Politika

Džaković: Demokrate i DF rade za DPS

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Budva Stevan Džaković kaže da skoro svi potezi koje povlače Demokrate i Demokratski front idu na ruku Demokratskoj partiji socijalista, i da je on još odbornik jer ne želi da se stara vlast vrati u Budvu.

“Ne razumijem zašto prave poteze koji su u interesu DPS-a. Ne razumijem kadrove Demokrata koji imaju dvojno državljanstvo, a znali su da ne mogu tako na odborničke liste. Isto tako ne razumijem otvaranje Srpske kuće u Podgorici ili pokušaje podizanj a spomenika četničkom komadan tu Pavlu Đurišiću. Kao da neko kontroliše i Demokrate i Demokratski front” kaže Džaković za Dnevne novine.

On ističe da je dio budvanske vlasti jer je mislio da će doći do radikalnih promjena i da će ostale partije iz vladajuče koalicije ispuniti ono što AU su obećavale i što im piše u programima.

“Sada imam utisak da su nas sve lagali i da lažu i dalje. Izgleda da postoji vrhovni vođa koji sve kontroliše. I na lokalnom i na državnom nivou u toku je ekonomsko ubijanje građana, koji će, kada budu dovedeni do same ivice egzistencije, morati da glasaju za one koje pet partijskih lidera odrede”, naglašava Džaković.

Ovaj nezavisni odbornik kaže da neće podržati vladajuću koaliciju u Skupštini opštine Budva sve dok Demokrate i DF ne počnu proceduru u Skupštini Crne Gore da građani ubuduće na izborima glasaju otvorene liste, odnosno pojedince.

“Stalno pominju fer izbore. A šta su za njih fer izbori? Da, kao što sam rekao pet lidera odlučuje o svemu. Očigledno je da oni nemaju namjeru da mijenjaju sistem, samo žele da promijene vlast, zauzmu fotelje DPS-a i sve ostale ostane onako kako je bilo. Ja s tim ne mogu da se složim” kaže Džaković.

On je još ranije naveo da će davati podršku sadašnjoj vlasti da nastave do kraja mandata ako odbornici DF i Demokrata u SO Budva, shodno svojim partijskim programima, preko poslanika Demokrata i DF podnesu Skupštini zahtjev za usaglašavanje Zakona o izboru odbornika i poslanika sa Ustavom Crne Gore.

Ovo se odnosi na ostvarivanja punog biračkog prava, tj. da se kao osnovni preduslov za fer izbore obezbijedi jednako biračko pravo i pravo na neposredan izbor predstavnika u skupštinama, pravo koje sada birači ne mogu da ostvare.

Drugi uslov je hitno raspisivanje javnih konkursa za sva rukovodeća mjesta u lokalnoj upravi i javnim preduzećima i time konačno krenuti u depilitizaciju lokalne uprave, kao jednog od predizbornog obećanja.

Džaković traži i da se poveća transparetnost rada lokalne samouprave posebno kad se tiče nekih predmeta iz ranijeg perioda, kao što su sporazumi sa tužilaštvom, ugovori sa festivalom Sea Dance, izgradnje velikih objekata u centru grada i slično.

Razlozi za uslovljavanje vlasti

„Razlozi zbog kojih uslovljavam svoju dalju podršku aktuelnoj većini u SO Budva su istinska demokratizacija društva, suštinsko unapređenje vladavine prava, smenjivost vlasti na izborima, značajno unapređenje rodne ravnopravnosti, uključivanje u politički život novih ljudi i normalizovanje totalno poremećenog sistema vrijednosti”, naveo je Džaković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hez
Gost
Hez

Svi koji znaju Stevan, znaju kolko vrijedi? Karijerista! Puh! I antibakterijski talent za politiku

Mojsije
Gost
Mojsije

Sta ste kao odbornik konkretno preduzeli odnosno uradili?

Blehim
Gost
Blehim

drago djurovic

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Sto biste radili mrcili se da nema DPS .?ko bi bio kriv ako vas boli stomak .? ako vas zena ne voli sto ste takvi ? ako ste frustrirani sto vam je ljubavnica sa kolegom iz DPS ? sto ste grdni i jadni ? Sto ste zlobni pa vas pakost grize ?sto mrzite Crnu Goru ? Mzzznja vas pojede….!!!!!

Drug
Gost
Drug

Odoše Budva i Kotor…

crnogorac
Gost
crnogorac

Za DF svi znamo, ne treba nam prevodilac. Za Demokrate bih volio da ovo nije istina

moje ime
Gost
moje ime

DPS da nećemo ljeba jest
Još malo i ispuni se njihova parola.Živjela partija

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Pa dobro je za početak da si počeo da misliš. Onda možda shvatiš da su kupljeni od nekog drugog, da zajedno sa tobom, rade protiv interesa Crne Gore.

Hronoloski
Gost
Hronoloski

Naravno da rade u interesu Dps-a…ima tu kumovskih veza sa Df-om I jos dosta cega sa Demokratama…to samo ne vide oni kojima ne radi ni jedna vijuga na mozgu

brko
Gost
brko

Nemoj Dzakoviću zivota ti.Opozicija jeste losa,ali nemoj je ti kritikovati.Kupljen si od DPSa pa sad tu glumatas.Podnesi ostavku na odbornicko mjesto.Tako je najpostenije.

Hammerlock
Gost
Hammerlock

Zašto da podnosi ostavku? Da nije sa tvoje liste biran pa da tebi polaže račune? Nezavisi je odborinik i kao takav je dobio glasove -izborio svoj odbornični mandat. Za razliku od ostalih odbornika on je mandat dobio direkno od svojih glasača. Nego ako ste nesposbni nać kvalitetnije ljude od DPS kleptokrata to to očito govori o vama. Ma Vi nijeste… Više »

......
Gost
......

Он је мандад добио као члан ДФ-а а не као независни кандидат, зато се покри ушима и ниједне.

Rajo
Gost
Rajo

Tako je,brate.
Ako ti se ne sviđa,štrafta,Dzakoviću.
Ne aveći.

Dux
Gost
Dux

Dva divna brata

Send this to a friend