Politika

Đurović: SDP će biti na braniku moderne i razvijene Budve

Opštinski Odbor Socijaldemokratske partije Budva čestita svim Budvankama i Budvanima Dan Opštine sa željom da se sa svim aktuelnim izazovima izbore na pravi način.

“Budva je uvijek bila snažna kad su naši građani bili ujedinjeni u borbi protiv prirodnih i društvenih nesreća koje su nam se dešavale. Danas se sjećamo hrabrih predaka koji su prvi uzeli pušku u borbi protiv fašizma 13. jula 1941 i svoj pobjednički put krunisali oslobođenjem našeg grada na današnji dan 1944. godine. Danas se sjećamo i onih koji su izgradili naš grad poslije razornog zemljotresa 1979”, kazao je Mihailo Đurović, predsjednik OO SDP Budva.

Kako je dodao, nek je vječna slava i hvala i herojima borbe protiv fašizma, a za današnje generacije ostaje izazov borbe protiv nevidljivog neprijatelja koji je skoro paralisao život i ekonomske tokove u gradu.

“Sigurni smo da ćemo i iz ove bitke izaći pobjednički kao i uvijek kad smo bili složni. Ostaje nam i zadatak da naša Budva ponovo bude mediteranska i kulturna prijestonice naše Crne Gore, da budemo ponosni na naše različitosti i bogato nasljeđe života ljudi na ovim prostorima, koji traje milenijumima. Samo takva, građanska, otvorena, multikonfesionalna i evropska Budva može biti ugodno mjesto za život svih naših sugrađana”, ističe Đurović.

Socijalemokratska partija će i danas, kao i protekle tri decenije, biti na braniku takve, moderne i razvijene Budve i zbog naših predaka “čije djelo danas slavimo, ali i zbog naših potomaka koji će živjeti u evropskoj, a ne srednjovjekovojnoj Budvi”.

“U to ime, nek je još jednom srećan praznik, nek je vječna naša Budva i nek je vječna naša Crna Gora”, poručujr Đurović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sany
Gost
Sany

Bojim se da su Budvani pred ovom najezdom primitivizma i svetosavlja zaboravili da je cijela Jugoslavija poslije zemljotresa gradila Crnogorsko primorje pa i Budvu. Na žalost čini se da potomci antifašista nijesu dostojni svojih očeva ili ih je malo.
SDP mora da se vrati sebi i učini sve da Budva zasija svojim punim sjajem!
Srećan dan oslobođenja! Da je vječna 🇲🇪!

Gojko
Gost
Gojko

Dobri naš Duroviću,
Mi ponosni potomci palih boraca iz NOB-a,
ne možemo prihvatiti da im na spomeniku u Petrovcu danas govor drže pojedinci kojima je kako kažu svanulo poslije 75 godina.

Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

Goco,pa ti si zivvv!!! A red je da se oglasite,a ne cutite i cekate oce li vam Carevic bacit koju mrvicu.Dje su vam jnestali cast i ponos?

za po ure
Gost
za po ure

sve ok … samo dok je Bato na celu opstine kulturu zaboravi !

calovic🐕‍🦺🐕
Gost
calovic🐕‍🦺🐕

SDP vazda na pravoj strani istorije .

Send this to a friend