdnik.

Ne mora, tvrdi, govoriti samo u perfektu.

”Te opasnosti i dalje postoje, posebno ova prva, ali moje duboko uvjerenje je da je Crna Gora u stanju da se od toga odbrani”, kategoričan je Đukanović.

M.Dušević

86

avatar
1000
69
17
0
 
75
MladenCasnoMirasNikšićGastos
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mladen
Gost
Mladen

Kad ti odeš iz politike tad će prestati i podjele. Podjele u društvu manipulacija sa identitetom tebe je držala 30 g. na vlasti. Toga više neće biti jer je narod u tom segmentu sazrio.

Casno
Gost
Casno

Ooo dobro jutrooo

Miras
Gost
Miras

Drzava propada, sve pokradeno , sve sto valja ocerupano a ovaj i dalje prica o nacionalizmu.

Nikšić
Gost
Nikšić

Ko još u ovo vjeruje..

Gastos
Gost
Gastos

Drug priča o identitetu, a i u isto vreme govori o ne popisivanju narodne pripadnosti.

Wow !!!

CorsoCorso
Gost
CorsoCorso

Dosta mi je vise ovih njegovih praznih prica.

Majo
Gost
Majo

A nije smeta popis kad je broj Crnogoraca rastao a Srba padao!? Što fali, da se prebrojimo ka i svuđe u svijet.

Haram
Gost
Haram

Da živimo bolje.🤥

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Nisi mi simpatičan ali si sve u pravu i ko kaže drugačije bezočno laže. Nikada se Srbija nije otvorenije umiješala u unutrašnje stvari jedne zemlje nego kod nas… Sramno od njih i naših izdajnika!!

Gastos
Gost
Gastos

MOderatore, objavi nesto.

Ko o cemu, baba o ushtipcima , a Milo o Srbiji.

A za popis, ne najbolje da ne popisuju narodnu pripadnost, pa da svi po default-u budu Crnogorci, tj. stanovnici Crne Gore. Lukavo nema sta !

Lemi
Gost
Lemi

Aj ti moj Djukanovicu…vidi se tvoj rad evo 30 god…sve vidi ko hoce.

Emanon
Gost
Emanon

“ali ako ste vaš uspjeh na izborima protumačili kao pravo da uništite ili prodate i izdate Crnu Goru…” pa vi ste upravo to i ucinjeli, zato smo tu gdje smo. Nista vas nije interesovalo osim novca. Dzaba vam sva prica, slusamo istu 20 godina pa nista dobra od nje.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Milo Sve si u pravu ali I Vi snosite krivicu što ste dopustili I niste kaznili one koji su gradili crkve i objekte..rumija..prevlaka..I otvoreno vrijeđali crnogorsku naciju, zapad I ostalo.Trebalo je to sankcionisat. Sada se može nažalost reći da je pokojni mitropolit obavio svoju misiju, posrbljavanje CG.

Rade
Gost
Rade

Lomi brate na pogresnu si kartu odigrao i nikako da priznas no ti svako drugi kriv osim ti. Cudo kako guras istu pricu a sve vise slabis sa njom. Okani se branjenja Crne Gore od Crnogoraca. Ovi novi su smotani i imas nacina da ih pobijedis ale na pricu identiteta i crkve jer je vecina ogromna protiv toga.

oooo
Gost
oooo

Nesto se ne vidi da procrnogorske stranke rade nesto kako bi zastitili tu Crnu Goru.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Aca palikuća je sve za ovo kriv.

Orko
Gost
Orko

Zar se dps ne radikaliizuje

Jelica T
Gost
Jelica T

Ponovo vrti istu pricu

luka
Gost
luka

Ja ipak mislim pored Crnogoaraca, Srba, Albanaca,Bošnjaka i ostalih, postoji dobar broj ljudi koji ne znaju što su odnosno koji imaju krizu identiteta. Ta grupa ljudi je obično tast na vagi za sve izbore. Bilo ih je na referendumu, sad su bili na litije itd. Kako đe zatreba eto ih oni. Ne trebamo se bojst ništa. Kad nas 90-tih nisu… Više »

Ako
Gost
Ako

Milo hvala što si ujedinjenio Srpstvo.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Pa realno na udaru je CG identitet zato što ste i vi sami ušli u politiku sa ne jasnim identitetom. I tako to biva kad naknadno saznaste ko ste i potrefiste identitet. Većina od nas u starije dane shvati ko je i što je.

pasaruka
Gost
pasaruka

Uopste nije gradjanski toliko se prebrojavati na vjerskoj i nacionalnoj osnovi kao so radi Predsjednik. Prica o zastupljenosti u vlasti je uredu kad su u pitanju zene ili manjine, u suprotnom je desnicarenje najobicnije.

Brisel
Gost
Brisel

Gospodine stavrmo su neprimjerene te izjave
I narod nije vise tako zavodljiv sa time niti je
Brisel ,Eu. Vase izjave su proslost

Suzana
Gost
Suzana

To, britvo! Sasjeci okupatore i domace izdajnike!

Vazda2020
Gost
Vazda2020

Ne.Na udaru je kriminal,korupcija i mafija,a što je sve nesmetano funkcionisalo 30 godina za vrijeme vladavine dps i sada moraju da se zbog toga polažu računi i da bi se to izbjeglo izmišljaju se priče o ugroženosti svih i svakoga,o fašizmu i drugim nebulozama.

Hunter
Gost
Hunter

Ista prica pred svake izbore

Srbo
Gost
Srbo

Labuđa pjesma.

Stevan
Gost
Stevan

Đukanović Milo reče: od države ništa preče!

Petar Petrović
Gost
Petar Petrović

Plate ekonomija ,bolji život ,iza kriminala se krije sve ostalo

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

MILO ti si nas pobjednik. Ti si dobio nezavisnost CRNE GORE . Da je vjecna.

Mestar
Gost
Mestar

Kralj Crne Gore!

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Svaka cast gospodine Djukanovicu !

😬😬😬
Gost
😬😬😬

Čoek reče fino shvatili smo što ste nam poručili na izborima i promijenićemo se, i evo opet ista priča. Ok.

marius
Gost
marius

Da nije Milo predsjednik, a da je Tramp pobijedio, mislim da bi vec bili “EX” .

Nina
Gost
Nina

Gospoče.

sanya261
Gost
sanya261

Ti si doveo do toga da je ljude sramota da kazu da su Crnogorci jer si Crnu Goru izjednacio sa samim sobom. Ti, Milo Djukanovicu, nijesi Crna Gora i mi cemo ti to pokazati. Napravicemo Crnu Goru ljepsom nego sto si ti mogao sanjati i bicemo ponosni na nju kao takvu.

Mestar
Gost
Mestar

Koga je sramota da kaze da je Crnogorac, taj Crnogorac nije

Ajmo
Gost
Ajmo

Babaroge napadaju a DPS je Van Helsing hahahahaha ovo je za vrtic

Daka plavnički
Gost
Daka plavnički

Baš vam dobro ide, nemam riječi.

MNKCg
Gost
MNKCg

Hahahahaha e ako ce ko vi cete. ‘Ludi’ ste za Crnom Gorom. No ne mozete Mila ocima vidjeti i ua sve vam je kriv samo zbog nezavisnosti 2006.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Bravo! tako se govori u brk izdajnicima i četnicima.

Ertugrul Beg.
Gost
Ertugrul Beg.

Tako je kud imamo problem sa koronom imamo problem i sa kugom.

luka
Gost
luka

Istina je da je na udaru. Ali zahvaljući vašoj politici i politici DF-a..

CiNick
Gost
CiNick

Zato glasaj SDP..

Ljilja
Gost
Ljilja

Niko ali niko mu nije ravan u politici!

joko
Gost
joko

Ljilja u pravu su ali i u jos necemu mu niko nije ravan……razmisli ako mozga imas

Maricahh
Gost
Maricahh

Na udaru može biti jedino crnogorski identitet kroz prizmu DPS-a.

CiNick
Gost
CiNick

“Crna Gora je Crnogoraca! To je bilo i to će bit!”

free samples
Gost
free samples

gospodar ne rece tako…nego da je i muslimana i albanaca,a malo je i nasa(crnogorska)

Lala
Gost
Lala

Vidi se da ste gradjanski orijentisani, niste nacionalno ma kakav. Nema kod va sovinizma ciata demomratija i prava samo za nas. Drugi su nize vrijednosti

MatijaF
Gost
MatijaF

Ljubav prema državi se ne iskazuje kriminalom i pljačkama !

sloboda33
Gost
sloboda33

Vazda je tebi neko kriv.

Big
Gost
Big

Ziva istina ,srecom pa nas je gospodin uveo u Nato ,,to ove suprotne najvise boli ,jer samo znaju za leskovacki rostilj 🤣🤣🤣🤣

brutt
Gost
brutt

a od koga je na udaru? onda nesto nije jak taj identite kad se lako poljulja ?

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Vi izbjeglice i litijasi ste najveci neprijatelji CRNE GORE. Ako vam je lose vratite se odakle ste dosli. Ne rusite nase do.ove

CiNick
Gost
CiNick

jak je ko ga ima! no ima dosta onijeh sto su uz gusle rasli

Unreal
Gost
Unreal

Koja otmenost! Kralj👑

Samo da pitam
Gost
Samo da pitam

Da li neko ko je otuđio milione od države može da “voli ” tu državu? Da li se tako iskazuje ljubav i patriotizam?

Gaetuša
Gost
Gaetuša

Braniti Crnu Goru kao i uvijek kroz istoriju.!!

CorsoCorso
Gost
CorsoCorso

Možda misli na sve nove afere?

Kot do
Gost
Kot do

Zivio 100 godina i više
….

NikoiNista
Gost
NikoiNista

Da li ti to Milo prijetis sa tim sto pozivas na rat ako izgubis?????

pelcer
Gost
pelcer

Nik ti je sasvim odgovarajući, jer izdajnike uvijek imenujemo tako – niko i ništa,

Ahaaha
Gost
Ahaaha

Jok. Nego ako krene srpska okupacija, da znate da ćemo da se dignemo na oružije i branimo se. Drugi put nam je ovo, sad se spremamo na vrijeme.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Da se zna ko je državnik i gospodin. Bravo Predsjedniče pravo u lice dušmanima.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Kad je crnogorski identitet izdržao njega iz devedesetih ne treba se sjekirat ništa i njegova priča nema nikakvoga smisla !

Odlučno i jasno
Gost
Odlučno i jasno

“… Nema nam druge, moramo skupiti snage, moramo se konsolidovati, moramo se zaštititi.” “Na izborima 30. avgusta naši protivnici su imali nešto glasova više, čestitali smo. Izvolite sada, preuzme odgovornost i vodite Crnu Goru, ali ako ste vaš uspjeh na izborima protumačili kao pravo da uništite ili prodate i izdate Crnu Goru, pa onda to više nije političko pitanje. Onda… Više »

Ranka kole nika
Gost
Ranka kole nika

To milo kralju 💚❤

Valter
Gost
Valter

Ponos! Nikšićki! Odgovor!

Gaetuša
Gost
Gaetuša

Tako je -izbori su izbori ,ali mi umijemo i drugacije.Svakom prema zasluzi!
Nikad vise 1918-ta!!!

Rale
Gost
Rale

Batina ima 2 kraja

Joko
Gost
Joko

Jos mu niko nije rekao da mu je politika i on daleka proslost?
Nema vise podjela. Cg ide naprijed.

branik
Gost
branik

Ahaha za 3 mjeseca nove -Vlade u pokusaju- , CG vratila u 96. godinu i po politici i po ekonomiji. Dovoljno.

Lala
Gost
Lala

Pa po komentarima ti jos nisi ni izasao iz 96. godine, nema kod vas napretka

auslender
Gost
auslender

Dosadio si brate sa tom pričom.

Ivana
Gost
Ivana

Radikalizam u dpsu samo zbog vlasti i interesa.
Krenuli da vas hapse i da izlaze afere svaki dan.
Sacekacemo 4 godine da jos vidimo sta ste sve radili.

Ranka kole nika
Gost
Ranka kole nika

Bravo milo. ……

Milan
Gost
Milan

Znaci Milo opet nas guras u 90te? Da neces na Dubrovnik opet. Gori ste od DFa

Jaki
Gost
Jaki

Da necete u sume? Vidimo da je dps radikln stranka a ne gradjanska.

Jovana
Gost
Jovana

Vidjecete u NK kako cete proci

odbranaNk
Gost
odbranaNk

Nadamo se da ćete nam čestitati kao mi vama 30.8.2020.

Dzo
Gost
Dzo

Vidjeli smo da nema ni jednog dijela dje dps nije pokrao ili radio protivzakonito

Nknk
Gost
Nknk

Hahahahahhaahha. A sta je ovoliko afera u zadnjoh 90 dana?
Gotovo je. Nikad vise dps

Cuca
Gost
Cuca

Crnogorski indetitet izmišljen 2006te je na udaru , slažem se

Festadjun
Gost
Festadjun

Živ nam bio presjednice

Milo
Gost
Milo

Ne ja

Send this to a friend