Politika

Đukanović: Darmanovićeva izjava fašistička i rasistička

Milutin Đukanović

Fašistička i rasistička je izjava ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića u kojoj kaže, zamjerajući Srbiji navodno miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, kako neće dozvoliti da Crna Gora bude srpska država, saopštio je danas šef poslaničkog kluba Demokrtaskog fronta Milutin Đukanović.

<<<Darmanović: Za žaljenje je to što radi Srbija<<<

Kako je istakao, Crna Gora je nominalno građanska država, a Srbi i oni koji ne kriju da im je porijeklo srpsko, kao i oni koji svoj maternji jezik zovu njegovim pravim imenom, čine veliki dio tih građana.

“Samim tim Crna Gora je već i srpska država, kao i država svih drugih koji u njoj žive. Problem je u tome što se pravo Srbima da budu građani ove zemlje spori, zato što se oni sjećaju svoje istorije na prostoru Crne Gore i što drže konstantu tradicionalne, Njegoševe Crne Gore u današnjoj državi”, naveo je Đukanović.

Sa druge strane, dodao je, Srbija nikada nije imala nijedno mješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, pogotovo ne miješanje koje bi se ticalo teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje.

“Za to vrijeme Darmanović i crnogorski režim već više od deceniju podržavaju i direktni su saradnici separatističkih vlasti u Prištini, priznali su lažnu državu na teritoriji Srbije, glasali za članstvo te paradržave u svim međunarodnim institucijama, uključujući i UNESKO, i time se direktno umješali u ono što je unutrašnja stvar Srbije i ugrozili joj suverenitet i teritorijalni integritet. To su proglasili svojim državnim interesom. Dakle državni interes današnje Crne Gore je nanijeti štetu Srbiji”, ocijenio je šef poslaničkog kluba DF-a.

Naglasio je da se podgorički režim miješa i u unutrašnje kanonsko ustrojstvo pravoslavne crkve, gdje, kako je rekao, oni hoće da prigrabe za sebe mogućnost da mjenjaju milenijumske kanone sa Vaseljenskih sabora, iako je to protivustavno.

“Pozivamo ovom prilikom ministra Darmanovića da se izjasni o tome što je majka svih pravoslavnih crkava Aja Sofija opet pretvorena u džamiju, s obzirom na to da je pravoslavne svetinje na Kosovu i Metohiji, pa čak i one koji su pripadali kraljevini Crnoj Gori, kroz svoje spoljnopolitičko djelovanje spreman da ustupi narkokartelima koji vladaju u Prištini”, poručio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mihiz
Gost
Mihiz

Povlacim svoj komentar, jer vase nekakvo modeliranje prelazi svaku mjeru, nijedan drugi portal u CG. toliko, kako vi kazete, ne modelira. Ovo je moje poslednje citanje vaseg portala. Iskljucicu ga iz telefona. Pozdrav i sve najljepse
.

Mihiz
Gost
Mihiz

Kako te nije sramota Milutine da nekoga optuzujes za fasizam i rasizam, kad si ti i tvoj DF nosioci i promoteri cetnistva i svega sto uz to ide. Vi ste fasisticka, anticrnogorska organizacija, koja je kao takva prepoznata u citavoj Evropi. Vi ste Vuciceva peta kolona u Crnoj Gori

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Cetnik li ovo rece😅😅😅😅😅😅😅

Zoran
Gost
Zoran

A kakva je onda izjava Dacica

Grbalj
Gost
Grbalj

Ne brukaj dobru i poštenu vamelju.

Rajan
Gost
Rajan

Nista novo. Ali uzalud, uzalud….jadni Milutine.

gazi sve
Gost
gazi sve

Nacionalizam je negativna duhovna kategorija, paranoja – koja se zasniva na ignoranciji & poricanju. Mi smo dobri, pozitivni & mocni – a oni drugi su opaki, zli & fasisti. Zamisli paradoksa, da jedan notorni nacishovinista Milutin Đukanović nekoga optuzi za fasizam & rasizam. Smijesno.

Posrbica3'13
Gost
Posrbica3'13

milutineeee cetnice jesil skoro do Kosova bio?
Jel Kosovsko polje uzorano jel Albansko zito posijano?
Da je vjecna drzava Kosovo.
Uskoro milutine da isto cestitam i Vojvodini.

Djole
Gost
Djole

Evo ga opet ovaj srbin iz Oplenca zadnja posta Bare kod Arandjelovca !

Starac Kočo
Gost
Starac Kočo

Idi kod erdogana sa ristom i ostalima kumim te bogom da branite aja Sofiji pa javite kad uspijete. Kosovo ste popusili davno

123
Gost
123

Najjace je kad ultra desnicari nazivaju druge ultra desnicarima.

Jovana
Gost
Jovana

Ja razumijem reakciju ovog lika jer valja opravdati pare koje prima iz Srbije, samo me ljudski nekada interesuje stanu li ovakvi likovi ikada ispred ogledala, imaju li miran san, pitaju li se koliko izdajom svoje države ostavljaju teret potomcima?

Kukavno srpstvo
Gost
Kukavno srpstvo

Uzeše nam Aja Sofiju. Kme, kme, kme … Sve je srpsko prijatelju zato što se ti osjećaš Srbinom. Ne gnjavi više. Popeo si se mnogima na …. glavu.

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Ti si zaluđeli nacionalista kome ništa nije sveto. Kažeš da se Srbija nikada nije miješala u suverenitet Crne Gore. Zaboravljaš 1918., 2016., 2020. I još mnogo puta, no ti ne znaš ni za svoje potomke kao ni za to od koga si i što si. Ništa čudno od srba po buđelaru i Anfilohiju.

Mima
Gost
Mima

No što treba da kaže?! Kako su nam podrška i kako nas vole?!

CrnaGora
Gost
CrnaGora

Zove se Crnogorski jezik,a to što ste ga vi davno preimenovali to je na vas obraz. Samo se pitam ko je vaš slova naučio??

Prč
Gost
Prč

Pa jel onda isto tako fasisticki i rasisticki govoriti da je crna gora srpska drzava?

Send this to a friend