Politika

Đukanović: Zašto nas Evropa predaje drugima

Milo Đukanović

Prozapadni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji se suprotstavio Rusiji i usmjerio svoju malu zemlju u NATO, upozorio je da je integracija Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji ključna za uniju kako bi se zaštitila od rastućeg ruskog i kineskog političkog i ekonomskog uticaja u regionu. Milo Đukanović je u intervjuu za Associated Press izjavio da su britanski haotični razvod od EU i druge krize u uniji umanjili njen entuzijazam za prihvatanje novih članica, ali da Evropa ne smije predati ovaj strateški region drugim globalnim igračima.

Đukanović je rekao da Rusija i Kina imaju legitimne interese na Balkanu, gdje je ruski politički uticaj porastao, posebno u susjednoj Srbiji. U međuvremenu, Kina je uložila ogromna sredstva u infrastrukturu kako bi povećala svoju moć u centralnoj i istočnoj Evropi.

“Ali nije pitanje da li Rusija, Kina ili neka treća zemlja imaju svoje interese na Balkanu. Pitanje je zašto Evropa predaje taj region bilo kome drugome. Mislim da je to prvenstveno interes Evrope “, rekao je Đukanović.

On je insistirao da ako balkanske zemlje – koje su prošle kroz niz ratova devedesetih godina i još uvijek zaostaju u reformama potrebnim za ulazak u EU – ostanu izvan dosega EU, budućnost same unije bi bila ugrožena.

“Alternativa je, zapravo, destrukcija Evrope. Mislim da se Evropa mora zaštititi od te destrukcije i mora jasno prepoznati svoje strateške interese”, naglasio je Đukanović.

Nakon ulaska u NATO 2017. godine, Crna Gora je sljedeća po redu za pridruživanje EU, sa 2025. godinom predviđenom kao najraniji mogući datum za ulazak u EU. I Srbija bi mogla da se pridruži do 2025. godine, dok Albanija, Makedonija, Kosovo i Bosna još uvijek nisu dostigle taj nivo pred-pristupnih pregovora. Međutim, Francuska i neke druge države EU izrazile su skepticizam čak i oko tih datuma u svjetlu burnog britanskog odlaska iz unije, upozoravajući da se Evropa prvo mora pozabaviti vlastitim problemima prije nego što se proširi.

Đukanović je insistirao da EU treba da nastavi sa politikom proširenja bez obzira na krizu.

“Ne smijemo ovo pitanje tretirati kao crnogorsko pitanje ili balkansko pitanje, moramo ga tretirati kao evropsko pitanje. Ne postoji bolja konsolidacija Evropske unije od njenog daljeg ujedinjenja”, upozorio je on.

Đukanović, politički veteran koji vlada Crnom Gorom 30 godina, naveo je navodni pokušaj državnog udara 2016. godine u Crnoj Gori, za koji kaže da ga je orkestrirala ruska vojna tajna služba, kao primjer “destruktivne” politike Moskve u regionu. On je rekao da “nema sumnje”da Rusija pokušava da spriječi ulazak zemalja Zapadnog Balkana u NATO.

Istakao je da je “savršeno jasno” da Moskva ima “destruktivnu politiku prema EU, prema ujedinjenju Evrope i zapadnim vrijednostima uopšte”.

Strane sile, ukazao je Đukanović, takođe igraju ulogu u nedavnim protestima u Crnoj Gori na kojima se traži njegova smjena sa vlasti zbog optužbi za korupciju.

“Na Balkanu se još uvijek vodi strateška politička i kulturna bitka”, rekao je on.

Đukanović je izrazio nadu da će, nakon što se riješi, kriza sa Bregzitom prije osnažiti evropsko jedinstvo, nego ga potkopati.

“Možda će ovo iskustvo sa Bregzitom osnažiti Evropsku uniju. Ne vidim neku drugu članicu Evropske unije kako hita da ponovi ovu britansku avanturu. Ispostavilo se da je teško ući u EU, ali je još teže otići”, zaključio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

I ja se cudim ovako uredjenu zemlju da ne prime.Bruka

optimus prajm
Gost
optimus prajm

Svi znamo Mili da su sluzbe sa zapada htjeli vidjeli da ce narod da srusi tebe i opoziciju na vlast dovede pa su te iste zapadne sluzbe dogovorile da se ti ubijes da se izazove vanredno stanje i pohapse vodje opozicije i osude na visegodisnji zatvor a Dusko Markovic da preuzme vodjstvo, tako da se nemoj zanpisit ako su zapadnjaci… Više »

Rijecka nahija
Gost
Rijecka nahija

Zato Milo sto sa takvim vodjom kao ti i ljudima kao sto su DPS nismo potrebni ni africkoj uniji a ne Evropskoj uniji. Pominjes Ruse a i sam znas sve da svih 600 000 gradjana ode da ih mole da nas prime u Evroazijsku uniju oni to ucinjeli nebi jer im ovakvi kakvi smo nismo potrebni tako da nemoj nam… Više »

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Matematicar ajmo svi svi svi svi svi 😂

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Borise vrati mi sorc. 😂

oliver14
Gost
oliver14

Ja kad vidim sta opozicija radi i cime se sluze sve, meni je to van svake pameti ! I posle imaju obraza da zavlace narod sa pricom kako oni vole CG a ovamo idi da srbuju sa strane.

Kosta
Gost
Kosta

Ne bih se ja mijenjala ni sa jednog drzavom ZB koje nijesu usle u EU , CG sa Milom ima svijetle buducnosti! I to svima jasno.

Kikiriki
Gost
Kikiriki

hahahahahaha

Mikeli
Gost
Mikeli

Evo 30 godina imamo svijetlu buducnost,!

goran1978
Gost
goran1978

Naslov je malo izvucen iz konteksta, ali jedno je sigurni da Evropa ni medjunarodne organizacije ne bi dozvolili da nam neko drugu upravlja drzavom! Zato su integracije najbolje rjesenje za sve koje su htjeli da nametnu svoj uticaj na CG.

A sad adio
Gost
A sad adio

Evropa ne predaje drzavu nego nekog ko misli da je drzava.
Pa pa.

Matematičar
Gost
Matematičar

Uzeli ste milijardu od Kineza i kukate kako nas je Evropa predala drugim igračima. Predali ste nas sami, prije deceniju predali ste nas Rusima, a prije tri decenije Srbiji. Krug je napravljen, aj sad ispočetka

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Matematicar ajmo svi svi svi svi svi 😂

deki
Gost
deki

Ne oni nas ne predaju nego NAS PRODAJU!

Leart
Gost
Leart

Najjaci su mi ovi sto sa trosjeda kuci kukaju nesto,grebu se od majke za 4e za cigare i tiket i onda psuju drzavu i predsjednika dok cekaju golove na utakmicu ,idite radite nesto,bolje i luk da sadite no ovo

EX YU
Gost
EX YU

Hahahahahaha ,ko ti je sastavio odgovore Đukanoviću,hahahahahaha….Je li ovo ljudi moguće da čovjek priča sto priča????

szk225
Gost
szk225

Kako su mu se prsti zgrčili za fotelju. Pitao bih ja Evropu zašto nas je predala tebi. Eto tako moj dobri…

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Zato sto se ne pita Evropa ni u EU a ne van. Zna se da nam je USA majka i maceha. Sto oni kazu mi skokom…

Moje ime
Gost
Moje ime

Dobra roba ocigledno…

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Za 20 godina ću da stavim sebe na forbsovu listu imat ću oko šezdeset godina. A sa 11 godina sam imao samo svoj trosjed krevet.

USKOK
Gost
USKOK

Bravo 👏 Dejo care.Ako Bog da i trpezarijski sto da nabaviš do tada
pa da se GAZDOM zoveš!

Vojislav ..
Gost
Vojislav ..

Njega jedino kritikuju ovi sto za nasu drzavu nikad nista i nijesu uradili. Umjesto da su bas oni manji od makovog zrna.

Tiramisu
Gost
Tiramisu

Politika koju vodi nas predsjednik je i dovela ovu drzavu do nezavisnosti i samostalnosti, a pored pristupanja nato savezu, tokom godina je i ucvrcen nas put ka EU! Sve pohvale za predsjednika.

EX YU
Gost
EX YU

Politika koju vodi tvoj predsjednik(jer ga ne smatram svojim predsjednikom) nas je skoro sve dovela do prosjačkog štapa,nema porodice koja nije zadužena do guše.Kazi mi Tiramisu@ je li to politika koja se i tebi svidja,a sve ovo sto si ti naveo nije proizvod njegove politike nego inat Amerike i njenih saveznika da prkosi Rusiji.

dzv
Gost
dzv

E , zivjeli smo u blagostanju, posebno 90-ih, sa platom od 5 maraka.
Prije toga nam nije valjao Ante Markovic, bio je zaboga Hrvat, a plata nam bila 900maraka.
A zaboravili smo restrikcije struje, vode, goriva, kafe, mlijeka, secera, deterdzenta…
Mnogo nam je bilo lijepo.

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Politika koju vodi nas predsjednik nas je dovela do propasti jedino. Sta je tu za pohvalu?

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Borise lukovicu neka je sa srećom. Dva tri puta si mi usta zatvorio.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Ovo su me lajkovali boris i ranka 😂

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Zar naslov nije prvo bio da nas predaje Rusiji?

Rolex
Gost
Rolex

Da se razumijemo bez lustracije nema ulaska u EU,ovi nasi “biznismeni” nisu zaradili novac i bogatstvo znanjem no DPS misicima i kriminalom,a to znaju dobro u EU i da takvi nisu dobrodosli!

Bojic B.
Gost
Bojic B.

Kad tad cemo utvrditi finansiranje portala i ko sve radi na njima!

Pero
Gost
Pero

Ne spominje Ameriku

Aloalo
Gost
Aloalo

Balkan je uvijek bio “Balkan”,ne Evropa. Zasto li?

Ja sam CG
Gost
Ja sam CG

Eto ti ga na …bum tres bup……..
Bilo jednom na brdovitom balkanu

Ćotek
Gost
Ćotek

Ne predaje nas drugima no neće da nas prime da ih o jadu ne zabavimo. Dok se država ne očisti od kriminala i korupcije- od vrha do dna ❤❤❤

dzv
Gost
dzv

E ova sila bozija! Pojeli bi nas za dorucak. Bas su se o jadu zabavili.

Goran
Gost
Goran

Eu je kaput projekat tako da CG ne smeta ni Rusija ni Srbija ni bilo ko drugi, tu neće biti nikakvog proširenja a pogotovu ne sa banana teritorijama treće klase poput gore pomenutih, sve je mlaćenje prazne slame i gubljenje vremena i novca…

Bada Boom
Gost
Bada Boom

Pitamo se sta je cijena ulaska u EU,ako je licna ……,jer kad je Sanader pao Hrvatska je usla ekspresno,nisam odavde samo onako usput lagana opservacija!?

Nikac
Gost
Nikac

Izgleda da Evropa ne zna dje je Crna Gora! Sumnjam.

Ilija
Gost
Ilija

Vidi na YouTubu kad su pitali Angelu Merkel da pokaže na karti dje je rodjena, pokazala je nedje u Finsku!

Dali
Gost
Dali

E kuku sto nam radi

StevanPG
Gost
StevanPG

E sto bi se reklo, ne bio ti prijatelj kao Rusija Crnoj Gori.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

E zamisli ti Ruse, znaju da nista direktno ne smiju, pa onda idu tim da potkupe opoziciju i da preko njih pokusaju da destabilizuju drzavu, kao sto su htjeli da urade 2016 godine ali srecom nijesu uspjeli.

Cipsy
Gost
Cipsy

Rusiji bi najmanje odgovaralo da iko sa ZB udje u EU, zato oni sad oblijecu oko Srbije da ni oni ne krenu jer onda tek bi izgubili Balkan, a ovako su koliko toliko prisutni.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

To sto ako ako ktize ne treba da znaci da sad CG treba da stane sa njenim clanstvom u EU! Samo razmislimo sta bi nam bilo da se nijesmo okrenuli integracijama, ne bi bili danas dje jesmo!

Ja sam CG
Gost
Ja sam CG

Mislis na film BALKANSKA MEDJA
pogledaj ga….istinit ….1999 nije daleko bila ….Djeca mala a tata u rat protiv koga ….a ko ih posla

zacanka
Gost
zacanka

Balkan ce uvijek biti popriste dje se pokusavati da se vode politicke borbe za prevlast nad drugim zemljama, zato sve drzave ZB bi najbolje za njih bilo integracije!

ines23
Gost
ines23

Britanija je imala vise koristi od uslaska u EU nego iko! Plus oni imaju britanski rabat, kojim je dogovoreno da se dio novca koji Britanija uplati u budzet EU, naknadno vrati u britansku kasu, a njima narod da zna pravu stranu sta ce ih sve zadesiti izlaskom iz EU ne bi nikad oni napustili EU!

Djurdjica
Gost
Djurdjica

Svi bi oni htjeli da budu kao Djukanovic zato ga i napadaju.Rusija za promjenu da vodi brigu u svojoj drzavi da se ne mijesa tamo dje joj nije mjesto!

Leart
Gost
Leart

Cijenjeni ekonomski analiticari,ako plata u voli i kladionicu bude 800e onda cemo doc na to da jedna kutija cigara kosta 7e a dojč 5e i onda dok komentarisete iz kafica kako je sve skupo ispijajuci cetvrtu kafu danas ,moracete 50e da odvojite da bi racun za par kafa pokrili

Tri sata milion
Gost
Tri sata milion

Prodajem maglu, povoljno.

Mona99
Gost
Mona99

E kad se sastanu dokoni ljudi koji ništa u životu radili nisu pa komentarišu kako je Milo kriv za ovo kako za ono. Stidite se ovih komentara ako neko radi za ovu drzavu sve sto moze to je on, ne znam sta bi vi htjeli vise,nego neupućenim ljudima se ne moze objašnjavati ništa

Goran
Gost
Goran

Zato botovi nikad nisu dokoni no piče po tastaturi…

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Uuuuu opuciiiii se da nam bude bolje 😁 nemoj Milo toliko radit casti ti hahhahhh

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Do godine u tuzi.

Vitinka
Gost
Vitinka

Mi da nijesmo ušli u NATO Rusija bi na nas šapu stavila i radila sta joj je volja!

Belgiju u NATO
Gost
Belgiju u NATO

Ovako nas NATO dere prijateljski!

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Sve manje i manje aplauza dobijaš moj mirce.

Komita
Gost
Komita

I sad ce neki skeledzija sa 3 razreda skole ,uz zajcerasko pivo da uzme da pise komentare iako ne bi znao evropu da ogranici,a kamoli rusiju ,niti da nadje granicu izmedju njih ,e svako li kod nas pravo glasa ima

oliver14
Gost
oliver14

To sto se desava sa Brexitom to ne treba sad da utice na CG! CG ima svoj cilj da postane i sustinski dio Evrope, da svoj standard priblizi evropskom, i radi na tome, i samo tako i treba da nastavimo do samog clanstva.

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Moze li gadniji komentar da se napise od ,,kolko mu kosta sat” ,pa botine nepismene,nece predsjednik drzave miki maus gumenjak oko ruke nosit ili rolexa sa pjace !

Goran
Gost
Goran

Ili onaj smart sat

Bar_mlati
Gost
Bar_mlati

I meni se gadi onaj sat od milion i kusur!

Boka
Gost
Boka

Ne no ce sat od milionce? Okle pare??? Zapitas li se botu?

Nikolina BP
Gost
Nikolina BP

Činjenica je da samo sa Đukanovićem na celu ove drzave, Crna Gora ce pristupiti EU i to ce biti jedan korak više u napredovanju a ovim dokonicarima sto im ne odgovara ne moze se nista, neka crkavaju od zavisti nije im lako.

Kosta
Gost
Kosta

Nema toga ko mi moze reci da Rusija se nije mijesala 2015. i 2016. I kad je usla CG u Nato! Oni i dan danas ne mogu sebi doci zbog clanstva CG u NATO, ali to je nas put i oni ne treba da se mijesaju tu.

Liberal
Gost
Liberal

Kakvih sve ima izdajnika u ovu koment sekciju majko mila,postujte predsjednika svoje drzave zato sto je PREDSJEDNIK ako vec necete da cijenite sta je kao covjek uradio za crnu goru

goran1978
Gost
goran1978

Nije odje da se Milo jos cvrsce ustolici nego je odje sve covjke dobro rekao! Procitajte tekst dobro pa vidite malo sirinu i onda ce vam biti lakse da razumijete.

tragikomedija
Gost
tragikomedija

ih kako lomi sugerise oce jos cvrsce da se ustolici.polakote ima da odgledamo jos jedan zeta film pa ce moliti eu da ga stave u njihov zatvor, tamo su bolji uslovi.

Pol
Gost
Pol

Mozda nas evropa predaje a ti nas prodajes gospodine!

uzupartor
Gost
uzupartor

Nikad nećemo ući u EU dok je korupcije,kriminala

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Izgubi ti teritoriju od albanaca a praviš se kao da ništa nije bilo.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

kad ce plata radnika u voli kladionicu butik ili konobaru biti 700 800 e plus adekvatno osiguranje ….to je evropski put ostalo su suplje price politicara od kojih narod nema leba ….unistene fabrike ocajno sudstvo i zdravstvo i raznorazni sverc i pad moralnih vrijednosti da ne pominjemo …

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Ne aplaudiraju mu više kao prije ovo je njegov krah.

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Mislim da ce EU ostati u avanturi a Briti ce se na vrijeme izvuci .

Mariofil
Gost
Mariofil

Evropski put Crne Gore nema alternativu, a ovakva poruka koja dolazi od čovjeka koji baštini EU vrijednosti se mora sa posebnom pažnjom primiti u Briselu. U karijeri nije donosio populističke poteze nego ispravne ( priznanje Kosova, pristupanje NATO-u…). EU mora otvoriti vrata za naredne članice, prvenstveno Crnu Goru, jer Zapadni Balkan preko noći može postati poligon za parkiranje ruskih Migova… Više »

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

EU nije alternativa jer Crna Gora i nema druge to je jedina alternativa sve ostalo je put u ropstvo, zivjeli smo u YU i imali CK (centralni komitet da mladji znaju o cemu se radi) koji je donosio odluke cak i bolje od EU i njenih tijela pa je sve propalo kao sto ce i EU. Amerima i Britima je… Više »

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Pametni Politicar…Spasio CG..Rata..Uveo Euro..Nato…Stvorio da čeljad rade LAKŠE poslove..Jednostavno vrh..Treba ekonomija da se digne..Da radnnik ima zaradu makar 1.000 eu..To bi bio stimulans…Uvjek ce bit svuđ nezadovoljnih…Al EU ima Rumänien..Bulgarien..Hrvatsku..Mađarsku..Poljsku..Sve zemlje iza nas..

Bnjj
Gost
Bnjj

Opljackao CG istjerao iz zemlje of 1989 preko100000 ljudi napolje i dalje nastavlja da uniatava zivot gradjanima.Stecajni upravnik CG

Mila K
Gost
Mila K

Guverner regrutovan iz partije, izaziva danas užasnu krizu, koja je bila potrebna za odrqditi još u decembru 2015-e. Tu ne mogu da budu korisni ni AP, ni Rusija, ni Evropa, ni SAD, ni NATO. To je naš, odnosno g-dina Đukanovića, najveći sistemski grijeh. Pripremimo se, biće teško ali izdržali smo ovakvih uhhhh ogavnih trenutaka neodgovornosti javnih djelatnika premnogo u prethodnih… Više »

Mana
Gost
Mana

Ovim botovima je tekst unapred napisan, pogledajte samo kako slažu riječi.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

evo milo uci evropu kako da radi a eu ne zna ni dje je cg na mapi.sjedi jedan.

Brexit
Gost
Brexit

Sjeda kosa pocela je

NBA
Gost
NBA

SRECNO! I SAMO NAPRIJED! SA VAMA SAMO U MIRAN ZIVOT I NAPREDAK!

HAMER
Gost
HAMER

ZASTO MILO NIKAD NE NOSI ZNACKU SA ZASTAVOM CRNE GORE?

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Milo je sam simbol Crne Gore i njene nezavisnosti!

Cvrkutprepelica
Gost
Cvrkutprepelica

Koji mu je ovo sat na ruci? Ne vidi se dobro!

Nikolija
Gost
Nikolija

Crna Gora ce svakako biti clanica EU sto nam je najvaznije.

Bnjj
Gost
Bnjj

Stecajni upravnik CG

1.350 000 $
Gost
1.350 000 $

koju si fabriku otvorio za 30 godina aKOLIKO SI IH ZATVORIO

OSTAVKE
Gost
OSTAVKE

koji politicar u evropu vlada 30 godina i koji nosi sat od 106 000 eura,imali ga

Liberal
Gost
Liberal

Volio bih da cujem nekad i drugu stranu,npr za sta se to konkretno zalazu ovi rusofili iz fronta ?

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Gospodine necete nista pametnije od opozicije cuti nego samo demagogiju koju i vlast prosipa. Oni bi samo da zamijene mjesta a sistem da ostane isti kako bi se ovajdili kao i ovi ,to je moje misljenje.

Stefo12
Gost
Stefo12

Zanimljiva diskusija moze da se pokrene oko EU,ali svakako ,Milo je u pravu za sve ovo sto je rekao.

Sociology
Gost
Sociology

Veoma ozbiljne i dobre političke poruke, prije svega upućene Evropi. Oni moraju biti svjesni da svojom neodlučnošću i nedosljednošću prepuštaju Balkan ,kao bitan dio Evrope, drugim jakim svjetskim igračima. A to nije evropski interes.

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Prijatelju EU se ne pita nista na Balkanu, mozda donekle Nijemci ali glavnu rijec vode Britanci i Ameri . Rusija je suvise daleko a i ne pokazuje preveliko interesovanje za Balkan tako je bilo i prije 100-200g. Sada ce Crnogorci da da polude zato sto je na RTCG javljeno da su umijesani u drzavni udar a Srbi iz drugog razloga… Više »

Votka88
Gost
Votka88

Po ko zna koji put predsjednik dokazuje zasto je na ovom mjestu,za primjer. Da je više ljudi kao sto je on.

Pol
Gost
Pol

Eeee da je vise…mala bi im bila Amerika sto se kradje tice!

InesBD
Gost
InesBD

Čim Crna Gora udje u EU ima svi da crknu od zavisti,posebno ovi sto rade protiv nje.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Pa da! Svudje po CG da tece med i mlijeko, svi cemo biti milioneri!

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Djukanovic i njegova politika nemaju altrenativu!

MaleCuce
Gost
MaleCuce

To je prava demokratija i sloboda!

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Jasno je da EU ima svoje probleme , ali ce imati jos vece ako zanemari Zapadni balkan

Radenko
Gost
Radenko

Puštite vi Ruse i Kineze, da nam se ratosiljati od ovih domaćih izdajnika, pa ćemo za ostalo lako. 30 godina čovjeka satanizuju i na sve načine da omalovaže naši ljudi, da je neko drugi na Milovom mjestu davno bi odustao. Za divljenje je upornost kojom vodi državu u pravcu cilja koji je zacrtao, uprkos bočnim vjetrovima koji zalud pokušavaju da… Više »

Zigman
Gost
Zigman

Crna Gora sto prije treba da bude dio EU jer tamo pripada

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

I interes Evrope je da CG bude njen dio jer je to istorijski uvijek bila

Rafaello
Gost
Rafaello

Nasa drzava, iako mala, uvijek je uspijevala da nadvlada sve poteskoce. Predsjednik je uvijek imao jasnu viziju i upravo ona je omogucila nasoj drzavi da bude nadomak ulaska u EU.

Sinagoga
Gost
Sinagoga

Da li je opozicija u jednom svom članku, dala neki predlog za razvoj Cg? Da li je Eu pomenula ikad. Ne! Samo im je na silu da sjednu u fotelje, e ne moze i neće moći.

radojka
Gost
radojka

Region se jos nije oporavio od rata, narodu je potrebna sloboda da se ide naprijed a ne da se jos vise unazadjuje, ali Predsjednik Milo Djukanovic je u tada kriticnim trenucima uspijo da sacuva Crnu Goru mirnu i stabilnu mogu da pricaju sta hoce ali sve pohvale za Mila.

Iskra95
Gost
Iskra95

Ruski uticaj je osjetan na cijelom Balkanu, a najvise im smeta sirenje NATO saveza, kao i drzave koje se odluce na pridruzivanje ovom savezu. Crna Gora, iako mala, je uspjela da se odupre svim spoljnim uticajima!

sssr
Gost
sssr

Miloo kralju😁

EX YU
Gost
EX YU

A čega kralj druže?Kralj manipulatora i prodavača magle,pa ovakve nebuloze ne može niko ozbiljan da priča a ne ovaj tvoj kralj.

TajmAut
Gost
TajmAut

Na kraju ce,kada udjemo u EU sve beneficije osjetiti i ovi sto kunu i mrze proevropsku politiku i sve sto nije rusko i srpsko.E ti ce prvi ka Luksemburgu,Njemackoj,Austriji,Svajcarskoj…

Tim
Gost
Tim

Zamislih za trenutak kako umjesto Mila intervju za Associated Press daju Medojevic,Knezevic,Radulovic,pa se na nasmijah.
Ne moze se diplomatom svako zvati.

Kinez
Gost
Kinez

Regionu je trebao dug niz godina da se oporavi od ratova i razaranja. Crna Gora je uspjela da iz teskih vremena izadje jos jaca, a sve zahvaljujuci predsjedniku Djukanovicu! Da nije bilo njega nas put ka EU bi bio gotovo nemoguc.

Napolitano
Gost
Napolitano

Da nije Milosevic dgemperase doveo, tadasnje staro rukovodstvo zajedno sa Gligorovim bi bez muke odvojilo CG, a DPS je ukrao program pravog LSCG i podmuklo se okitio tudjim perjem.Oteto prokleto,vazda bilo.

Enesa
Gost
Enesa

Ulazak u EU bice kruna svih njegovih uspjeha!

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Predsjednik je neko ko je uvijek tezio da nama obezbijedi bolje uslove za zivot i drzavu koja ce svoje odluke donositi samostalno, bez uplitanja spoljnih sila. Svaka cast predsjedniku za sve sto je postigao!

Minie
Gost
Minie

Politicka scena Crne Gore ne bi bila ista bez ovoga covjeka,zbog njega smo iako mali,u svijetu uvazeni,priznati.Ma sta drugi pricali,on je garant mira u multietnickoj Crnoj Gori.

Danko
Gost
Danko

Objasni to bagri koja je iz Beograda dobila po 300e da siri nemire, ka da nam je malo muka no nam samo jos srpska vojska fali!!!

Planinka
Gost
Planinka

Sve dok je Đukanović na celu ove drazave ona ce da napreduje,a ovi besposlicari mogu samo da pricaju.Sve sto je Crna Gora danas je zahvaljujući njemu a tek ce da bude uspjesna!

Marelica
Gost
Marelica

Djukanovic svih ovih godina radi na napretku Cg, a cime se samoziva opozicija moze pohvaliti?

Pulena
Gost
Pulena

2016 te je bio pokušaj drzavnog udara a i sad je , ali to nas nece zaustaviti da idemo ka jasnom cilju , ulazak u EU .

mmmmm
Gost
mmmmm

Zao mi je sto je sve tako usporeno kad se prica o pristupanju EU.Osakaceni ratovima,dozivjesmo da Rumuni i Bugari budu daleko ispred nas.Na zalost,nismo u prilici niti mozrmo da uslovljavamo.Sve to presporo traje dok je pritisak Rusije i opozicije preogroman.

Sinagoga
Gost
Sinagoga

Rusija te želi maći ali narod te ne da!

Joxim
Gost
Joxim

Više od 30 godina demokratije. Vala brat bratu dosta.

marta
Gost
marta

Crna Gora ce tek da napreduje, sve ovo sto pokušavaju da urade su samo uzaludni pokušaji. Jaca nego ikad!

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Netrpeljivost prema Cg od strane Rusije je drasticno porasla kada se Cg odlucila na korak pridruzivanju NATO savezu. Predsjednik se oslanja na svoju politiku i pokusava da nasa drzava postane dio evropskog sistema vrijednosti.

kamiondzija78
Gost
kamiondzija78

A da uzalud Rusiji sta god da uradi ne moze spriječiti Crnu Goru da napreduje,zajedno sa ovima koje placa da uništavaju državu!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Podnesi ostavku i spasi zemlju!

Sinagoga
Gost
Sinagoga

Ma nemoj!

Marina
Gost
Marina

Ada no sto. Bez CG se evropa slobodno moze ugasit tacnije EU

sasapg
Gost
sasapg

Glupa si drugarice, nigdje nije pomenuo CG samo. Uvijek u kontekstu cijelog zapadnog Balkana.

Send this to a friend