Politika

Đukanović: Imamo dva rješenja koja preferiramo – izbori ili politička Vlada

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović saopštio je da su dva rješenja za izlazak iz trenutne političke situacije – izbori ili politička Vlada.

Milo Đukanović
Milo Đukanović

“Postoje dva rješenja: prvi scenario su izbori. Sve ostalo bi vodilo pričama o političkoj korupciji i iznevjeravanju izborne volje građana. Drugo rješenje je politička vlada”, kazao je Đukanović novinarima nakon Balkanskog integracionog foruma.

Mislim, dodao je on, da je pametnije razmišljati o tome da se formira politička vlada sa punim mandatom.

Upitan da li je sa nekim iz parlamentarne većine razgovarao o manjinskoj Vladi Đukanović je kazao  da svako ko želi da sarađuje sa DPS-om mora da ima na umu da je najjača partija i sve to dobro što je Crna Gora uradila je obilježeno imenom DPS, bili su stožer državne politike.

“Odmah nakon parlamentarnih izbora, ponudili smo podršku manjiskoj Vladi da ne bi dozvolili da se dovede u pitanje kurs Crne Gore ulaskom šovinista u Vladu. To tada nije bilo prihvaćeno i vidi se da je bila greška jer nije bilo prihvaćeno”, rekao je Đukanović novinarima u Podgorici.

Danas, kaže on, odnos DPS-a prema ideji manjinske Vlade nije identičan kao onaj prije 15 mjeseci.

“Danas smo oprezniji, u kontaktu smo sa partnerima, imamo dva rješenja koja preferiramo više nego manjinsku Vladu ali o tome ne želim sad da govorim”, naglasio je Đukanović, i dodao da je sve je bolje od postojećeg stanja.

Prema njegovim riječima ako se jedino dobacimo do rješenja manjiske Vlade, razgovaraćemo o tome u DPS-u, i naglasio da je manjinska bolja od aktuelne.

“Niko mi iz međunarodne zajednice nije rekao da odstupim sa čela partije. Nećemo dozvoliti da niko kaže DPS-u ko će biti na čelu partije kao što to mi drugima ne bi rekli. Nikad nikome nisam dozvoljavao da se miješa u moje planove jer te planove definišem ja. Ovo vidim kao produženi pokušaj da se nastavi sa kompromitacijom DPS-a”, naglasio je on.

Đukanović je podsjetio da je DPS odmah nakon izbora najavila ozbiljne reforme i u njih ušla i poručio da DPS nakon promjene vlasti nije arhivirana iako su, kako kaže, to mnogi očekivali.

“Pokazali smo da se iz opozicije možemo boriti za crnogorske nacionalne interese. Prema pitanjima korupcije i kriminala ćemo se odnositi isto kako smo se i do sada odnosili “, poručio je Đukanović.

On je naglasio da će političke optužnice prihvatiti samo sa sudskih adresa.

“Mi jos nemamo procese koji treba da potvrde korumpiranost DPS-a niti će do toga doći”, zaključio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Faraon
Gost
Faraon

Ima li još neko da sumnja, da je Mandić Milov igrač???

Moja Crna Gora
Gost
Moja Crna Gora

Podrška Predsjedniče! ŽIVIO 100 GOD a dušmani ti ništa DABOGDA NE MOGLI! SREĆNO PREDSJEDNIČE! ❤️❤️❤️

CgMne
Gost
CgMne

Evropa nas neće a u Balkansku uniju moramo. Na Balkanu danas postoje dva privredno jaka igrača Srbija i Albanija kako hoćete oni će se pitat za sve.

biblion
Gost
biblion

“Otvoreni Balkan” je podvala velikodržavnih prohtjeva iz Janšinog Non pejpera…Jasno sve. Nemamo namjeru u to konvertitstvo.

Driton
Gost
Driton

Kralj i kraljevina Crna Gora 🇲🇪

Hogar
Gost
Hogar

Milo je državnik,to niko ozbiljan ne može osporiti..

ctcg
Gost
ctcg

Tako je presjedni;e Podr[ka

Miljan
Gost
Miljan

Dakle, prema priznanju lidera dps-a protiv korupcije i kriminala će se boriti kao do sada! 😂😂😂

Boća
Gost
Boća

Aj bože pomozi!

ratko*
Gost
ratko*

Milo, iznjedrila te sreća ovog naroda da ne zapanemo u bratoubilački rat. Da krenemo pravim putem sve ove godine. Zato sad očisti DPS od, da ne kažem kakvih staraca, i nastavi sa mladim kadrom kakvi su već počeli da nastaju. Samo naprijed u nove pobjede Crne Gore.

Zoran
Gost
Zoran

Svaka cast gospodine Predsjenice. Crna Gora je ponosna na Vas. Direktno i jasno ste iznjeli Vas stav koji podrzava vecinska Crna Gora.

Djuro 🇲🇪❤️
Gost
Djuro 🇲🇪❤️

Ja bih da se ti vratis ,al pod hitno,jer ovo vise smisla nema ,pa nema…Ja ne vidim dobre dane u ovoj drzavi bez tebe …Pa neka drugi pricaju sta god hoce,njihov problem…VRATI SE!!!

Veri
Gost
Veri

Odakle da se vrati,tu je obavlja funkciju predsjednika drzave.

Kotor66
Gost
Kotor66

E kad bi se ti pitao a ne pitas se, ti odlazis sledece godine, ovo smo culi dosta puta

Śoka
Gost
Śoka

Bilo kako bilo, preśednik je Đukanović Milo! 😉

Send this to a friend